JawoR36 Opublikowano 25 Maja 2018 Opublikowano 25 Maja 2018 29 minut temu, pajda napisał: Jak to co? czujnik kąta skretu G85 Myślałem, że w A4 widziałem już wszystko, ale to pierwszy raz, a trochę mi już tego przez ręce przeszło. Dzięki
pajda Opublikowano 25 Maja 2018 Opublikowano 25 Maja 2018 Kiedyś znajomy poprosił mnie żeby zakodowac nowa kierownicę która sobie sam założył. Za chiny się nie dało zrobić adaptacji kąta skrętu. To mówię dawaj z powrotem stara kiere i co się okazało kupił moduł pod kierownicę ale bez właśnie tego czujnik a my pół dnia stracili na kodowaniu i adaptacji .
Wandej Opublikowano 25 Maja 2018 Opublikowano 25 Maja 2018 W dniu 19.05.2018 o 17:02, JeJu napisał: jakiej firmy kupić sonde lambde przed katalizator do 1.8T ? bo na mojej nie ma ani numerów ani producenta, jakiś noname wymieniony z 2008roku Tylko Bosch 5-pin
Maciek02 Opublikowano 27 Maja 2018 Opublikowano 27 Maja 2018 Panowie proszę o pomoc, mam w planie większe turbo i coler. Chodzi o zestaw kolanek, złączek itp. Żeby ogarnąć większego icka. Chciałbym pogadać z kimś kto robił to jakiś czas temu u siebie i ma sprawdzone części. Gdyby ktos był chętny udzielić rad, wskazówek to zapraszam na pw. Z góry dzięki.
kaman Opublikowano 29 Maja 2018 Opublikowano 29 Maja 2018 W dniu 16.05.2018 o 12:56, kamil-vag napisał: @kaman - załóż osobny temat, skopiuj te pierwsze opisy, bo lipa tak między wierszami... podłącze się do dyskusji jak założysz w elektryce... Trochę pogrzebałem i okazało się, że na 100% gdzieś robi się zwarcie - po okręceniu klemy z akumulatora (masy) i przyłożeniu żarówki, żarówka się zapaliła Strzelam że zwarcie robi się w oświetleniu bagażnika bo od jakiegoś czasu światło w podsufitce raz się zapalało, a raz nie. Ponadto nie działa mi spryskiwacz tylnej szyby czyli strzelam na jakiś wyciek. Za tydzień będę wykręcać fotele by wyprać wnętrze więc przy okazji zdejmę podsufitkę i będę sprawdzać jak wygląda tam sytuacja. Także na razie wstrzymam się z tematem, jeżeli nic nie znajdę, wtedy założę temat Wczoraj na przeglądzie wyszła kolejna rzecz - amortyzatory z tyłu do wymiany w trybie natychmiastowym. Mam ori 1BE z A4 B7 i szukam nowych amortyzatorów (używka raczej odpada, chyba że w idealnym stanie - ma ktoś może? :P). I teraz pytanie - jakie amorki kupować? Sprężyny też mam z 1BE - szukać ori amortyzatorów czy innej firmy brać? Jak innej to jakiej? Chyba że lepszym wyborem byłby gwint, ale z tego co patrzyłem to ciężko znaleźć dobry gwint w cenie do 1 tyś na przód i tył, a jak wymieniać na gwint to chciałbym od razu na przód założyć żeby sensownie obniżyć moją szarą strzałę
afroo. Opublikowano 29 Maja 2018 Opublikowano 29 Maja 2018 Godzinę temu, kaman napisał: Chyba że lepszym wyborem byłby gwint, ale z tego co patrzyłem to ciężko znaleźć dobry gwint w cenie do 1 tyś na przód i tył, a jak wymieniać na gwint to chciałbym od razu na przód założyć żeby sensownie obniżyć moją szarą strzałę Fajny nowy MTS masz za ~1,6kpln.
