Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie ma ktoś gdzieś luzem amortyzator tylny do avanta? Potrzebowałbym zmierzyć średnice tłoczyska amorka, bo nie wiem czy dobrze pamiętam, że było to 12 mm ?! :eusathink:

Opublikowano
8 godzin temu, JawoR36 napisał:

$_86.JPG

o skurwesyn :decayed:

Opublikowano

Panowie mam pytanie mam kiere zwykla 3 ramienna w b6 i chce zalozyc multi z b7 mam kiere z poducha i tasma. Wiazke airbag tez musze przelozyc?

Opublikowano

tak Rafal, kostka taka zólta jest inna ,  w aso kolo 20zł, albo tuning nozykiem

Opublikowano

jak to nozykiem? Stara kostke podciac i bedzie pasowac?

Opublikowano

Tak. Adaptację pompy ABS trzeba jeszcze zrobić, bo moduł z B7 też musisz dać. Przyjedź zrobimy :decayed: od razu resztę gratów dorzucimy, co chciałeś :wink:

Opublikowano (edytowane)

Ktoś-coś...? :mysli:

Komunikat "Coding rejected" wyskakuje nawet przy próbie zapisania tego samego kodowania co fabryczne.

Edytowane przez BeyerBrown
Opublikowano
4 godziny temu, BeyerBrown napisał:

Ktoś-coś...? :mysli:

Komunikat "Coding rejected" wyskakuje nawet przy próbie zapisania tego samego kodowania co fabryczne.

Spróbuj zakodować najtańszym możliwym kablem na KKL i VCDS Lite 1.2. Często klony VCDS nie daja rady, ja np klonem 12.12 nie moge zakodować sterownika ABS w zadnym A4 B6/B7 a 8 letnim kablem viaken kkl koduje od strzała.

Opublikowano

12.12 jakiś niestabilny jest. ja 11.6 robie pompe za pompą i nie poddaje się wcale.

Opublikowano
6 minut temu, kaju napisał:

12.12 jakiś niestabilny jest. ja 11.6 robie pompe za pompą i nie poddaje się wcale.

Moze byc, ja teraz celuje w ori bo jednak szybko sie zwraca inwestycja a jest na cale zycie :)

Opublikowano

Ja ostatnio swoim vcds 15.7.1 kodowałem po pijaku takie rzeczy że z rana nie mogłem uwierzyć jak to się udało :grin:

Opublikowano

Dzięki za wskazówki, spróbuję na początek innego VCDS-a :hi:

Czy ewentualnie VAG K+CAN COMMANDER dałby radę czy lepiej zostać w obrębie softu Ross-Tech-a (VAG-COM/VCDS)?

Opublikowano
Ja ostatnio swoim vcds 15.7.1 kodowałem po pijaku takie rzeczy że z rana nie mogłem uwierzyć jak to się udało :grin:

u Ciebie w kompie powinna być do zaznaczenia opcja "najebaju mode = on" - ale ta opcja aktywowana po krótkim teście na najebaju albo zintegrowany najebajomat...
Opublikowano

:polew:

Opublikowano

Mody wiosenne

0b40f886d175.jpg

815abfb1757f.jpg

a teraz pytanko : poduchy silnika do awx :

8E0 199 382 AG

8E0 199 379 BF

Który nr oznacza lewą poduche?

Opublikowano

8E0199379BF - to ta z elektrozaworem ;)

Opublikowano
19 minut temu, dydek1 napisał:

Mody wiosenne

0b40f886d175.jpg

815abfb1757f.jpg

a teraz pytanko : poduchy silnika do awx :

8E0 199 382 AG

8E0 199 379 BF

Który nr oznacza lewą poduche?

to teraz powiedz mi tak. do odpalenia silnika rozumiem, że trzeba trzymać przycisk - OK. inaczej na pewno nie jest. a próbowałeś po odpaleniu od razu zgasić i znowu próbować odpalić z guzika?

Opublikowano

a za przełącznik - nie gadam więcej z Tobą :grin: jest mega :good:

Opublikowano
6 minut temu, kaju napisał:

to teraz powiedz mi tak. do odpalenia silnika rozumiem, że trzeba trzymać przycisk - OK. inaczej na pewno nie jest. a próbowałeś po odpaleniu od razu zgasić i znowu próbować odpalić z guzika?

Próbowałem.Działa po ponownym otworzeniu drzwi takto ni chu chu...bd musiał pewnie to zmienic ale na start stop z a1 na 2 przekaznikach