dekiel 13 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 W dniu 8.04.2019 o 16:42, kamil-vag napisał: Michał, kontrola/sterowanie głosem RNS-E, zobacz filmik: Nikt mi nie powie ,że gadanie do samochodu jest normalne . ? Poważnie to graty ogarnięcia tematu Kamil, good job. ?
koziol992 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 podświetlenie bardzo fajna sprawa, mam też zrobiony czerwony ambient tylko na module vpad od tomnika ...elegancko widać jak są brudne dywany przez zimę
kamil-vag Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Pogoda nie bardzo,ale szkoda wolnego dnia wziąłem się za talerzyki z B5 Jednak był warto kupić nowe odboje Ostatecznie talerzyk obróciłem tymi kratkami do frontu i tak zamontowałem w aucie... Zeszło mi na gotowo z rozłożeniem i złożeniem gratów jakieś 2h na stronę Sprężyny nie trzeba jakoś bardzo mocno ściskać, ściągacze bez problemu dały radę... Co do zawiechy SKV, górne sworznie i tuleje jak najbardziej ok, gumy nie parcieją, sworznie sztywniutkie... Nie podoba mi się jedynie dolny banan ? te podkładki tłumiące latają luźno i jakoś ogólnie nie trzeba dużej siły by ruszyć tą tuleję... Prosty dolny też OK. 1
Patryk14 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Kamil, przy zmianie amorkow trzeba rozpinac ta nieszczęsna śrubę od górnych wahaczy? Nie da się tego inaczej obejść?
kamil-vag Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zawsze możesz rozpiąć od strony amorka górne wahacze, ale potem się trzeba dobrze nagimnastykować, żeby to skręcić. Czemu wy się tej śruby tak boicie ? Ja sobie z nią przy zmianie zawiechy w 15min poradziłem, rozciąłem ją na pół przez otwór w zwrotnicy, jedną część od strony śruby wybiłem, a drugą od strony nakrętki wykręciłem razem z zapieczoną nakrętką...
kamil-vag Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2019 A i zapomniałem się pochwalić nowym "ręcznym" zestawem: Pianowniczka Alta 2000 i Active Foam od RR Customs
K4rol81 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Miałem ręczną pianownicę , 3 razy myłem i się poddałem ,masakra ile trzeba się namachać , kupiłem karchera k2 + PA i ogień
MaTeo85 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 te odboje to chyba myszy zjadły przez te wszystkie lata... Kamil, a czy pod sprężyną na talerzyk przychodzi jakaś guma czy sprężyna leży na talerzyku bezpośrednio?
Frond Side Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 28 minut temu, kamil-vag napisał: Zawsze możesz rozpiąć od strony amorka górne wahacze, ale potem się trzeba dobrze nagimnastykować, żeby to skręcić. Czemu wy się tej śruby tak boicie ? Ja sobie z nią przy zmianie zawiechy w 15min poradziłem, rozciąłem ją na pół przez otwór w zwrotnicy, jedną część od strony śruby wybiłem, a drugą od strony nakrętki wykręciłem razem z zapieczoną nakrętką... Fajnie że ściągacze dają rade a masz namiar na te nowe śruby?
kamil-vag Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2019 @MaTeo85 zarówno nad jak i pod sprężynę idzie gumowa podkładka @Frond Side jak chcesz zerknę w Etka numer @karol1981, ta jest jedna z najwydajniejszych, zdaje sobię sprawę, że trzeba się namachać, ale spróbujemy jak to idzie...
Frond Side Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 o to jak możesz to sprawdź bo muszę kupić
kamil-vag Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Śruba - N10576802 - M10 105x105x26 Podkładka - N10406105 - 20x10,5x2 Nakrętka - N10272302 - M10
MaTeo85 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Kamil dzięki za info. W etce faktycznie pod sprężyną jest guma na rysunku ale numer części dotyczy tylko kompletu z talerzykiem (cena za szt. ok 150zł w aso), a nad sprężyną etka nic nie podaje. Wymieniałeś może te gumy czy stare wyglądają OK?
kamil-vag Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Tych gum jak dla mnie nie ma najmniejszego sensu wymieniać, górna poducha ok, bo widać, że ugnieciona, ale te podkładki pod sprężynę są jak najbardziej OK 1
Pawisco Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Wrzucaj kółeczka, jestem ciekaw jak to siądzie.
kamil-vag Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Jak tylko podjadę i sprawdzę wyważenie Ale wydaje mi się, że i tak muszę trochę pojeździć zanim siądzie ten przód, bo zobacz ile wyższa jest nowa poducha względem starej, ubitej
greg2505 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 5 godzin temu, Patryk14 napisał: Kamil, przy zmianie amorkow trzeba rozpinac ta nieszczęsna śrubę od górnych wahaczy? Nie da się tego inaczej Odkręcasz cały amor w komorze silnika i mocowanie amora od dolnego wachacza , ściskasz sprężynę, odkręcasz amor od górnego mocowania i masz na wierzchu nie ruszając tej długiej śruby , ani wachaczy górnych , składasz w odwrotnej kolejności , robiłem tak jedną stronę bo nie mogłem tej śruby ruszyć 1
Rekomendowane odpowiedzi