Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, mariusz36 napisał(a):

No , ale chyba nie założysz do polifta zderzaka z przedlita  ? 

Robię klientowi taką a4,  trzeba siedzieć w temacie żeby rozróżnić. Jak zadecyduje to zrobię.  

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witajcie. Mam mały problem. Po wymianie oleju poci mi się śruba spustowa w misce olejowej. Co myślicie o tym, żeby olej zlać do czystego pojemnika, wymienić śrubę na nową i zlewkę wlać ponownie? 

Opublikowano

Osobiście, jak się tylko trochę poci, to bym ją spróbował dokręcić i olał. Niech się poci. 

Opublikowano

Słaby gwint, miska do wymiany

Opublikowano
4 minuty temu, Dev napisał(a):

Słaby gwint, miska do wymiany

Okej, tak zrobię. Co myślisz w sprawie oleju?

Opublikowano
34 minuty temu, R4xx napisał(a):

Witajcie. Mam mały problem. Po wymianie oleju poci mi się śruba spustowa w misce olejowej. Co myślicie o tym, żeby olej zlać do czystego pojemnika, wymienić śrubę na nową i zlewkę wlać ponownie? 

Tam masz podkładkę aluminiową pomiędzy korkiem a miską. Korka się nie wymienia, tylko podkładkę. Jak niedawno wymieniałeś, to olej do czystego pojemnika i z powrotem wlej.

Edytowane przez pelonek1

Opublikowano

Ktoś ma doświadczenie? ?

Opublikowano

Nie wiem w końcu co tam będziesz robił, ale jak tylko dokładał ten pierścień uszczelniający (masz go teraz czy nie?) to wydaje mi się, że na zimnym silniku to bez spuszczania oleju i innych wynalazków odkręcisz umiejetnie korek, zatkniesz otwor w misce np palcem, zamontujesz co potrzeba i za dużo oleju Ci nawet nie zleci.

Edytowane przez pelonek1

Opublikowano

Witam

Czy jest ktoś w stanie podpowiedzieć po nr jaki to akumulator AGM czy zwykły? 000915105DL 110AH/520A

potrzebuję do a4 B8 Vin WAUFFAFL4FN024293, pytając w sklepach to co sklep to mi inaczej mówią a w ASO podali mi tylko taki numer i parametry ale nie potrafią określić rodzaju.

Opublikowano

000915105DL VAG - produkt oryginalny VW AUDI SEAT SKODA

000915105DL Akumulator ze wskaź. stanu naładowania

Patrząc na zasadę działania to wydaję mi się, że tylko w zwykłych akumulatorach można umieścić wskaźnik naładowania (oczko) więc wskazywałoby to na zwykły aku. 

Opublikowano
14 minut temu, Góral65 napisał(a):

Witam

Czy jest ktoś w stanie podpowiedzieć po nr jaki to akumulator AGM czy zwykły? 000915105DL 110AH/520A

potrzebuję do a4 B8 Vin WAUFFAFL4FN024293, pytając w sklepach to co sklep to mi inaczej mówią a w ASO podali mi tylko taki numer i parametry ale nie potrafią określić rodzaju.

Po VIN wychodzi nr aku - 000915105DL (zwykły)

Opublikowano

Wielkie dzięki :hi:

Opublikowano

Zwykły kwasowy, nie AGM.

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanko, A4 B8 2015r sedan po parametryzacji tylnych lamp z USA na EU według schematu z Elsy kierunek z klapy mostkujemy z kierunkiem z błotnika i tak po zrobieniu wali błędem spalonej żarówki kierunku w klapie. Szukałem w Mk czy nie pojawia się napięcie na innym pinie ale jakoś nie mogę znaleźć. Nie wiem czy w schemacie jest błąd, a może ktoś to przerabiał i podpowie pod które piny i w którą kostkę w MK idą kierunki z klapy? :hi:

Opublikowano

Jak puściłeś kabel ? 

Opublikowano

Pytałem w jaki sposób poprowadziłeś dodatkowy kabel i gdzie do podpiąłeś.

Adaptacja lamp zrobiona ?

Edytowane przez Dev

Opublikowano
2 minuty temu, Dev napisał(a):

Pytałem w jaki sposób i gdzie podpiąłeś kabel.

Adaptacja lamp zrobiona ?

Adaptacja oczywiście zrobiona, kabelek zmostkowałem z kabelkiem zasilającym kierunek w błotniku, tak przynajmniej mam w schemacie z elsy. a wali błędem

A4-T.png

Opublikowano

Musisz poprowadzić dodatkowy kabel z kierunku w klapie do kabla MK który idzie do kierunku w błotniku plus adaptacja. To wszystko. 

Opublikowano
1 minutę temu, Dev napisał(a):

Musisz poprowadzić dodatkowy kabel z kierunku w klapie do kabla MK który idzie do kierunku w błotniku plus adaptacja. To wszystko. 

Tak zrobiłem i mam błąd spalonej żarówki kierunku w klapie.

Opublikowano

A kierunek jest czy nie ?