NelsonPL Opublikowano 27 Grudnia 2021 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Nie ma zbędnych systemów w aucie. Każdy jest po to, by pomagał kierowcy.
Aleq Opublikowano 27 Grudnia 2021 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Nie, po prostu ludzie stali się wygodni i leniwi. Kiedyś były zimy, że śnieg po pachy. I ludzie jakoś się przemieszczali. Fakt ilość samochodów była niewielka. I to większość z napędem na tył. I nie miały one elektroniki jak dziś. A dzis? 2 cm śniegu i stan klęski żywiołowej bo nie mogą wyjechać z domu bo służby nie odśnieżyły i nie posypały.
karolek_ust Opublikowano 27 Grudnia 2021 Opublikowano 27 Grudnia 2021 33 minuty temu, NelsonPL napisał: Nie ma zbędnych systemów w aucie. Każdy jest po to, by pomagał kierowcy. Dla ciebie wszystko jest nie zbędne i dostępne w ASO tylko .. Akurat przy ruszaniu na śliskim bez ASR dużo łatwiej jak ktoś umie operować gazem . Ja zima jak jeżdżę i jest np ślisko czy sniego to na wyłączonych systemach . Bo jak się zrobi poślizg to jak umiesz to skontrujesz i nic się nie stanie a jak masz włączone wszystko auto ściąga chcesz skorygować dodajesz gaz a tu kontrolka mruga i lipa 1
Langista Opublikowano 27 Grudnia 2021 Opublikowano 27 Grudnia 2021 26 minut temu, karolek_ust napisał: chcesz skorygować dodajesz gaz a tu kontrolka mruga i lipa Dokładnie. Jak spada śnieg pierwsze co robię po wejściu do auta to wyłączenie ASR Przy napędzie na jedną oś nie ma już tak łatwo ale przy dwóch osiach na raz dużo szybciej wychodzi się z poślizgu,
karolek_ust Opublikowano 27 Grudnia 2021 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Godzinę temu, Langista napisał: Dokładnie. Jak spada śnieg pierwsze co robię po wejściu do auta to wyłączenie ASR Przy napędzie na jedną oś nie ma już tak łatwo ale przy dwóch osiach na raz dużo szybciej wychodzi się z poślizgu, Ja mam ośkę
Dev Opublikowano 27 Grudnia 2021 Opublikowano 27 Grudnia 2021 1 godzinę temu, karolek_ust napisał: Ja mam ośkę No to nie ma się czym chwalić.
karolek_ust Opublikowano 28 Grudnia 2021 Opublikowano 28 Grudnia 2021 9 godzin temu, Dev napisał: No to nie ma się czym chwalić. Muszę jechać do ASO na wycenę montażu Quattro heh 1
george Opublikowano 28 Grudnia 2021 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Wyjaśni mi ktoś dlaczego przy żwawym starcie na śniegu przy ESP OFF czułem przyhamowanie kół i nic się nie działo. Po włączeniu ESP ruszył normalnie.
Tomek_091019 Opublikowano 31 Grudnia 2021 Opublikowano 31 Grudnia 2021 Pany przeglądałem sobie z nudów yt i znalazłem coś takiego jak na ss... Na jednym "ekranie" pokazuje tymczasowe i średnie spalanie oraz ile kilometrów na baku zostało. U mnie wszystko pokazuje na osobnych ekranach. Da się to zakodować? Czy może licznik polift tylko tak ma?
karolek_ust Opublikowano 31 Grudnia 2021 Opublikowano 31 Grudnia 2021 Chciałbym złożyć wszystkim życzenia Noworoczne . Aby kolejny rok był lepszy ,paliwo było tańsze hehe oraz by każdy spełnił swoje marzenia i zrealizował mody które planuje . ????????? I chciałby zachęcić do subskrypcji mojego kanału YT . Chciałbym od nowego roku bardziej go rozwinąć ale bez oglądaczy nie ma chęci na to . Zostawcie suba i like. https://youtube.com/channel/UCyQQEF-i32FbLKne6EhSGRw
Wandej Opublikowano 3 Stycznia 2022 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Panowie sprzedam moduły kierunkowskazów sem-dynamic do sedanów lift. Kupiłem przez pomyłkę do swojej. Pasują pod lampy o nr 8K5 945 095 AC : 8K5 945 095 AD Oddam za tyle co kupiłem więc 130zł + wysyłka.
szafa Opublikowano 7 Stycznia 2022 Opublikowano 7 Stycznia 2022 Nie ma ktoś na zbyciu takich wtyczek do głośników B&O? Potrzebuje 2 szt.
dzagu Opublikowano 7 Stycznia 2022 Opublikowano 7 Stycznia 2022 Czy ma ktoś zamek do anglika lewy przód: 8J2 837 015 A
Osiollekk Opublikowano 7 Stycznia 2022 Opublikowano 7 Stycznia 2022 Panowie, co się reguluje przy geometrii zawieszenia w polifcie w quattro? Przód pochylenie i zbieżność a tył tylko pochylenie? Chce uniknąć sytuacji, że pojade na badanie i gość mi powie, że jest źle ale nic nie zrobią bo np na tyle nie ma regulacji…
Góral65 Opublikowano 7 Stycznia 2022 Opublikowano 7 Stycznia 2022 (edytowane) Z tyłu tylko górny wahacz ma śrubę mimośrodową. Teraz tak myślę i chyba dolny przedni wahacz od karoserii też ma taka śrubę Edytowane 7 Stycznia 2022 przez Góral65
Osiollekk Opublikowano 7 Stycznia 2022 Opublikowano 7 Stycznia 2022 15 minut temu, Góral65 napisał: Z tyłu tylko górny wahacz ma śrubę mimośrodową. Teraz tak myślę i chyba dolny przedni wahacz od karoserii też ma taka śrubę Z tyłu kojarzę na 100%. A jeżeli mam spręzyny -40mm, to odchyłki i bazowe wartości są jak dla standardowego auta czy tutaj trzeba wybrać, że np zawiecha 1BE albo jak dla S4, żeby się zbliżyć do serii?
Góral65 Opublikowano 7 Stycznia 2022 Opublikowano 7 Stycznia 2022 12 minut temu, Osiollekk napisał: Z tyłu kojarzę na 100%. A jeżeli mam spręzyny -40mm, to odchyłki i bazowe wartości są jak dla standardowego auta czy tutaj trzeba wybrać, że np zawiecha 1BE albo jak dla S4, żeby się zbliżyć do serii? Na ustawianiu to się nie nam
karolek_ust Opublikowano 7 Stycznia 2022 Opublikowano 7 Stycznia 2022 Mi ustawiali jak mam gwint na zawieszeniu sline Sport w systemie
Rekomendowane odpowiedzi