Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, Przy wymianie uszczelniacza zalecane jest nałożenie smaru na powierzchnię flanszy (łączenie flanszy i wału). Jakiś konkretny smar? Przy okazji zamawiania oleju do skrzyni zastanawiam się właśnie nad Ravenol Li 86 lub OML.

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Ja dawałem taki jak do przegubów jak wymieniłem dyfer w C6. Tylko niezbyt dużo bo będziesz miał podwozie zakonserwowane dodatkowo jak zaczniesz jeździć.

Edytowane przez pelonek1
  • Pomoc techniczna 1
Opublikowano

A jest ktoś w stanie sprawdzić, z jakim momentem je dokrecać?  Znalazłem już różne informacje od 15 Nm + 90°, przez 25 Nm i 43 Nm o.O

Opublikowano
39 minut temu, Langista napisał:

A jest ktoś w stanie sprawdzić, z jakim momentem je dokrecać?  Znalazłem już różne informacje od 15 Nm + 90°, przez 25 Nm i 43 Nm o.O

Napisz na PW, co i gdzie to wrzucę Ci momenty z Elsy.

Opublikowano

8h0853909

Panowie nie wiecie gdzie można kupić takie spinki?  Obdzwoniłem już 20 sklepów szukam w internecie i nic, aso w Polsce nie mają a czekam na informację czy za granicę by się nie udało gdzieś ściągnąć ale może ktoś przerabiał taki temat może inne spinki podchodzą żeby trzymały plastikowe progi w cabrio, zanim użyje kleju do szyb.

Opublikowano
WWW.ECSTUNING.COM

Lub 

AJMAKER.PL

Oferujemy precyzyjne prototypy z drukarki 3D, które idealnie odwzorowują projekt oraz laserowe cięcie blach ze...

I na podstawie zdjęć w skali powinni być w stanie to zrobić.

Opublikowano

Czyli zostaje klej do szyb:) obdzwoniłem szroty też lipa nawet nie zwracają na to uwagi.

Opublikowano

Nie masz nawet połamanego żeby dla skali zdjęcia porobić? Mógłbyś więcej zlecić i sprzedać, żeby nawet na plus wyjść, no i mieć poskładane tak, że możesz to później rozebrać. Złożysz na kleju do szyb i potem w razie czego szukasz nowych progów.

Opublikowano

Mam i połamane i dobre ze 3 ale nie mam czasu na to. Trudno nie ma co włkować, ale dzieki za chęci:)

Opublikowano
W dniu 26.03.2021 o 00:29, jozek726 napisał:

Ile za komplet z s3 8p chcesz ? Malowanie na czarno + wiadomo wymiana tego co trzeba będzie 

Józek, zadzwon do mnie albo napisz na WhatsAPPA

rozwaliłem telefon i nie mam kontaktu do Ciebie

Opublikowano

Takie pytanko, może ktoś próbował malować/regenerować elementy wnętrza i doradzi.

Chciałem doraźnie pomalować plastik klamki wewnętrznej i panel uchwytu drzwi. Lipa jest taka, że nie mogę znaleźć spray'u który miałby zbliżony kolor do oryginału. Chodzi o panel w kolorze czarnym/soul. Próbowałem jakieś spray'e motip'a i ich czarny jest za czarny :(

Jeśli ktoś robił i znalazł jakiś spray zbliżony kolorystycznie to będę wdzięczny za info :)

Pozdr

Opublikowano
2 minuty temu, staniek napisał:

Takie pytanko, może ktoś próbował malować/regenerować elementy wnętrza i doradzi.

Chciałem doraźnie pomalować plastik klamki wewnętrznej i panel uchwytu drzwi. Lipa jest taka, że nie mogę znaleźć spray'u który miałby zbliżony kolor do oryginału. Chodzi o panel w kolorze czarnym/soul. Próbowałem jakieś spray'e motip'a i ich czarny jest za czarny :(

Jeśli ktoś robił i znalazł jakiś spray zbliżony kolorystycznie to będę wdzięczny za info :)

Pozdr

Wszystko jest już na forum. Wystarczy poszukać.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano (edytowane)

Ja taki zamówiłem, bo podobno wychodzi jak oryginał :

ALLEGRO.PL

Tylko zalecają go jeszcze bezbarwnym pokryć :

ALLEGRO.PL

Edytowane przez Langista
  • Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Dzięki Panowie :)

@Langista tak wiem, że trzeba jeszcze matem przejechać. Zamówię i ten który podlinkowałeś, może to będzie to. Ja próbowałem spray'mi motip'a i są za czarne niestety.

@Muskel1  dzięki, zaraz poczytam :)

Opublikowano

Nie wiem czy z tego czytania coś znajdziesz ale powodzenia. Ja tylko kilka nazw znalazlem ale osoby, które wstawiły zdjęcia swojej roboty i faktycznie wygląda to jak oryginał, nie chwala się czego używają.

Opublikowano
1 godzinę temu, Langista napisał:

ale osoby, które wstawiły zdjęcia swojej roboty i faktycznie wygląda to jak oryginał, nie chwala się czego używają.

To akurat normalne niestety :(

Przeczytałem i ludzie polecają ten co Ty albo Bolla do zderzaków. Bolla chciałem wczoraj kupić ale nie było u mnie w sklepie.

Dałem ogłoszenie w dziale kupię i jak nie wyrwę ładnej klamki i panelu drzwi w znośnej cenie to jeszcze powalczę z regeneracją.

Dzięki za pomoc i zainteresowanie :)

Opublikowano

Jak szukasz prawą klamkę EU to mam ładną z ledem jak co pisz PW.

Opublikowano

@MaTeo85 dzięki za info, poszło PW

Opublikowano

jest ktos z Wrześni ?