Hugo Opublikowano 23 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2022 22 godziny temu, mlodyQ napisał: Zna ktoś numer aluminiowych łączników stabilizatora? 8K0411317D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matkos92 Opublikowano 25 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 Witam, mam pare pytań Zostałem posiadaczem wykastrowanej B8 120kM CAGC z Belgii. Czeka mnie wymiana dwumasy+sprzęgła, rozrządu i przy okazji chciałbym trochę pomodzić Mam zamiar przyszłościowo wrzucić turbo z CAHA, więc przy okazji chciałbym się już przy aktualnych wymianach pod to przygotować 1. Czy dwumas i sprzęgło do CAGC i CAHA są takie same? Będę celować w okolice 200kM, warto bawić się w kevlar na nowym sprzęgle? Z jakiej firmy brać dwumase i sprzęgło? Sachs czy LUK? Wymieniać od razu wysprzęglik? 2. Turbinę z CAHA wrzucę na zasadzie p&p? Garrett czy KKK? 3. Rozrząd w CAGC i CAHA jest taki sam? Pompa wody też? 4. Co w ogóle przed jakimikolwiek wymianami warto byłoby sprawdzić? Chodzi mi o kondycję silnika, czy jest sens bawić się w zwiększanie mocy? Autko ma przejechane 306k. 5. Jeśli wszystko jest jasne i zdroworozsądkowo „mam zgodę” od Szanownego Grona wyjadaczy, jest ktoś w stanie podać numery OE części? Czy równie dobrze mogę przez wyszukiwarkę alledrogo znaleźć? 6. Zna ktoś dobrego lakiernika na Śląsku? Dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 25 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 9 minut temu, matkos92 napisał: Witam, mam pare pytań Zostałem posiadaczem wykastrowanej B8 120kM CAGC z Belgii. Czeka mnie wymiana dwumasy+sprzęgła, rozrządu i przy okazji chciałbym trochę pomodzić Mam zamiar przyszłościowo wrzucić turbo z CAHA, więc przy okazji chciałbym się już przy aktualnych wymianach pod to przygotować 1. Czy dwumas i sprzęgło do CAGC i CAHA są takie same? Będę celować w okolice 200kM, warto bawić się w kevlar na nowym sprzęgle? Z jakiej firmy brać dwumase i sprzęgło? Sachs czy LUK? Wymieniać od razu wysprzęglik? 2. Turbinę z CAHA wrzucę na zasadzie p&p? Garrett czy KKK? 3. Rozrząd w CAGC i CAHA jest taki sam? Pompa wody też? 4. Co w ogóle przed jakimikolwiek wymianami warto byłoby sprawdzić? Chodzi mi o kondycję silnika, czy jest sens bawić się w zwiększanie mocy? Autko ma przejechane 306k. 5. Jeśli wszystko jest jasne i zdroworozsądkowo „mam zgodę” od Szanownego Grona wyjadaczy, jest ktoś w stanie podać numery OE części? Czy równie dobrze mogę przez wyszukiwarkę alledrogo znaleźć? 6. Zna ktoś dobrego lakiernika na Śląsku? Dzięki za odpowiedzi https://a4-klub.pl/forum/320-audi-a4-b8/ Miłej lektury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 26 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2022 W dniu 23.07.2022 o 06:47, NelsonPL napisał: Kręci się idealnie. Maglownica wadliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NelsonPL Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 (edytowane) Jak wygląda montaż wiązki ABS (lewy przód) (foto) Czy jestem to w stanie sam ogarnąć? Czy lepiej niech to zrobią w serwisie? Mile widziany dokładny opis montażu. Edytowane 27 Lipca 2022 przez NelsonPL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 8 minut temu, NelsonPL napisał: Jak wygląda montaż wiązki ABS (lewy przód) (foto) Czy jestem to w stanie sam ogarnąć? Czy lepiej niech to zrobią w serwisie? Mile widziany dokładny opis montażu. Sam co najwyżej możesz szmatką przetrzeć lampy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel72689 Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 11 minut temu, NelsonPL napisał: Jak wygląda montaż wiązki ABS (lewy przód) (foto) Czy jestem to w stanie sam ogarnąć? Czy lepiej niech to zrobią w serwisie? Mile widziany dokładny opis montażu. Dla chcącego nic trudnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NelsonPL Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 19 godzin temu, Langista napisał: Maglownica wadliwa. To nie ten dźwięk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 Jak to nie, porównaj sobie ze swoim nagraniem, inny ton ale to to samo.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NelsonPL Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 10 minut temu, Langista napisał: Jak to nie, porównaj sobie ze swoim nagraniem, inny ton ale to to samo.. Nie to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NelsonPL Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 18 minut temu, pawel72689 napisał: Dla chcącego nic trudnego. Może jakieś konkrety, plan montażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel72689 Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 Przyjrzales się starej wiązce jak biegnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NelsonPL Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 (edytowane) 22 minuty temu, pawel72689 napisał: Przyjrzales się starej wiązce jak biegnie? To ja się Was pytam jak biegnie. Widzę, że tego raczej nie ogarniacie. Rozumiem, że bez podnoszenia auta, zdejmowania kół itp się nie obejdzie? Edytowane 27 Lipca 2022 przez NelsonPL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afroo. Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 21 minut temu, NelsonPL napisał: To ja się Was pytam jak biegnie. Widzę, że tego raczej nie ogarniacie. Bezczelny typ do potęgi 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel72689 Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 30 minut temu, NelsonPL napisał: To ja się Was pytam jak biegnie. Widzę, że tego raczej nie ogarniacie. Leszczu ty kompletnie nic nie ogarniasz. Jedynie durne teksty piszesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_o23 Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 47 minut temu, NelsonPL napisał: To ja się Was pytam jak biegnie. Widzę, że tego raczej nie ogarniacie. Rozumiem, że bez podnoszenia auta, zdejmowania kół itp się nie obejdzie? ja bym próbował bez odkręcania koła 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 Godzinę temu, NelsonPL napisał: To ja się Was pytam jak biegnie. Widzę, że tego raczej nie ogarniacie. Rozumiem, że bez podnoszenia auta, zdejmowania kół itp się nie obejdzie? Zdejmujesz koło i sprawdzasz jak idzie wiązka. Do wymiany pewnie osłona błotnika do demontażu a sama wiązka zapewne będzie wchodzić w boczną grodź silnika. Nie ma instrukcji "krok po kroku" do czegoś, co widzi się własnymi oczami i wymaga jedynie poprowadzić kabel tak, jak był wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NelsonPL Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 37 minut temu, Langista napisał: Zdejmujesz koło i sprawdzasz jak idzie wiązka. Do wymiany pewnie osłona błotnika do demontażu a sama wiązka zapewne będzie wchodzić w boczną grodź silnika. Nie ma instrukcji "krok po kroku" do czegoś, co widzi się własnymi oczami i wymaga jedynie poprowadzić kabel tak, jak był wcześniej. Dlaczego do wymiany oslona blotnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 Do wymiany kabla, osłona błotnika do zdemontowania* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 dajcie spokój, Nelson nie jest w stanie wymienic sobie koła w Wy chcecie wkrecic go w wymiane wiazki trzeba pruć wiazke do samej wtyczki sterownika ABS, ostatnio robiłem w Q5, wiem jak to wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi