kamil-vag Opublikowano 6 Lipca 2020 Opublikowano 6 Lipca 2020 Wszystko zależy od wersji i pin 17 modułu poziomowania: w HIGH szedł spod MCE z pinu T23/22 przewód żółto-biały, bezpośrednio z włącznika świateł z pinu 11 - przewód żółty w LOW szedł spod MCE z pinu T23/22 przewód żółto-biały bezpośrednio z włącznika świateł z pinu 4 - przewód żółty Głównie wystarczy przepiąć przy zmianie z LOW na HIGH przewód żółty z pinu 4 na 11.
Langista Opublikowano 6 Lipca 2020 Opublikowano 6 Lipca 2020 Tak czy inaczej, co może być powodem tak długiego czasu oczekiwania na zmianę pozycji? Da się jakoś wymusić krótszy czas?
kamil-vag Opublikowano 6 Lipca 2020 Opublikowano 6 Lipca 2020 Jak jesteśmy przy xenonach wiecie może dlaczego źle rozpryskuje dysza, wali woda z dziurki na górze zamiast samymi dyszami.
marky2552 Opublikowano 6 Lipca 2020 Opublikowano 6 Lipca 2020 (edytowane) 46 minut temu, kamil-vag napisał: Jak jesteśmy przy xenonach wiecie może dlaczego źle rozpryskuje dysza, wali woda z dziurki na górze zamiast samymi dyszami. Bo tam taki "cycek" tobie wypadł miałem to samo u siebie i mudiałem nowy kupić Edytowane 6 Lipca 2020 przez marky2552
staniek Opublikowano 6 Lipca 2020 Opublikowano 6 Lipca 2020 Tam powinna być zaślepka, jakiś czas temu miałem to samo.
kamil-vag Opublikowano 6 Lipca 2020 Opublikowano 6 Lipca 2020 No to trzeba czymś to zakleić ? Dzięki za info panowie.
dekiel 13 Opublikowano 8 Lipca 2020 Opublikowano 8 Lipca 2020 Groźny wypadek w Lublinie, zderzyły się dwa audi. Cztery osoby zostały ranne (zdjęcia) : Lublin112.pl Wiadomości z Lublina i regionu. Lublin, Lubelskie, Lubelszczyzna. Ważne informacje z kraju WWW.LUBLIN112.PL Po wypadku całkowicie zablokowane jest skrzyżowanie al. Andersa i ul. Walecznych w Lublinie. Zderzyły się tam dwa auta. Na miejscu pracują policjanci i strażacy. Ktoś kojarzy uczestników tego dzwona może ?
Jack0 Opublikowano 10 Lipca 2020 Opublikowano 10 Lipca 2020 Macie pomysł skąd te krople wody na boczku i uszczelce drzwi przednich drzwi? Wczoraj kleiłem na nie maty butylowe. Z tyłu sucho. Pierwsza myśl że to maty spłynęły ale ściągnąłem jeden boczek, bo akurat nie jest przykręcony i wewnątrz jest sucho, maty na miejscu. Kawałek alubutylu tak zapocił?
pila24 Opublikowano 10 Lipca 2020 Opublikowano 10 Lipca 2020 (edytowane) W dniu 6.07.2020 o 11:46, biggman napisał: Na "Auto" też działa samopoziomowanie jak jest prawidłowo podpięte. Ci co dokładali mają to źle podpięte, bo był błąd w poradniku DIY No przydało by się poprawić to w poradniku,brak fabrycznego mostka pin 17 modułu zasięgu i pinu 23 z kostki 23 pin mce dezaktywuje samopoziom dynamiczny. Mam fabryczny samopoziom i mostka brak. Edytowane 10 Lipca 2020 przez pila24
Langista Opublikowano 10 Lipca 2020 Opublikowano 10 Lipca 2020 39 minut temu, Jack0 napisał: Macie pomysł skąd te krople wody na boczku i uszczelce drzwi przednich drzwi? Wczoraj kleiłem na nie maty butylowe. Z tyłu sucho. Pierwsza myśl że to maty spłynęły ale ściągnąłem jeden boczek, bo akurat nie jest przykręcony i wewnątrz jest sucho, maty na miejscu. Kawałek alubutylu tak zapocił? Padało w nocy? Ja tam zawsze mam wodę po myjni np. 22 minuty temu, pila24 napisał: No przydało by się poprawić to w poradniku,brak fabrycznego mostka pin 17 modułu zasięgu i pinu 23 z kostki 23 pin mce dezaktywuje samopoziom dynamiczny. Mam fabryczny samopoziom i mostka brak. No ale jak ktoś na pokrętle auto nie ma to wszystko powinno banglać, tak?
pila24 Opublikowano 10 Lipca 2020 Opublikowano 10 Lipca 2020 1 minutę temu, Langista napisał: Padało w nocy? Ja tam zawsze mam wodę po myjni np. No ale jak ktoś na pokrętle auto nie ma to wszystko powinno banglać, tak? Same moduły samopoziomu czasami tracą styk bo są złożone z 2 płytek połączonych wsuwanymi pinami. Sprawdź czy wykrywa Ci pozycję włącznika w mce .
Jack0 Opublikowano 10 Lipca 2020 Opublikowano 10 Lipca 2020 (edytowane) 38 minut temu, Langista napisał: Padało w nocy? Ja tam zawsze mam wodę po myjni np. Właśnie nie, susza. Zobaczymy czy do jutra się coś zmieni. edit. Acha, przecież nawet jak by padało, to z tyłu też powinno być mokro. Edytowane 10 Lipca 2020 przez Jack0
afroo. Opublikowano 10 Lipca 2020 Opublikowano 10 Lipca 2020 (edytowane) Woda ma tamtędy spływać. I lepiej, że jest mokro na progu, a nie wewnątrz drzwi. W B7 poprawili te uszczelki, na których w dolnej części znajdują się nawet takie dwa jakby 'zwężenia', którymi ma spływać cała wilgoć z wnętrza drzwi. Można w necie znaleźć pomysły zapinania trytki na uszczelkę w B6 by ułatwić odrzut wody z drzwi. Edytowane 10 Lipca 2020 przez afroo. 1
Langista Opublikowano 10 Lipca 2020 Opublikowano 10 Lipca 2020 Możliwe, że zebrała się wilgoć przez noc/rosa nad ranem i skropliło się w tym miejscu. Panowie, Jak wam spadają obroty podczas jazdy po wciśnięciu sprzęgła? Ostatnio zauważyłem, że troszkę za wolno spadają, tzn nie tak samo za każdym razem, czasami po sekundzie z 3 tyś. obr. mam te 900 a czasami po 2 sekundach. Jest to od czegoś zależne? Nie powiem, do jazdy mi to odpowiada bo praktycznie eliminuje możliwość szarpnięcia przy zmianie biegów na wyższe ale coś mi mówi, że powinny te obroty w ciągu sekundy wrócić na jałowe..
Jack0 Opublikowano 11 Lipca 2020 Opublikowano 11 Lipca 2020 22 godziny temu, Langista napisał: Panowie, Jak wam spadają obroty podczas jazdy po wciśnięciu sprzęgła? Ostatnio zauważyłem, że troszkę za wolno spadają, tzn nie tak samo za każdym razem, czasami po sekundzie z 3 tyś. obr. mam te 900 a czasami po 2 sekundach. Jest to od czegoś zależne? Nie powiem, do jazdy mi to odpowiada bo praktycznie eliminuje możliwość szarpnięcia przy zmianie biegów na wyższe ale coś mi mówi, że powinny te obroty w ciągu sekundy wrócić na jałowe.. Z 3tys leci powoli, a przy około 2,5 dostaje kopa i spada szybciej.
marky2552 Opublikowano 12 Lipca 2020 Opublikowano 12 Lipca 2020 Posiada ktoś taki aux z aliexpress w rnse led warte uwagi czy nie bardzo ?
luki19862121 Opublikowano 12 Lipca 2020 Opublikowano 12 Lipca 2020 4 minuty temu, marky2552 napisał: Posiada ktoś taki aux Mam kupiony gdzieś w pl chyba i leży jak chcesz to mogę Ci wysłać.
pawloo7 Opublikowano 13 Lipca 2020 Opublikowano 13 Lipca 2020 (edytowane) 22 godziny temu, marky2552 napisał: Posiada ktoś taki aux z aliexpress w rnse led warte uwagi czy nie bardzo ? Miałem taki w zwykłym rns-e. Fajna sprawa tylko irytował mnie leżący kabel na całym tunelu (zamontowane pod podłokietnikiem) i zmieniłem na wersje bluetooth. Edytowane 13 Lipca 2020 przez pawloo7
JeJu Opublikowano 16 Lipca 2020 Opublikowano 16 Lipca 2020 Witam, szukam foteli przód z A4 B7 sline. Na allegro i olx nie mogę ich znaleźć - czarne pół skóry z materiałem speed. Zdjecie foteli w googlach znalazłem i widze ze chyba wystepowało takie połączenie. Tak ultra ciężko je dostać czy to jakaś samoróbka, a w oryginale nie występowały?
Langista Opublikowano 16 Lipca 2020 Opublikowano 16 Lipca 2020 Je jest bardzo ciężko dostać, sam prawie 5 miesięcy swoich szukałem, także cierpliwości.
Rekomendowane odpowiedzi