Kowi87 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2016 (edytowane) ...choc jeszcze zastanawiam sie nad kupnem kiery pod tiptronik i poduszki do niej, moze by wykorzystał do czegos te przyciski... Adres daj to paczkę dostaniesz Kiera dotarła, jutro rano wysyłka do tapicera na przeróbke Przyszedł też zestaw lakierniczny Udało sie zebrać 3 chętnych na VFIZ, tak wiec niebawem będzie grubsze rezanko, moduł ma możliwosci z poziomu licznika robienia pomiarów przyspieszeń za pomocą GPS, tak wiec będzie ful wypas w liczniku Auto w tym tygodniu jednak nie trafi na naprawe, uziemił bym zlot, tak wiec kto sie wybiera na Frampol i pisze sie na wspólną sesyjke? a za tydzień na Ciechanów? Edytowane 22 Czerwca 2016 przez Kowi87
Arturoo Opublikowano 22 Czerwca 2016 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Mi te pomiary przyspieszeń by nawet odpowiadały .....ale Gwerty mówił , że tak długich czasów pomiarów do setki nie da sie ustawić jak by 2,5 potrzebował
Kowi87 Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Opublikowano 4 Lipca 2016 (edytowane) Zgarnieta laurka na Cultstyle Lubelszczyzna w kategorii German TOP5 zlotu. Na powrocie z Saszą krótka sesyjka Teraz czekam na graty Vfiz i kierownice Kiera dotarła Do końca tygodnia trafi na auto, czekam jeszcze na VFIZ(ma być w środe) i za jednym zamachem licznik, sterownik i kiere zamontuje Jedyne co spierdzielili to znaczek, jest odwrotnie, ale zamaluje go całkowicie na czarno A w weekend byłem w Ciechanowie na CarsLovers, 400km odbębnione Edytowane 4 Lipca 2016 przez Kowi87
gachia77 Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 Kiera jak na sterydach O.O Gratuluje wozu !
Kowi87 Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Opublikowano 7 Lipca 2016 (edytowane) Grubaśna wyszła [emoji106] tak miało być Auto w końcu trafiło do naprawy, od ponad pół roku gubiłem płyn chłodniczy, był odczuwalny spadek mocy noi nadmierne kopcenie... obstawiałem uszczelke dziure w dolocie poprostu a tu okazała sie dziura, ale jako pękniecie głowicy turbo tez jakoś sadze łapie Jutro składamy na drugiej głowicy... No to byłoby na tyle.... Edytowane 5 Lipca 2016 przez Kowi87
cinshot Opublikowano 7 Lipca 2016 Opublikowano 7 Lipca 2016 Kowi udało się Tobie przed wizytą u mechanika wrzucić mieszek z gałką? Domyślam się ze to gałka nakręcana,ale jak ze spasowaniem mieszka z tunelem ? trzeba coś przekładać/rzeźbić ?. Jak z jakością? bo parę pytań padło, ale widzę ze bez twojej odp.
przemolll Opublikowano 7 Lipca 2016 Opublikowano 7 Lipca 2016 mam tą samą gałkę.. jakoś dobra tylko wsteczny jest nie w tym miejscu co powinien być
Kowi87 Opublikowano 8 Lipca 2016 Autor Opublikowano 8 Lipca 2016 (edytowane) Zdjecie Mifera, mam tą sama gałke, wsteczny jest w tym samym miejscu co fabryka 5b. Gałka pasuje jak widac, jest wciskana, wypadało by skrócic drązek o 3-5cm przed montażem. Ja jeszcze nie załozyłem, wszystko miało wleciec w tym tygodniu, ale ze sytuacja sie skomplikowała mozę odzyskam auto do końca następnego tygodnia, narazie poszukuje słupka AVG z miską alu pod czujnik Tak pozatym VFIZ jest juz gotowy i jutro będzie u mnie Silnik będzie AHH, udało sie znaleźć za dobrą monete Tymaczasem przyszedł sterownik VFIZ, instalacja jest P&P, trzeba zrobic zmiane kodowania w bloku nawigacji. Teraz pytanie jak ja to pomieszcze za zegarami wraz z przejściówką analogFIS->cyfrowyFIS Ma ktos moze fotke z wyjętym licznikiem? Podłaczenie modułu będzie dopiero w przyszłym tygodniu, narazie nie ma do czego podpiąć Edytowane 7 Lipca 2016 przez Kowi87
karol24 Opublikowano 8 Lipca 2016 Opublikowano 8 Lipca 2016 pod spodem tego nie upchniesz? za zegarami miejsca praktycznie nie ma niestety
fanthomas18 Opublikowano 8 Lipca 2016 Opublikowano 8 Lipca 2016 Na moje oko upchniesz to bez problemu, nie bezpośrednio za zegarami tylko niżej, koło kolumny jest sporo miejsca
sebidi Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 Co tam z twoją motorownia się wydarzyło że cały silnik wjeżdża??
Kowi87 Opublikowano 9 Lipca 2016 Autor Opublikowano 9 Lipca 2016 Co tam z twoją motorownia się wydarzyło że cały silnik wjeżdża?? Na początku była pęknieta głowica, chłopaki wyczyscili blok i okazało sie że wszystkie 4 tłoki są pękniete wyzej na zdjeciu widać 1 z cylindrów, mało tego jeden z cylindrów jest mega porysowany, tak wiec silnik sie skończył. Wczoraj kupiłem z 2000r AHH, mam nadzieje że w poniedziałek wjedzie na pokład. Wtryski idą do sprawdzenia
sebidi Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 Nieciekawie pytanie na ile mody a na ile zmęczenie materiału zalatwilo sprawe
slavko87 Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 Trochę słabo jak 2 silnik tak szybko siadł i z tego co pamiętam dużo nie miał nalatane. Albo pech albo słabo znoszą moce powyżej 200ps. Może czas na jakieś 2.7?
Krycha Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 Widzę że robisz u tego typa co brałem torsena z v8
Kowi87 Opublikowano 14 Lipca 2016 Autor Opublikowano 14 Lipca 2016 (edytowane) Widzę że robisz u tego typa co brałem torsena z v8 no brałeś z mojego donosu, a to mój ziomek Do przyszłego piatku ogarnie sie to padło myśle Trochę słabo jak 2 silnik tak szybko siadł i z tego co pamiętam dużo nie miał nalatane. Albo pech albo słabo znoszą moce powyżej 200ps. Może czas na jakieś 2.7? przekalkulowałem i sie nie opłaca, wybrałem najtańszą droge Silnik wleciał na warsztat Wreszcie prace ruszyły, silnik wymyty bedą wymienione pierscienie i co tam trzeba przy okazji, później kwestia go uzbroić i odpalic, później zabawa z licznikiem. Przy okazji sprzęgło leci na skoczylasa na obicie kevlarem, wtryski oddaje do sprawdzenia i być mozę zmiane ciśnień. najważniejsze udało sie dorwać miske olejową z czujnikiem w silniku AHH, tak wiec jeden problem mniej z przewiercaniem starej. Moc wróci, albo i przybędzie po takim remoncie Edytowane 14 Lipca 2016 przez Kowi87
Kowi87 Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Opublikowano 15 Lipca 2016 Dzisiaj silnik wyleciał z budy, okazało siez dwumas ma luzy, całe szczęscie z silnikiem dostałem drugi w owiele lepszym stanie, tak wiec kolejny temat z głowy. Sprzęgło w dobrym stanie, ale mimo wszystko leci na skoczylasa do wawy. Silnik aktualnie przechodzi kapitalke, wpadły nowe uszczelnienia, pierścienie, panewki.
radimm Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 no to grubooo kiedy + - auto wróci do życia?
Rekomendowane odpowiedzi