Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto poskładane, wszystko działa prawidłowo. Z rurką olejową do turbo było troche zabawy, ale bez przesady, ułatwieniem było ściągnięte turbo oraz wydech- zrobiło się więcej miejsca.

Tak jak koledzy piszecie, geometria chodziła idealnie przed czyszczeniem, ale coś musiało jej chyba dolegać, bo różnica w logach jest (albo to kat, chociaż nie sądze). Po kontakcie z ecuproject i przesłaniu Danielowi logów stwierdził, że jest ok i we wtorek jade na program, mam nadzieje, że już wróce z wirusem w końcu ;)

Dwie pierwsze foty przed czyszczeniem turbo oraz z katem

logchujnia1.jpg

logchujnia2.jpg

logdecat.jpg

logdecat2.jpg

• Pomoc techniczna 1
  • Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Panowie, kupiłem boczek, w którym jakaś bardzo mądra osoba odcięła kostkę idącą do silniczka szyby. Nowe boczki mają podświetlane klamki, moje nie . Mam zamiar swojej starej wiązki użyć ale nie wiem do których pinów mam wpiąć te podświetlanie klamek, czy te same co z drugiej strony, czy lustrzane odbicie?

Edytowane przez Langista
Opublikowano
52 minuty temu, Langista napisał:

Panowie, kupiłem boczek, w którym jakaś bardzo mądra osoba odcięła kostkę idącą do silniczka szyby. Nowe boczki mają podświetlane klamki, moje nie . Mam zamiar swojej starej wiązki użyć ale nie wiem do których pinów mam wpiąć te podświetlanie klamek, czy te same co z drugiej strony, czy lustrzane odbicie?

Która kostka który boczek?

Opublikowano

Główna kostka (brązowa) łącząca elektrykę drzwi, boczek prawy tylny.

Opublikowano

Pinologia jest taka sama jak po lewej stronie.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

To jest w sumie ciekawe bo kostki w odwrotny sposób się wkłada no ale już mniejsza z tym. Dzięki wielkie za pomoc :hi:

Tak w ogóle jakby ktoś chciał oszczędzać na kołkach mocujących przy demontażu tapicerki, wcześniej należy je posmarować czymś, ja użyłem wazeliny technicznej i jak wcześniej z 5 cało wyszły maks 2, tak teraz tylko jeden się urwał, przy czym na pewno temperatura na zewnątrz (5°C) w tym pomogła.

Opublikowano
Opublikowano
23 minuty temu, Gregory87 napisał:

Powinny pasować. Przejście na concert II +  jest tak jak przejście na RNS-E

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Kup z Bosal jak chcesz mieć coś na dłużej niż jeden sezon.

Opublikowano

Panowie orientuje się ktoś jak jest z pinologią lusterka wewnętrznego z czujnikiem zmierzchu i bez czujnika? Moje się wylało, a miałem bez czujnika zmierzchu i bez przycisku, a kupiłem z. Jak patrzyłem we wtyczce wszystkie piny do lusterka są podłączone.

Opublikowano

Patrząc na schematy z 2001 i 2004 (bo takie znalazłem dla lusterka bez i z czujnikiem) to jedyną różnicą jest pin1 który w lusterku z czujnikiem jest podłączony do terminala 58d (dimmer - regulacja podświetlenia) a w tym bez czujnika do zasilania po zapłonie przez bezpiecznik S231(15A). Pozostałe połączenia i kolory kabli się zgadzają. 

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Panowie, mam takie pytanie: czy czujniki parkowania z B7 są kompatybilne z modułem PDC z B6?

Mogę kupić cały zderzak z czujnikami w idealnym stanie; więc za jednym razem wymieniłbym aktualny zmęczony zderzak i uszkodzone czujniki... :banan:

Opublikowano
Godzinę temu, kamil-vag napisał:

Są kompatybilne

:a4fan: Dziękuję za odpowiedź :hi:

Opublikowano

Pany jak zdemontować ta najdłuższą listwę wokół tylnej szyby w avancie ? Czy trzeba tą szybkę wyciąć ?

Opublikowano (edytowane)
W dniu 28.10.2021 o 23:27, dekiel 13 napisał:

Pany jak zdemontować ta najdłuższą listwę wokół tylnej szyby w avancie ? Czy trzeba tą szybkę wyciąć ?

Musisz zdemontować ramkę do okoła szyby i nad szybą powinny być 2 śruby M6.

Panowie potwierdzi ktoś, czy oprawka na W5W jest mniejsza od H6W i wystarczy ją okleić taśmą żeby siedziała sztywno?

Edytowane przez Langista
Opublikowano

Zamiast taśmy użyj termokurcza, ja tak robiłem zawsze. Wygląda dużo lepiej niż taśma... A czy jest mniejsza ? Chyba nie po prostu zamienniki są troszkę mniejszej średnicy...

Opublikowano
32 minuty temu, Langista napisał:

Musisz zdemontować ramkę do okoła szyby i nad szybą powinny być 2 śruby M6.

Panowie potwierdzi ktoś, czy oprawka na W5W jest mniejsza od H6W i wystarczy ją okleić taśmą żeby siedziała sztywno?

OK, Dzięki Radek. :thumbup1: