Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zbiornik jest i tak jeden, ma 4.5l pojemności i to czy masz ksenon czy nie tej pojemności nie zmienia, różnica jest potem w osobnej pompce, która załącza się na chwilę aby spryskać reflektory.

Poprawka, zbiorników jest kilka, jest podzielony na 2 części, jeden jest częścią stałą w każdym samochodzie : tj. zbiornik o pojemności 1.1l, później dochodzą do niego różne zbiorniki w zależności od wersji wyposażenia. Nie jest to w każdym razie tylko 3,3l a jest to przynajmniej 4,3l, a maksymalnie 4,9l. Poniżej zdjęcie z numerami poszczególnych zbiorników (pomijając ten 1.1l, on ma numer 8E0955453AQ

Bez tytułu.jpg

Edytowane przez Langista
  • Pomoc techniczna 1
  • Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam Panowie czy ktoś montował dokładkę cupry do a4 b6 cabrio?

Nowa-dokladka-zderzak-Seat-Leon-Cupra-R-
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 200 zł - Nowa dokładka zderzak Seat Leon Cupra R 1ML805903 (6070898620). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

Kupiłem kiedyś i wczoraj przykładałem na szybkiego i tak nie za bardzo:) może tylko moje złudzenie zobaczymy jak będzie na podnośniku no ale wole zapytać po fakcie kupienia a przed montażem:decayed:

Opublikowano (edytowane)

Wie ltoś czy można jakoś podnieść maskę przy lampie po steonie kierowcy bo delikatnie jest niżej niż jest błotnik próboeałem tym odbojem ale nic to nie dało od szyby idzie równo i przy lampie schodzi delikatnie na dół 

Edytowane przez marky2552
Opublikowano

To błotnik musisz przesunąć, nie maskę..

Opublikowano

Noe chodzi mi prawo lewo tylko do góry tak jak byś maskę otwierał 

Opublikowano

No to albo masz maskę zwichrowana albo rzeczywiście błotnik daj trochę do góry, zrób jutro zdjęcie jak to wygląda... 

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli samą lampę masz niżej lub wyżej to znaczy, że przedni pas masz źle zamontowany lub krzywy, ewentualnie podłużnica jest krzywa i odbija do góry (tak jest jak auto jest po dzwonie i ktoś zdrutował zamiast naprawić).

Edytowane przez Langista
Opublikowano (edytowane)

Dwa pytania:

- czy "buczał" komuś przycisk zmiany funkcji w manetce od FISa? Czasem wpada w drgania i slychać go. Da się coś z tym zrobić czy tylko wymiana całej manetki?

- mogę okazyjnie kupić cały kompletny hak al-ko w dobrej cenie ale kula (koncowka haka) nie ma wkladki pod kluczyk. Taki hak bedzie dzialal czy jest do wyrzucenia?

59431BAE-11F0-4B7F-928E-713095FADBBF.jpeg

Edytowane przez trepek
Opublikowano

DIwne z tą manetka, może trzeba rozebrać, zobaczyć, dać delikatnie smaru sylikonowego... 

Opublikowano

@trepek według mnie będzie działał, ale dla pewności (jeżeli kupujesz wysyłkowo) poproś sprzedającego żeby wpiął i wypiął go z belki i sprawdził czy blokuje się Oki. 

Kluczyk tak naprawdę to po mojemu takie zabezpieczenie przed złodziejem, bo ciężko mi sobie wyobrazić sekwencję zdarzeń która spowoduje wypięcie haka w czasie jazdy  ;)

Opublikowano
44 minuty temu, staniek napisał:

@trepek według mnie będzie działał, ale dla pewności (jeżeli kupujesz wysyłkowo) poproś sprzedającego żeby wpiął i wypiął go z belki i sprawdził czy blokuje się Oki. 

Kluczyk tak naprawdę to po mojemu takie zabezpieczenie przed złodziejem, bo ciężko mi sobie wyobrazić sekwencję zdarzeń która spowoduje wypięcie haka w czasie jazdy  ;)

Hak jest 20km ode mnie wiec podjadę go sobie obejrzeć. Z racji, że to mój pierwszy hak to nie wiedziałem, czy bez kluczyka bedzie to działać czy nie. A tak jeśli może to działać to przejadę się i potestuje ;-)

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, trepek napisał:

Hak jest 20km ode mnie wiec podjadę go sobie obejrzeć. Z racji, że to mój pierwszy hak to nie wiedziałem, czy bez kluczyka bedzie to działać czy nie. A tak jeśli może to działać to przejadę się i potestuje ;-)

Kluczyk jest po to żeby nikt go nie wypiął ,teraz mozesz kręcić pokrętłem, jak jest wkładka nie przekręcisz

Klucz-kluczyk-do-hakow-Westfalia-Oris-Bo
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 60 zł - Klucz,kluczyk do...

Tu masz link ,gość ma rózne wkładki z kluczykami

Edytowane przez greg2505
Opublikowano
20 minut temu, greg2505 napisał:

Kluczyk jest po to żeby nikt go nie wypiął ,teraz mozesz kręcić pokrętłem, jak jest wkładka nie przekręcisz

Klucz-kluczyk-do-hakow-Westfalia-Oris-Bo
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 60 zł - Klucz,kluczyk do...

Tu masz link ,gość ma rózne wkładki z kluczykami

Dzięki za linka.

Tak dla pewności - bez wkładki nie ma możliwości aby koncowka sama sie wypiela?

Przyczepy bede uzywal sporadycznie - cos na zlom wywiezc, kilka workow przywiezc i tyle. Moze 3-4 razy w ciagu roku.

Opublikowano
20 minut temu, trepek napisał:

Dzięki za linka.

Tak dla pewności - bez wkładki nie ma możliwości aby koncowka sama sie wypiela?

Przyczepy bede uzywal sporadycznie - cos na zlom wywiezc, kilka workow przywiezc i tyle. Moze 3-4 razy w ciagu roku.

Raczej nie, po odblokowaniu kluczykiem te pokrętło dość ścisło chodzi,a do puki go nie przekręcisz hak nie wyjdzie,jak będziesz oglądał to spawdzisz dla pewnosci,nie bawiłem się hakiem bez wkładki

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano
3 godziny temu, greg2505 napisał:

Raczej nie, po odblokowaniu kluczykiem te pokrętło dość ścisło chodzi,a do puki go nie przekręcisz hak nie wyjdzie,jak będziesz oglądał to spawdzisz dla pewnosci,nie bawiłem się hakiem bez wkładki

Nic się nie wydarzy. Wkładka jest tylko i wyłącznie zabezpieczeniem przed kradzieżą. Po prostu nie da się kręcić pokrętłem haka jak się kluczykiem zablokuje. Jak weźmiesz kule do ręki i pokrecisz pokrętłem to sam się w tym utwierdzisz:wink:

Opublikowano
9 godzin temu, trepek napisał:

- czy "buczał" komuś przycisk zmiany funkcji w manetce od FISa? Czasem wpada w drgania i slychać go. Da się coś z tym zrobić czy tylko wymiana całej manetki?

Mam identyczny problem. W pewnym zakresie obrotów zaczyna buczeć. Strasznie to irytuje. On po prostu złapał jakiś luz (wypracowany przycisk). Ja doraźnie poradziłem sobie tak, że od strony niewidocznej wepchnąłem pomiędzy przycisk a obudowę manetki malutki wąski plasticzek, który powoduje docisk przycisku i nie dzwoni mi terwz:decayed:

Opublikowano

:hi::hi:

Opublikowano

Siemano.

Panowie szukam auta - Ibiza IV 2008 - 2012 tylko 1.4 benz 86KM bez lpg. Jak byście mieli coś na oku, dobrego i godnego polecenia, to poproszę na PW:hi:

Opublikowano

Potrzebna śruba przegubu  wewnętrznego, może ktoś poratuje,przy odkręcaniu zjechał się spline, ewentualnie jakiś nr tej śruby

Opublikowano
Godzinę temu, greg2505 napisał:

Potrzebna śruba przegubu  wewnętrznego, może ktoś poratuje,przy odkręcaniu zjechał się spline, ewentualnie jakiś nr tej śruby

N90441103

• Pomoc techniczna 1