MaxsteRR Opublikowano 10 Września 2015 Autor Opublikowano 10 Września 2015 bo Sid-owi odpadł potencjalny klient . kończ auto i pokaż co ono potrafi . Pozdrawiam i trzymak kciuki Do SID'a akurat nic nie mam. Dzwonił i wyjaśniał sytuację. Fakt, faktem też nie lubi TDI, ale nie okazywał tego w taki sposób jak co poniektórzy w komentarzach na FB.
Tyrath Opublikowano 10 Września 2015 Opublikowano 10 Września 2015 Kurde szacun. Sam marzę o swapie na 3.0tdi bo jestem zakochany w tym silniku. Jest w ogóle możliwe włożyć ten motor do mnie wyrzucając mojego avg?
vdm Opublikowano 10 Września 2015 Opublikowano 10 Września 2015 (edytowane) Kurde szacun. Sam marzę o swapie na 3.0tdi bo jestem zakochany w tym silniku. Jest w ogóle możliwe włożyć ten motor do mnie wyrzucając mojego avg? Jak chcesz jeździć tylko na wprost, to jest Edytowane 10 Września 2015 przez vdm
Tyrath Opublikowano 10 Września 2015 Opublikowano 10 Września 2015 Kurde szacun. Sam marzę o swapie na 3.0tdi bo jestem zakochany w tym silniku. Jest w ogóle możliwe włożyć ten motor do mnie wyrzucając mojego avg? Jak chcesz jeździć tylko na wprost, to jest Poważnie czy żartujesz sobie? Lepiej żebyś żartował, bo mi marzenia popsujesz
peacenotwar Opublikowano 10 Września 2015 Opublikowano 10 Września 2015 (edytowane) Kurde szacun. Sam marzę o swapie na 3.0tdi bo jestem zakochany w tym silniku. Jest w ogóle możliwe włożyć ten motor do mnie wyrzucając mojego avg? Byłem u znajomego (przy okazji mechanika) dziś i miał 3.0tdi na chwilę. Jak zawsze chłopak jest spokojny to dziś rzucał cenzura na lewo i prawo z jego powodu Przytoczył mi kilka rzeczy charakterystycznych dla tego silnika: elektryczna geometria turbo, wtryski piezoelektryczne, rozrząd od d*py strony, klapki w kolektorach itd itp o dostępie do każdej pierdoły nie wspominając... A! i to wszystko się psuje (i nie jest tanie) Lepiej przemyśleć co nieco kilka razy. Fajny silnik na pewno dopóki nic się nie dzieje. Edytowane 10 Września 2015 przez peacenotwar
Wandej Opublikowano 10 Września 2015 Opublikowano 10 Września 2015 Kurde szacun. Sam marzę o swapie na 3.0tdi bo jestem zakochany w tym silniku. Jest w ogóle możliwe włożyć ten motor do mnie wyrzucając mojego avg? Byłem u znajomego (przy okazji mechanika) dziś i miał 3.0tdi na chwilę. Jak zawsze chłopak jest spokojny to dziś rzucał cenzura na lewo i prawo z jego powodu Przytoczył mi kilka rzeczy charakterystycznych dla tego silnika: elektryczna geometria turbo, wtryski piezoelektryczne, rozrząd od d*py strony, klapki w kolektorach itd itp o dostępie do każdej pierdoły nie wspominając... A! i to wszystko się psuje (i nie jest tanie) Lepiej przemyśleć co nieco kilka razy. Fajny silnik na pewno dopóki nic się nie dzieje. Wtryski piezoelektryczne? przecież tam jest pompa cr. Po za tym na pewno miał na myśli poprzednią generację nie tego co ma maks
tomekhxc Opublikowano 10 Września 2015 Opublikowano 10 Września 2015 Wtryski piezoelektryczne? przecież tam jest pompa cr. Po za tym na pewno miał na myśli poprzednią generację nie tego co ma maks dokładnie, zreszta ten 3.0 tdi to już nie te starsze , chociaż dobrze utrzymane starsze egzemplarze nie miewaja aż takich problemów i służą latami ...btw gratulacje projektu , coś innego odbiegającego od wszystkich będziem śledzić
Bart_poznan Opublikowano 10 Września 2015 Opublikowano 10 Września 2015 Kurde szacun. Sam marzę o swapie na 3.0tdi bo jestem zakochany w tym silniku. Jest w ogóle możliwe włożyć ten motor do mnie wyrzucając mojego avg? Byłem u znajomego (przy okazji mechanika) dziś i miał 3.0tdi na chwilę. Jak zawsze chłopak jest spokojny to dziś rzucał cenzura na lewo i prawo z jego powodu Przytoczył mi kilka rzeczy charakterystycznych dla tego silnika: elektryczna geometria turbo, wtryski piezoelektryczne, rozrząd od d*py strony, klapki w kolektorach itd itp o dostępie do każdej pierdoły nie wspominając... A! i to wszystko się psuje (i nie jest tanie) Lepiej przemyśleć co nieco kilka razy. Fajny silnik na pewno dopóki nic się nie dzieje. Wtryski piezoelektryczne? przecież tam jest pompa cr. Po za tym na pewno miał na myśli poprzednią generację nie tego co ma maks pompa CR jest to oczywiste , a wtryski są piezoelektryczne
chudy30 Opublikowano 10 Września 2015 Opublikowano 10 Września 2015 a klapki w kolektorach padające to mają 2.7 tdi a nie 3.0
bartekw2 Opublikowano 10 Września 2015 Opublikowano 10 Września 2015 Wydaje mi się że w 3.0 jest ten sam problem. Decydując się na ten silnik najlepszym rozwiązaniem jest ten 240-to konny. Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
SID Opublikowano 10 Września 2015 Opublikowano 10 Września 2015 Dalej twierdzę że powinno siedzieć tam 2,7TT 3-gio RS4 już Ci Max nie sprzedam bo jak nastanie na dobre era 3 cylindrów w dieslu to go tam wsadzisz :-)
MaxsteRR Opublikowano 10 Września 2015 Autor Opublikowano 10 Września 2015 (edytowane) Dalej twierdzę że powinno siedzieć tam 2,7TT 3-gio RS4 już Ci Max nie sprzedam bo jak nastanie na dobre era 3 cylindrów w dieslu to go tam wsadzisz :-) Zauważ, że z pojemnością idę w górę a nie w dół. Później będzie 4,2, a potem 6,0. Zawsze mogłem wsadzić silnik z Lupo 3L Wydaje mi się że w 3.0 jest ten sam problem. Decydując się na ten silnik najlepszym rozwiązaniem jest ten 240-to konny. Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Ten seryjnie ma 245KM. Edytowane 10 Września 2015 przez MaxsteRR
Muskel1 Opublikowano 10 Września 2015 Opublikowano 10 Września 2015 Problem napinacza i rozrządu został dobiero od 09/2013 poprawiony. Wiem bo też wymieniałem. Koniec OT.
peacenotwar Opublikowano 10 Września 2015 Opublikowano 10 Września 2015 a klapki w kolektorach padające to mają 2.7 tdi a nie 3.0 3.0 też
zymlok Opublikowano 11 Września 2015 Opublikowano 11 Września 2015 Autko piękne i widze, ze idziesz z duchem czasu - tylko czekac jak w f1 beda ropniaki jezdzic A hejtuja Ci co w zyciu nigdy auta za swoje nie tankowali Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
PiterA4 Opublikowano 11 Września 2015 Opublikowano 11 Września 2015 Jak ktos robi z klekota czyt tdi rs4 to wow fajnie a jak do ori budy rs4 upchniesz 3.0tdi to pierdzielą bzdury eh co za rasa
xBladex Opublikowano 11 Września 2015 Opublikowano 11 Września 2015 Jak ktos robi z klekota czyt tdi rs4 to wow fajnie a jak do ori budy rs4 upchniesz 3.0tdi to pierdzielą bzdury eh co za rasa Zgadzam się z Tobą co do słowa.. Powodzenia w strojeniu TDI.
marcindlug Opublikowano 11 Września 2015 Opublikowano 11 Września 2015 Zawsze mogłem wsadzić silnik z Lupo 3L ale Lupo 3L to Ty szanuj! to jest absolutnie fantastyczny woz - jak tankuje na wielkanoc to na wszelki wypadek skladam juz zyczenia bozonarodzeniowe bo nie wiem czy sie spotkamy na stacji
MaxsteRR Opublikowano 11 Września 2015 Autor Opublikowano 11 Września 2015 Zawsze mogłem wsadzić silnik z Lupo 3L ale Lupo 3L to Ty szanuj! to jest absolutnie fantastyczny woz - jak tankuje na wielkanoc to na wszelki wypadek skladam juz zyczenia bozonarodzeniowe bo nie wiem czy sie spotkamy na stacji No ja o tym wiem. Ale pojawiły się głosy, że wkładam 3,0TDI dla oszczędności
Rekomendowane odpowiedzi