Gregory87 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 1 minutę temu, Norbas napisał: A widzisz teraz już wiem o co kaman... tylko przeglądam temat malika i on zastosował wszystko z b7 i nie wspomniał o tej kostce z tylu Otóż to ale wystarczy przepiąć dwa piny ze starej kostki w te same miejsca do nowej i tyle. 1
Norbas Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 4 minuty temu, Gregory87 napisał: Otóż to ale wystarczy przepiąć dwa piny ze starej kostki w te same miejsca do nowej i tyle. No to lajcik dzieki wielkie
grzes283 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Siemano......pytanie do naszych forumowych elektroników. Muszę przedłużyć w dwóch miejscach wiązkę od czujników parkowania. Byłem w sklepie po przewody i sprzedawca odradził mi, twierdząc że będzie problem z działaniem. Rezystancja, czy coś tam będzie słabsza. Co o tym sądzicie? Czujniki parkowania, to stosunkowo czuła sprawa i może rzeczywiście będzie problem.....
MaTeo85 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 w ori instalacji czujników nie będzie problemu, tylko pytanie po co? w jakimś kupnym zestawie to różnie może być ale pewnie się da zrobić.
grzes283 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 35 minut temu, MaTeo85 napisał: w ori instalacji czujników nie będzie problemu, tylko pytanie po co? w jakimś kupnym zestawie to różnie może być ale pewnie się da zrobić. Dokładam pdc przód. Wiązka z kufatec. Troszkę krótsza i mniejszy rozstaw wtyczek pod wewnetrzne czujniki.
MaTeo85 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 to spokojnie możesz przedłużyć. najlepiej wymienić za krótkie przewody na odpowiednie i zacisnąć końcówki i osadzić we wtyczkach.
grzes283 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 7 godzin temu, MaTeo85 napisał: to spokojnie możesz przedłużyć. najlepiej wymienić za krótkie przewody na odpowiednie i zacisnąć końcówki i osadzić we wtyczkach. A jeśli przetnę przewód w połowie i dołożę nowego odpowiednią długość, to będzie ok? Zdaje sobie sprawę, że wówczas lutowany będzie przewód w dwóch miejscach, nie w jednym.
MaTeo85 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Będzie ok. Ja osobiście nie jestem zwolennikiem lutowania w instalacjach samochodowych ale jak kto lubi. Jak potrzebujesz to mogę Ci zacisnąć końcówki na przewodach. Jak coś pisz pw.
bobikos Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Przedłuż kabel i zlutuj w dwóch miejscach, nie próbuj jednak lutować konektora bo to słabe rozwiazanie. Ważne aby dobrze zabezpieczyć termokurczką miejsce litowania. Co do zaciskania to proponuję obejrzeć jak wyglądają punkty zbiorcze masy w naszych autach po kilkunastu latach. Utleniona miedź nie wygląda najciekawiej. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
OficeR Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Witam. Jestem w trakcie poszukiwania B6 i natrafiłem na jedną sztukę z Mławy. Link: https://www.olx.pl/oferta/audi-a4-b6-s-line-quattro-1-9tdi-161ps-gwint-ap-alu-19-bi-xenon-okazja-CID5-IDtaEmB.html Ma ramki klubowe ale facet mówi że poprzedni właściciel był zarejestrowany i opisywał auto na forum. Ktoś może poznaje fure i zna nick poprzedniego właściciela. Link do tematu też byłby super
marekgolczynski Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Ma ktoś blow offa w 1.8t ? Jakiej firmy polecacie czy WGL nie polecacie
gluszczt Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) Wymieniłem moduł centralnej elektryki /wariowały światła/ był z literką E na końcu ,teraz założyłem z literką F ... światła ok ale nie działa centralny zamek z pilota ? jakaś adaptacja tego modułu potrzebna ?Jeśli tak ,to czy zrobię ją vcds lite ? szukałem na forum ale nic konkretnego nie znalazłem .... Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez gluszczt
bongod Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Ma ktoś blow offa w 1.8t ? Jakiej firmy polecacie czy WGL nie polecacie [emoji3] Ja nie polecam . Szkoda tłumaczyć czemu .Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
marekgolczynski Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 1 godzinę temu, bongod napisał: Ja nie polecam . Szkoda tłumaczyć czemu . Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Możesz wytłumaczyć?
luki19862121 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Wymieniłem moduł centralnej elektryki /wariowały światła/ był z literką E na końcu ,teraz założyłem z literką F ... światła ok ale nie działa centralny zamek z pilota ? jakaś adaptacja tego modułu potrzebna ?Jeśli tak ,to czy zrobię ją vcds lite ? szukałem na forum ale nic konkretnego nie znalazłem .... Centralny nie ma nic wspólnego z mce. Za zamykanie odpowiada komfort.Wysłane z Huawei mate 10 pro
Grzyb01 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 2 godziny temu, gluszczt napisał: Wymieniłem moduł centralnej elektryki /wariowały światła/ był z literką E na końcu ,teraz założyłem z literką F ... światła ok ale nie działa centralny zamek z pilota ? jakaś adaptacja tego modułu potrzebna ?Jeśli tak ,to czy zrobię ją vcds lite ? szukałem na forum ale nic konkretnego nie znalazłem .... Odpinales kleme przy zmianie mce? Mi się działy małe cuda jak grzebalem przy mce. Między innymi przestał mi zamykać centralny. Później zamykalo tylko połowa auta. Nie szło otwierać tylnej klapy. Na każdą jedną dolegliwość pomagało odpięcie na chwilę klemy. Może będzie trzeba zakodowac pilota po odpieciu zasilania. Ale to już nie problem.
greg2505 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 2 godziny temu, gluszczt napisał: Wymieniłem moduł centralnej elektryki /wariowały światła/ był z literką E na końcu ,teraz założyłem z literką F ... światła ok ale nie działa centralny zamek z pilota ? jakaś adaptacja tego modułu potrzebna ?Jeśli tak ,to czy zrobię ją vcds lite ? szukałem na forum ale nic konkretnego nie znalazłem .... Włącz zapłon i naciśnij na kluczyku zamknięte następnie otwarte , po tym zabiegu powinien działać centralny
gluszczt Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) dzięki panowie , jutro zadziałam i dam znać .... nie za pierwszym razem, ale zadziałało na oba kluczyki ... do stacyjki, przekręcone na zapłon , naciskamy zamykanie ,otwieranie ,wyjmujemy i za drugim razem załapały oba piloty ...dzięki Edytowane 25 Kwietnia 2018 przez gluszczt
Wojtek_A4 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Nie chce ktoś się podmienić na kanape s line b6/b7 grzana na zwykla z doplata dla mnie ? jak cos to pw.
Maciek02 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Panowie co może być przyczyną dużego wzrostu spalania w AVF? Dodam, że wtryski na ciepłym jak sprawdzałem to są w porządku. Przyczyną tego może być nieszczelny układ dolotowy lub te grube węże od turba? Bo słyszę jak syczy pod machą gdy dodaję gazu Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi