Opublikowano 18 Stycznia 20224 l 2 godziny temu, jaras99 napisał: Mój dokładnie 1675kg. Z pełnym kołem zapasowym. Byłem blisko.
Opublikowano 18 Stycznia 20224 l 18 minut temu, george napisał: Byłem blisko. Idealnie w środek widełek
Opublikowano 22 Stycznia 20224 l Miał ktoś do czynienia z zamiennikami nadkoli? Chcę pozbyć się tych ori szmacianych, bo to wiecznie mokre i usyfione.
Opublikowano 22 Stycznia 20224 l Nowe są z innego materiału, mam jeden taki i to wygląda jak szmaciane ale wody nie pije..
Opublikowano 23 Stycznia 20224 l 22 godziny temu, R4xx napisał: Miał ktoś do czynienia z zamiennikami nadkoli? Chcę pozbyć się tych ori szmacianych, bo to wiecznie mokre i usyfione. Ja zamieniłem przednie plastikowe na szmaciane z s4b6. Plastiki już miałem połamane a komplet szmacianych które są niezniszczalne kupiłem za 50 zł. Ale fakt iż te przednie nie chłoną syfu jak te tylne. Pod tylnymi to dramat mam,tyle rudej. Edytowane 23 Stycznia 20224 l przez pila24
Opublikowano 23 Stycznia 20224 l W dniu 18.01.2022 o 07:15, jaras99 napisał: Mój dokładnie 1675kg. Z pełnym kołem zapasowym. To nie tak dużo. Mój przed założeniem lpg ważył 1570kg,teraz po wszystkich modach i lpg to około 1650 kg,a to oska.
Opublikowano 23 Stycznia 20224 l Dzień dobry. Wszystkim miłośnikom motoryzacji dzisiaj może w całkiem innej kwestii pisze do was o prośbę o pomoc. Mam nadzieje ze jak zawsze staniecie na wysokości zadania i udowodnicie ze siła jest w sercu miłośników motoryzacji. Nazywamy się Łukasz i Karol Pażontka Lipinski jestem zawodowymi strażakami w KP PSP w Bytowie 20 stycznia 2022 r. Tego dnia wraz ze swoim bratem pełniliśmy służbę. Jeden z nas na stanowisku kierowania a drugi w JRG Bytow, która czynnie brała udział w gaszeniu pożaru. Niestety tego dni musieliśmy ratować dom rodzinny mojej mamy. Podczas służby na stanowisku kierowania przyjąłem zgłoszenie o pożarze dachu w budynku dwurodzinnym ( typu bliźniak ) w miejscowości Miedzygorze 2. Jedna z części była domem rodzinnym mojej mamy (obecnie zamieszkanym przez moja ciocie i jej męża). Pożar w jednej chwili zniszczył domy dwóch rodzin. Obecnie sytuacja tych rodzin jest ciężka niewiadomo czy odbudowa domów jest możliwa oraz czy nakład pieniążków w budynek jest opłacalny i czy nie warto jest budować wszystkiego od nowa. Dlatego tez prosimy ludzi dobrej woli o wsparcie pieniężne dwóch rzutek dla rodzin. Pozwólmy niech ta jedna złotówka pozwoli wrócić im do normalnego życia w tej trudnej sytuacji. Pokażmy ze Pasja motoryzacji potrafi wspierać rodziny w trudnych sytuacjach. 1. https://zrzutka.pl/yz3jsu 2. https://zrzutka.pl/puwfhc
Opublikowano 23 Stycznia 20224 l Pany takie pytanko na szybko. Opyla się w 1.8t dodać blow off? Bo coś gdzieś czytałem że nie, ale już pewności nie mam. I jeszcze pytanko czy jest sens montować sportowy filtr powietrza firmy ramair? Nie chodzi o stożek
Opublikowano 23 Stycznia 20224 l 3 minuty temu, kodzak0 napisał: Pany takie pytanko na szybko. Opyla się w 1.8t dodać blow off? Bo coś gdzieś czytałem że nie, ale już pewności nie mam. I jeszcze pytanko czy jest sens montować sportowy filtr powietrza firmy ramair? Nie chodzi o stożek Blowoffa sobie odpuść, a sportowy filtr jak najbardziej
Opublikowano 23 Stycznia 20224 l Ale ta wkładka zamiast ori ma sens czy ogólnie przerobić dolot. Bo idzie czas wymiany filtrów i ciekaw jestem
Opublikowano 23 Stycznia 20224 l 1 godzinę temu, kodzak0 napisał: Ale ta wkładka zamiast ori ma sens czy ogólnie przerobić dolot. Bo idzie czas wymiany filtrów i ciekaw jestem Jeśli stożek to musisz ogarnąć izolację cieplną od silnika . Zmodzenie nawiewu zimnego powietrza też byłoby ok. Silnik będzie pracował nieco głośniej , dojdzie parę niutów poprawi się reakcja na gaz minimalnie. Filtr należy czyścić i spryskiwać olejkiem który wychwyci kurz. Niestety olejek może spowodować ,że przepływka zgłupieje bo jego drobiny mogą ją zalepić. Wkładka lepsza i pasi P&P. Blow off ma sens przy bardziej pomodzonych autach mocowo i optycznie , 'kichnięcie' jego zwraca uwagę i prowokuje do ścigania więc jak tam nie masz 300 kuni to daj sobie spokój.. Ogólnie jak chce się w to bawić to działaj , większego znaczenia przy lekko pomodzonym aucie to mieć nie bedzie.
Opublikowano 23 Stycznia 20224 l 2 godziny temu, kodzak0 napisał: Ale ta wkładka zamiast ori ma sens czy ogólnie przerobić dolot. Bo idzie czas wymiany filtrów i ciekaw jestem Seryjny filtr i pucha obrabia 400HP takze nie ma sensu zmniejszac mozliwosci filtrujacych sportowymi wkladami.
Opublikowano 25 Stycznia 20224 l U mnie jest 216 ps więc nie bardzo w takim razie z blow off. A co do tej wkładki sprtowej p&p czytałem że montaz jej spokojnie starczy na te 10k km
Opublikowano 25 Stycznia 20224 l To zależy gdzie i ile jeżdzisz, jak czasem po drodze szutrowej to częściej trzeba myć. Myjesz w ciepłej wodzie / zarówno wkładka jak i stożek mają metalową siatkę która trzyma materiał filtrujący na miejscu/, suszysz i spryskujesz olejkiem. Ogólnie raz na rok mycie to takie minimum.
Opublikowano 25 Stycznia 20224 l Niewiele , napisałem 3 posty wyżej. To ma znaczenie przy wyścigach gdzie każdy niuton gra rolę. Troszkę lżej też będzie miała turbina bo opór zasysania bedzie mniejszy.
Opublikowano 25 Stycznia 20224 l Zapomniałem że pisałeś wyżej. Ok dzięki za info. Wnioskuję wiec że szkoda kasy na sportowy w moim przypadku