kaman Opublikowano 29 Maja 2018 Opublikowano 29 Maja 2018 Marcin, widziałem właśnie ten gwint od MTS. Nie powiem, że nie bo trochę się na niego napaliłem Ale muszę podejść do tematu z chłodną głową bo za 40 dni mam ślub więc wydatków aktualnie jest sporo także nie mogę sobie pozwolić na wydanie 1600 zł. Dlatego też biorę pod uwagę kupno nowych amortyzatorów. Tylko że ceny są bardzo różne i jeżeli za dwa amortyzatory mam zapłacić np 700 zł to wolę dopłacić te 300 zł i kupić gwint, o ile w tej cenie jakiś sensowny się znajdzie Jest też inne wyjście kupuję teraz amortyzatory MTS (np: http://allegro.pl/2-amortyzatory-sportowe-mts-audi-a4-8e-b6-tyl-i7079627740.html -o ile będą dobre(?)) i za jakiś czas zmieniam ponownie zawieszenie, ale już na gwint
biggman Opublikowano 29 Maja 2018 Opublikowano 29 Maja 2018 (edytowane) Napisz do dzika o amortyzatory Sachsa pod zawieszenie S-line, ja mam takie i jest spoko ze sprężynami Eibacha Edytowane 29 Maja 2018 przez biggman 1
Turu Opublikowano 30 Maja 2018 Opublikowano 30 Maja 2018 Zna ktoś może numer zaślepek spryskiwaczy xenonu w s4 b6 ?
Turu Opublikowano 30 Maja 2018 Opublikowano 30 Maja 2018 Te zaślepki posiadają te 2 bolce na skos, a w zderzaku nie ma na nie miejsca ?
MichałA4 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 (edytowane) Siemanko Panowie, dawno mnie tutaj nie bylo i uzbieralo sie trochę problemów przez ten czas Mam do Was pytanie, w a4 b6 mam zmieniona szybe czolowa na ta z modelu b7 oraz lustro fotochrom z b7 , chciałem odpalic sobie clh na tym zestawie i ni ch.... nie idzie tego ogarnac. Gdzies wyczytalem ze lustro i czujniki z niego nie sa obslugiwane przez MCE F , i tu potrzebuje waszej pomocy , jak wiadomo szyba pod duzy uchwyt ,nie podejdzie na niego lustro z b6 macie moze jakis sposob na ogarniecie tego? Edytowane 7 Czerwca 2018 przez MichałA4
staniek Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Swap MCE z b7, w gratisie będziesz miał drl. Ja tego nie robiłem i nie pomogę w tym temacie, ale znajdziesz info na forum.
MichałA4 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Czarek swap MCE z wersji b7 nie wchodzi w gre, zbyt duza rzezba w stosunku do korzysci, funkcjonalnosci modulu F mi w zupelnosci wystarczą, gra rozchodzi sie tak naprawdę o to lustro , myslalem o tym aby przelozyc bebechy lustra z b6 do b7 i zyskac tym samym dodatkowy czujnik zmierzchu o ktory wola MCE . Pytanko czy ktos moze juz robil podobne cuda? Poprzedni wlasciciel uraczyl mnie takim giftem i teraz nie wiadomo jak to ogarnac.
pajda Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Lustro z b7 nie będzie chodzić z mceF Załóż mce z b7 i będziesz miał czujnik deszczu i zmierzchu. Ja tak zrobiłem i nie żałuję. No trochę kabelków jest do ogarnięcia 2 dni w garażu ale efekt piękny .będziesz zadowolony. Wszystko masz ładnie opisane jak to zrobić ?
Sedrak Dan Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Co sądzicie o żarówkach LED H7 do mijana? Zastanawiam się nad zmianą
kamil-vag Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Było już nie raz... wygląda fajnie, ale w deszcz jest masakra z dokładanymi ledami...
Sedrak Dan Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Domyślam się, że temat wałkowany, ale właśnie zastanawiam się nad zakupem. Mówisz, że w deszczu gorzej niż na zwykłych H7(mam lampy przerobione z większą soczewką pod bixy, ale zwykłe halogeny założone)Najbardziej mi właśnie zależy na dobrej widoczności w nocy i deszczu...
marekgolczynski Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Ktoś robi mapy Warmia i mazury ? Kogoś polecacie? 1.8t 150km
grzes283 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Siemano......komis Plaza w Płocku - jakieś opinie znacie? Koleś ma cztery audice i sensownie gada, ale to Płock:-)
Rekomendowane odpowiedzi