3r4 Opublikowano 14 Czerwca 2022 Opublikowano 14 Czerwca 2022 oryginał kupujesz w podkładzie, więc dolicz malowanie. Kilka lat temu ktoś sprzedawał za tysiaka chyba i to nie było bezpośrednio z aso więc na pewno jest drożej 1
YoGi1984 Opublikowano 14 Czerwca 2022 Opublikowano 14 Czerwca 2022 Na aledrogo też były ori, ok. 1250 szt. + malowanie :-) @Mateusz0610, podejdę później do garażu to pstryknę jakieś foto to ci podeśle 1
Mateusz0610 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Opublikowano 16 Czerwca 2022 W dniu 14.06.2022 o 10:38, YoGi1984 napisał: Na aledrogo też były ori, ok. 1250 szt. + malowanie :-) @Mateusz0610, podejdę później do garażu to pstryknę jakieś foto to ci podeśle Ok dzięki
mateusz233 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Czy kupował ktoś może błotniki galwanizowane z Polcaru? Mają numery 133402-J i 133401-J Niestety BLIC z końcówką Q jest od jakiegoś czasu niedostępny.
_małyTM_ Opublikowano 29 Czerwca 2022 Opublikowano 29 Czerwca 2022 W dniu 16.06.2022 o 11:32, Mateusz0610 napisał: W dniu 14.06.2022 o 11:38, YoGi1984 napisał: Na aledrogo też były ori, ok. 1250 szt. + malowanie :-) @Mateusz0610, podejdę później do garażu to pstryknę jakieś foto to ci podeśle Ok dzięki jak b6 - 1100zł, b7 - 1135zł przy wpłacie na konto wysyłka free
johnnythebest Opublikowano 6 Lipca 2022 Opublikowano 6 Lipca 2022 Co polecacie do zakonserwowania nowych błotników?
keq Opublikowano 10 Lipca 2022 Opublikowano 10 Lipca 2022 W dniu 6.07.2022 o 13:34, johnnythebest napisał: Co polecacie do zakonserwowania nowych błotników? Baranek :>
gonzalez09 Opublikowano 15 Stycznia 2023 Opublikowano 15 Stycznia 2023 allegro.pl ALLEGRO.PL Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tego zamiennika ?
krzychuG Opublikowano 18 Stycznia 2023 Opublikowano 18 Stycznia 2023 To jest błotnik zwykły stalowy gównianej jakości ,nie w ocynku, więc ważne jest zabezpieczenie żeby było trwale to obustronnie w epoksyd ,przed lakierowaniem trzeba oszlifować ostre ranty ,przeszlifować cały i spasować, warstwy grube ,po utwardzeniu można od wewnątrz jeszcze wosk dać.Zakładałem kiedyś kuzynowi takie gotowce z aukcji (nie tej) Spasowały ,kolor też ,ale to był czarny, srebro na 95% będzie się różnić. Po roku rdza na całych rantach.
Langista Opublikowano 18 Stycznia 2023 Opublikowano 18 Stycznia 2023 W tej aukcji widać, że ktoś to już zabezpieczył ale nie ma napisane czym konkretnie, może to być najtańszy środek i długo nie wytrzyma. Na Twoim miejscu kupił bym zwykły błotnik nie polakierowany a tylko w podkładzie zabezpieczony, żeby nie rdzewiał. Na własną rękę zabezpieczyć przed rdzą i dać lakiernikowi do pomalowania wraz ze starym np. żeby dobrał kolor, w tedy jest największa szansa, że nie będzie widać różnicy w odcieniach.
krzychuG Opublikowano 18 Stycznia 2023 Opublikowano 18 Stycznia 2023 9 minut temu, Langista napisał(a): Na własną rękę zabezpieczyć przed rdzą i dać lakiernikowi do pomalowania Tak to nie działa ,żaden normalny lakiernik nie da gwarancji jak nie robi od podstaw, trzeba poprostu uzgodnić sposób jak ma być zrobione.
Langista Opublikowano 18 Stycznia 2023 Opublikowano 18 Stycznia 2023 Teraz, krzychuG napisał(a): Tak to nie działa ,żaden normalny lakiernik nie da gwarancji jak nie robi od podstaw, trzeba poprostu uzgodnić sposób jak ma być zrobione. Znam takich w okolicy, którzy bez problemu wezmą takie zlecenie. Liczą jedynie za lakierowanie i w większości jest to nawet na rękę, że jest już element przygotowany pod lakierowanie, bo mają z tego szybki pieniądz.
krzychuG Opublikowano 18 Stycznia 2023 Opublikowano 18 Stycznia 2023 (edytowane) A na czyj koszt naprawa gdyby np wyszły dziurki po miesiącu.Lakierowanie na gtowy podkład to gwarancja do bramy.Pozatym nie ma błotników w dobrym podkładzie, to co na nim jest to żeby w transporcie ruda nie żarła, robi się test nitrem czy może zostać. Edytowane 18 Stycznia 2023 przez krzychuG
Lukasz_mk2 Opublikowano 19 Stycznia 2023 Opublikowano 19 Stycznia 2023 do siebie kupowałem błotniki "Tong Yang" (jak w tej aukcji, ale od kogo innego). Na aukcji, której je kupowałem niby pisało, że to jest ocynk (gość miał dwie różne aukcje takich błotników - w ocynku i bez), ale czy ten ocynk coś daje to się zobaczy. Zanim je założyłem to błotniki leżały dwa lata w zimnej piwnicy (trochę wilgotnej zimą) i nie zardzewiały. Założyłem je w zeszłym miesiącu i spasować spasowały, ale z dopasowaniem koloru słabo (też mam LY7W) - na wiosnę jadę do lakiernika, aby to poprawił.
Skowrix Opublikowano 19 Stycznia 2023 Opublikowano 19 Stycznia 2023 Ja w B7 również mam błotniki Tong Yang. Zabezpieczyłem je od wewnątrz woskiem i po 3 latach nie ma żadnego śladu rdzy. Spasowanie ok, kolor LX7Z był do poprawy. Do B6 ojca kupiłem blotnik ocynk kolor od sprzedawcy srslodz z alle. Tutaj spas i kolor LY9B siadły idealnie. Również zabezpieczony wokiem od wewnątrz i po 1,5 roku zero śladów korozji.
Sajmon89 Opublikowano 27 Stycznia 2023 Opublikowano 27 Stycznia 2023 Też zastanawiam się nad kupnem błotnika z od tego sprzrdawcy... allegro.pl ALLEGRO.PL Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tych błotników? Zakładał ktoś ? Jak to jest polakierowane ? Ciekawe czy wogóle jakiś podkład poszedł na gołą blachę zastanawia mnie czy po roku nie wyjdzie rdza na rentach. Ktoś kiedyś pisał że blacha kiepskiej jakości ?
Lukasz_mk2 Opublikowano 30 Stycznia 2023 Opublikowano 30 Stycznia 2023 W dniu 27.01.2023 o 21:34, Sajmon89 napisał(a): Też zastanawiam się nad kupnem błotnika z od tego sprzrdawcy... allegro.pl ALLEGRO.PL Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tych błotników? Zakładał ktoś ? Jak to jest polakierowane ? Ciekawe czy wogóle jakiś podkład poszedł na gołą blachę zastanawia mnie czy po roku nie wyjdzie rdza na rentach. Ktoś kiedyś pisał że blacha kiepskiej jakości ? sądzę, że wszystkie błotniki z allegro to jedno i to samo. Więc kupuj i zakładaj, ale od razu pisze - na kolorze LY7W raczej będziesz miał różnice w odcieniu. Jak Ci to nie będzie przeszkadzać to ok, jeśli Cię to będzie wkurzać (jak mnie) to będziesz musiał oddać auto do lakiernika - obecnie brał bym raczej błotniki do malowania, bo w sumie taniej by to wyszło.
Sajmon89 Opublikowano 30 Stycznia 2023 Opublikowano 30 Stycznia 2023 Lukasz_mk2 byłem ostatnio u lakirnika powiedział 800zł za 1 błotnik to ja nie wiem czy wyjdzie tak taniej.( Taniej to wyjdzie jak sam pomaluje w garażu ) allegro.pl ALLEGRO.PL Tutaj sprzedawca podaję że sprzedaję błotniki z certyfikatem ? trochę drożej
pelonek1 Opublikowano 30 Stycznia 2023 Opublikowano 30 Stycznia 2023 15 minut temu, Sajmon89 napisał(a): Tutaj sprzedawca podaję że sprzedaję błotniki z certyfikatem ? trochę drożej Jak już to szukaj BLIC z końcówką Q, lepszych zamienników nie znajdziesz.
Rekomendowane odpowiedzi