george Opublikowano 22 Października 2022 Opublikowano 22 Października 2022 (edytowane) Czujnik poziomowanie ksenonu. Edytowane 22 Października 2022 przez george 1
tass Opublikowano 22 Października 2022 Opublikowano 22 Października 2022 Samopoziom od świateł xenon.
MichałA4 Opublikowano 27 Października 2022 Opublikowano 27 Października 2022 Hejos Panowie od pewnego czasu zauważyłem że po przekręceniu zapłonu lampy mi się nie poziomują, błędu żadnego w sterowniku nie było , dziś chciałem zobaczyć co jest grane i po wejściu w sterownik i w BS od razu wywaliło mi błąd : 01539 headlights not adjusted nic nie mogę z nim zrobić, przy próbie skasowania lampy opuszczają się na dół chwilę pobucza silniczki tak jakby dochodziły do jakiejś krańcówki i błąd wraca. Czytalem troche tematow na forum z tym zwiazanych i wszyscy pisza o procedurze adaptacji lamp w BS grupa 1 i 2 , ja jednak nic w tych grupach nie mam i teraz pytanie czy jest to wina kabla i programu mam viakena + vcds lite , czy muszę jakoś się zalogować żeby były pomiary w tych grupach ? Może ktoś się z tym spotkał już i rozwiązał problem.
Langista Opublikowano 28 Października 2022 Opublikowano 28 Października 2022 Nic nie masz? Jak wchodzisz w bs, grupa pierwsza, powinno zainicjować ustawianie lamp, poczekaj chwilę, z minutę i przejdź na grupę drugą.
MichałA4 Opublikowano 28 Października 2022 Opublikowano 28 Października 2022 Godzinę temu, Langista napisał(a): Nic nie masz? Jak wchodzisz w bs, grupa pierwsza, powinno zainicjować ustawianie lamp, poczekaj chwilę, z minutę i przejdź na grupę drugą. Dokładnie wchodzę w BS gr 1 i jest ERROR pola nie są wypełnione zarówno w 1 jak i 2 grupie. Żeby było ciekawiej to ten błąd wywaliło w chwili kiedy pierwszy raz wszedłem w BS .
Langista Opublikowano 28 Października 2022 Opublikowano 28 Października 2022 A masz jakieś błędy w tym sterowniku? Jakie masz kodowanie? Wtyczki od czujników poziomowania są?
MaTeo85 Opublikowano 28 Października 2022 Opublikowano 28 Października 2022 Niestety ale sterowniki od xenona często nie chcą współpracować poprawnie że słabym kablem, a w vcds lite chyba też nie wszystkie funkcje są dostępne tak jak w pełnej wersji z tego co pamiętam. Poszukaj kogoś z dobrym kablem i pewlnym vcdsem i zobacz czy będzie ok.
MichałA4 Opublikowano 28 Października 2022 Opublikowano 28 Października 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Langista napisał(a): A masz jakieś błędy w tym sterowniku? Jakie masz kodowanie? Wtyczki od czujników poziomowania są? Tylko ten jeden 01539 innych brak , kodowanie jest dla A4 8E , podwjrzewam ze jakims cudem wchodzac pierwszy raz w BS rozpocząłem procedurę adaptacji która nie poszła jak powinna i teraz jest taki cyrk , czujniki właśnie sprawdzę jak będę kola przekładał bo ciężko powiedzieć kiedy to padło bo lampy były wyciągane dziesiątki razy w ostatnim roku. 1 godzinę temu, MaTeo85 napisał(a): Niestety ale sterowniki od xenona często nie chcą współpracować poprawnie że słabym kablem, a w vcds lite chyba też nie wszystkie funkcje są dostępne tak jak w pełnej wersji z tego co pamiętam. Poszukaj kogoś z dobrym kablem i pewlnym vcdsem i zobacz czy będzie ok. Dziwi mnie tylko ze np w MB już w kilku grupach początkowych widzi wskazania bodajże napięć z czujników , procenty itp Nigdy nie miałem problemu z tym kablem robił wszystko Łącznie z ABSem czego miał nie ogarniać. Edytowane 28 Października 2022 przez MichałA4
tass Opublikowano 28 Października 2022 Opublikowano 28 Października 2022 Miałem podobnie, ale 0 błędów w module od xenon, samopoziomowanie nie działało, kupiłem nawet drugi moduł i niepotrzebnie problemem okazał się bezpiecznik, który nie wyglądał na spalony, ale musiał być uszkodzony bo po wymianie na inny wszystko działa do dziś.
Muskel1 Opublikowano 28 Października 2022 Opublikowano 28 Października 2022 3 godziny temu, MichałA4 napisał(a): Tylko ten jeden 01539 innych brak , kodowanie jest dla A4 8E , podwjrzewam ze jakims cudem wchodzac pierwszy raz w BS rozpocząłem procedurę adaptacji która nie poszła jak powinna i teraz jest taki cyrk , czujniki właśnie sprawdzę jak będę kola przekładał bo ciężko powiedzieć kiedy to padło bo lampy były wyciągane dziesiątki razy w ostatnim roku. Dziwi mnie tylko ze np w MB już w kilku grupach początkowych widzi wskazania bodajże napięć z czujników , procenty itp Nigdy nie miałem problemu z tym kablem robił wszystko Łącznie z ABSem czego miał nie ogarniać. Wrzuć pełny autoscan.
MichałA4 Opublikowano 28 Października 2022 Opublikowano 28 Października 2022 (edytowane) 2 godziny temu, tass napisał(a): Miałem podobnie, ale 0 błędów w module od xenon, samopoziomowanie nie działało, kupiłem nawet drugi moduł i niepotrzebnie problemem okazał się bezpiecznik, który nie wyglądał na spalony, ale musiał być uszkodzony bo po wymianie na inny wszystko działa do dziś. Sprawdzę ten trop , wieczorem zrobię podejście do niego ponowne. 21 minut temu, Muskel1 napisał(a): Wrzuć pełny autoscan. Ogarne , i wrzucę co tam się wyświetla. Edytowane 28 Października 2022 przez MichałA4
Muskel1 Opublikowano 28 Października 2022 Opublikowano 28 Października 2022 Sprawdzałeś jak wyglądają czujniki i ramiona czujników? Jak któryś ma usterkę to wartości będą poza zakresem i adaptacja będzie niemożliwa. Jakie wartości pokazują czujniki?
MichałA4 Opublikowano 28 Października 2022 Opublikowano 28 Października 2022 (edytowane) 31 minut temu, Muskel1 napisał(a): Gdzie autoscan? Coś mam z klimatronikiem autoscan zawiesza się gdy do niego dochodzi, dziwna sprawa bo niedawno do niego zaglądałem i było ok , a teraz nie może się do niego komp podłączyć i zawiesza program w dodatku. Edytowane 28 Października 2022 przez MichałA4
MaTeo85 Opublikowano 28 Października 2022 Opublikowano 28 Października 2022 Może odłącz aku na godzinkę, taki reset może dobrze zrobi całej elektronice?
MichałA4 Opublikowano 29 Października 2022 Opublikowano 29 Października 2022 10 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Gdzie autoscan?
dzejo Opublikowano 29 Października 2022 Opublikowano 29 Października 2022 (edytowane) Potrzebuje modułu DRL do b6 taki który będzie można włączyć i wylaczyć odłożonym włącznikiem z b7. Mój obecny moduł da się wyłączyć ale już się nie włącza, trzeba zgasić auto zapalić i znowu działa. Dokładał ktoś taki? Edytowane 29 Października 2022 przez dzejo
staniek Opublikowano 29 Października 2022 Opublikowano 29 Października 2022 (edytowane) Ja mam moduł LEPARDA i jest OKi. Podłączony pod przełącznik DRL CLH z B7/Exeo PROELTEC'A też miałem i były z nim cyrki plus marne podejście producenta, dlatego nie polecam. Jak już piszę to @dzejo jak tam dwumas sachs'a, ciągle daje radę? Edytowane 29 Października 2022 przez staniek
dzejo Opublikowano 29 Października 2022 Opublikowano 29 Października 2022 18 minut temu, staniek napisał(a): Ja mam moduł LEPARDA i jest OKi. Podłączony pod przełącznik DRL CLH z B7/Exeo PROELTEC'A też miałem i były z nim cyrki plus marne podejście producenta, dlatego nie polecam. Jak już piszę to @dzejo jak tam dwumas sachs'a, ciągle daje radę? Ok dzięki już zamówiłem. Tak daje rade choć ja dużo przebiegu nie robie… 5-6k rocznie
Rekomendowane odpowiedzi