Opublikowano 12 Września 20233 l 4 minuty temu, mariusz36 napisał(a): No , ale chyba nie założysz do polifta zderzaka z przedlita ? Robię klientowi taką a4, trzeba siedzieć w temacie żeby rozróżnić. Jak zadecyduje to zrobię.
Opublikowano 23 Września 20233 l Witajcie. Mam mały problem. Po wymianie oleju poci mi się śruba spustowa w misce olejowej. Co myślicie o tym, żeby olej zlać do czystego pojemnika, wymienić śrubę na nową i zlewkę wlać ponownie?
Opublikowano 23 Września 20233 l Osobiście, jak się tylko trochę poci, to bym ją spróbował dokręcić i olał. Niech się poci.
Opublikowano 23 Września 20233 l 4 minuty temu, Dev napisał(a): Słaby gwint, miska do wymiany Okej, tak zrobię. Co myślisz w sprawie oleju?
Opublikowano 23 Września 20233 l 34 minuty temu, R4xx napisał(a): Witajcie. Mam mały problem. Po wymianie oleju poci mi się śruba spustowa w misce olejowej. Co myślicie o tym, żeby olej zlać do czystego pojemnika, wymienić śrubę na nową i zlewkę wlać ponownie? Tam masz podkładkę aluminiową pomiędzy korkiem a miską. Korka się nie wymienia, tylko podkładkę. Jak niedawno wymieniałeś, to olej do czystego pojemnika i z powrotem wlej. Pierścień uszczelniający, korek spustowy oleju ELRING 591.840 - AutoParts | Części samochodowe sklep internetowy, motoryzacyjny online APARTS.PL A3 (8V1, 8VK) 1.4 TFSI 2012.04->2020.10 Pierścień uszczelniający, korek... Edytowane 23 Września 20233 l przez pelonek1
Opublikowano 23 Września 20233 l Nie wiem w końcu co tam będziesz robił, ale jak tylko dokładał ten pierścień uszczelniający (masz go teraz czy nie?) to wydaje mi się, że na zimnym silniku to bez spuszczania oleju i innych wynalazków odkręcisz umiejetnie korek, zatkniesz otwor w misce np palcem, zamontujesz co potrzeba i za dużo oleju Ci nawet nie zleci. Edytowane 23 Września 20233 l przez pelonek1
Opublikowano 25 Września 20233 l Witam Czy jest ktoś w stanie podpowiedzieć po nr jaki to akumulator AGM czy zwykły? 000915105DL 110AH/520A potrzebuję do a4 B8 Vin WAUFFAFL4FN024293, pytając w sklepach to co sklep to mi inaczej mówią a w ASO podali mi tylko taki numer i parametry ale nie potrafią określić rodzaju.
Opublikowano 25 Września 20233 l 000915105DL VAG - produkt oryginalny VW AUDI SEAT SKODA 000915105DL Akumulator ze wskaź. stanu naładowania Patrząc na zasadę działania to wydaję mi się, że tylko w zwykłych akumulatorach można umieścić wskaźnik naładowania (oczko) więc wskazywałoby to na zwykły aku.
Opublikowano 25 Września 20233 l 14 minut temu, Góral65 napisał(a): Witam Czy jest ktoś w stanie podpowiedzieć po nr jaki to akumulator AGM czy zwykły? 000915105DL 110AH/520A potrzebuję do a4 B8 Vin WAUFFAFL4FN024293, pytając w sklepach to co sklep to mi inaczej mówią a w ASO podali mi tylko taki numer i parametry ale nie potrafią określić rodzaju. Po VIN wychodzi nr aku - 000915105DL (zwykły)
Opublikowano 1 Października 20232 l Mam jeszcze jedno pytanko, A4 B8 2015r sedan po parametryzacji tylnych lamp z USA na EU według schematu z Elsy kierunek z klapy mostkujemy z kierunkiem z błotnika i tak po zrobieniu wali błędem spalonej żarówki kierunku w klapie. Szukałem w Mk czy nie pojawia się napięcie na innym pinie ale jakoś nie mogę znaleźć. Nie wiem czy w schemacie jest błąd, a może ktoś to przerabiał i podpowie pod które piny i w którą kostkę w MK idą kierunki z klapy?
Opublikowano 1 Października 20232 l Pytałem w jaki sposób poprowadziłeś dodatkowy kabel i gdzie do podpiąłeś. Adaptacja lamp zrobiona ? Edytowane 1 Października 20232 l przez Dev
Opublikowano 1 Października 20232 l 2 minuty temu, Dev napisał(a): Pytałem w jaki sposób i gdzie podpiąłeś kabel. Adaptacja lamp zrobiona ? Adaptacja oczywiście zrobiona, kabelek zmostkowałem z kabelkiem zasilającym kierunek w błotniku, tak przynajmniej mam w schemacie z elsy. a wali błędem
Opublikowano 1 Października 20232 l Musisz poprowadzić dodatkowy kabel z kierunku w klapie do kabla MK który idzie do kierunku w błotniku plus adaptacja. To wszystko.
Opublikowano 1 Października 20232 l 1 minutę temu, Dev napisał(a): Musisz poprowadzić dodatkowy kabel z kierunku w klapie do kabla MK który idzie do kierunku w błotniku plus adaptacja. To wszystko. Tak zrobiłem i mam błąd spalonej żarówki kierunku w klapie.