NYNA Opublikowano 26 Stycznia 2012 Opublikowano 26 Stycznia 2012 No powiem Ci że chyba musisz specyficznie jeździć. Moje UG 7+ w B5 teraz jeżdzą 3 zimę i prawie żadnego zużycia na nich nie widać a auto robi rocznie około 25-30 tys km i tylko co sezon zamieniam tył z przodem i myślę że spokojnie ze 2 zimy się jeszcze na nich przejeździ.
bulk_1986 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Moje UG7+ teraz są 4'ą zimę na kołach, co sezon zamieniam przód z tyłem, zrobiły w sumie ok 45 tys i wyglądają ok, od biedy można by było przejeździć jeszcze następna zimę ale jednak teraz do kwietnia zrobię pewnie jeszcze ok 3 - 4 tys i na następny sezon kupie nówki zimówki.
lapek85 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Opublikowano 26 Stycznia 2012 nie wiem co z tymi UG7+, nigdy mi tak szybko się nie zużywały żadne opony ze znajomym wulkanizatorem wydaje nam się, że może teoria z dużą mocą na przednią oś (ok 180PS i 375Nm) i zbyt wąskim oponami 205 może być prawdziwa letnie opony, nówki Continentale, wytrzyamły jeden letni sezon, ok 35 tys km i obecnie mają koło 4mm bieżnika, także też już szroty
armando Opublikowano 29 Stycznia 2012 Opublikowano 29 Stycznia 2012 nie wiem co z tymi UG7+, nigdy mi tak szybko się nie zużywały żadne opony ze znajomym wulkanizatorem wydaje nam się, że może teoria z dużą mocą na przednią oś (ok 180PS i 375Nm) i zbyt wąskim oponami 205 może być prawdziwa letnie opony, nówki Continentale, wytrzyamły jeden letni sezon, ok 35 tys km i obecnie mają koło 4mm bieżnika, także też już szroty wesz co moze ostre przyspieszanie i hamowanie tak na nie wplywa jednak im wyzsza moc a raczej moment obr (czego w twoim aucie nie brakuje) to gumy sie bardziej zuzywaja
Brysio Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 No powiem Ci że chyba musisz specyficznie jeździć. Moje UG 7+ w B5 teraz jeżdzą 3 zimę i prawie żadnego zużycia na nich nie widać a auto robi rocznie około 25-30 tys km i tylko co sezon zamieniam tył z przodem i myślę że spokojnie ze 2 zimy się jeszcze na nich przejeździ. hmm to masz jakies za***iste te opony u mnie max 2 sezony po 25kkm i opony maja ponzej 3mm nie udalo mi sie dluzej na zimowych przejezdzic jak 2 sezony na letnich podobnie ale ja jade w granicach 200kmh +-20kmh wiec tarcie jest dosc znaczne [br]Dopisany: 02 Luty 2012, 13:34_________________________________________________ nie wiem co z tymi UG7+, nigdy mi tak szybko się nie zużywały żadne opony ze znajomym wulkanizatorem wydaje nam się, że może teoria z dużą mocą na przednią oś (ok 180PS i 375Nm) i zbyt wąskim oponami 205 może być prawdziwa letnie opony, nówki Continentale, wytrzyamły jeden letni sezon, ok 35 tys km i obecnie mają koło 4mm bieżnika, także też już szroty wesz co moze ostre przyspieszanie i hamowanie tak na nie wplywa jednak im wyzsza moc a raczej moment obr (czego w twoim aucie nie brakuje) to gumy sie bardziej zuzywaja zgadza sie moment obrotowy ruszanie i szybka jazda wbrew pozorom najbardziej opona leci podczas zapierniczania bo sily tarcia sa ogromne i uswiadomcie sobie ze powierzchnia styku opony z asfaltem wynosi wielkoscia powierzchnie kartki papieru a4 przy ciezkosci auta okolo 1.7tony to swoje robi
Playa Hater Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 Witam Pytanko odnosnie rozmiaru opon do b6 fela ori 17 od s4 avusy III jaki rozmiar zimowek zeby dobrze bez balonu wygladalo dzieki
julo23 Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 Nie znam się co to za felgi i jakie mają osadzenie ET i szerokość, ale jak standardowe to myślę ze 225/45/17 do miasta styknie. Chyba że jeździsz po takiej wsi jak ja to musiałem zmienić koła na 16cali 205/55.
armando Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 Witam Pytanko odnosnie rozmiaru opon do b6 fela ori 17 od s4 avusy III jaki rozmiar zimowek zeby dobrze bez balonu wygladalo dzieki otworz se klapke wlewu paliwa
psychol1986 Opublikowano 9 Marca 2012 Opublikowano 9 Marca 2012 Witam, przymierzam się do zmiany opon chcę kupić je po zimie może będzie coś taniej na ceneo znalazłem 2 modele pasujące moim oczekiwaniom. http://www.ceneo.pl/Opony_zimowe;004+n350;017P0-135311-135315-135344-135369-135383P1-135469P2-135667.htm Które według kolegów lepsze?
jankes85 Opublikowano 27 Marca 2012 Opublikowano 27 Marca 2012 właśnie wymieniłem opony na letnie i założyłem nowe opony firmy Bridgestone turanza ER 300 195/65/15. kiedyś miałem w innym aucie i byłem zadowolony. opona cicha, asymetryczna co w deszczową pogodę sprawdzało sie super, bardzo dobrze auto trzyma się drogi. może ze ścieralnościa nie było w porządku. najlepsze że te zimówki które zdjąłem 2 szt. Pirelli SnowSport musiałem wyrzucić. obie opony były popękane na łączeniach. gość w wulkanizacji powiedział że mogła być jakaś wada fabryczna. wiem tyle że nigdy już pirelek nie kupie. nie polecam.
nicramk Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Tą zimę przejechałem na oponkach CONTINENTAL TS830 195/65 15. Jak dla mnie super, tak że polecam
Hubertus162 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Ja kupiłem opony BF GOODRICH. Opona średniej klasy ale sprawuje się bardzo dobrze. Puki co jest nowa, zobaczę jak bedzie pozniej. Widziałem kiedys test opon w którym opony GOODYEAR były duzo lepsze od innych mimo to ze nie sa najdroższe
Spidan Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Nikt nie pomoże? Mam znajomego w hurtowni opon i te Bridgestony mówi że słabe są.
Gluchu Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Witam Mam pytanie odnośnie opon michelin Alpin A4 jeździł ktoś na nich??
adi2255 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Przejeździłem ostatnią zimę na oponach TOYO ale modelu nie pamiętam i moja opinia jest taka: letnie opony TOYO może robią robotę ale co do zimy mam zastrzeżenia, są dość głośne i strasznie, nawet bardzo strasznie szumią na mokrym asfalcie.
sokal Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Jakiś czas temu (ok 3 lata temu) do poprzedniego auta zakupiłem komplecik opon zimowych Infinity, ot takie nie wiadomo co, wtedy były przynajmniej o połowę tańsze... To był taki "ryzyk fizyk", ale muszę przyznać że sprawowały się nadzwyczaj dobrze Fajny, głęboki, miękki bieżnik. Ładnie się trzymały zarówno na śniegu jak i na lodzie, nie było problemów z zakopywaniem się. Pomimo iż zdarzało mi się jeździć na dużo droższych oponach i bardziej "markowych", te wspominam bardzo dobrze, byłem z nich naprawdę bardzo zadowolony
mmateeuszz Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 ja tej zimy miałem u siebie Michelin Alpin A4 i powiem że fajnie się spisywały, kolega również zakupił dla żony i bardzo zadowolonych z nich był.
alarec Opublikowano 22 Czerwca 2012 Opublikowano 22 Czerwca 2012 a jakie opony budżetowe byście polecili w rozmiarze 16" i szerokości 195/205. Maksymalnie mogę wydać 1000zł, ale chciałbym zmieścić się w 800 (marzenie :
Rekomendowane odpowiedzi