Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak nie masz podniesionej mocy to na Pb95 i nowych świecach nie ma prawa cofać zapłonu na zdrowym silniku, który ma głowicę w dobrym stanie i trzyma równo kompresję powyżej 12.  Jeszcze w zimie.

Jak masz zmienione świece na wlasciwe, wszystko szczelne tzn korekty na kanale 033 nie przekraczają 4-5% to mają być same zera na kanale 020.

Moim zdaniem warto już pomyśleć o zmianie kata. Poszukaj na allegro katalizator sportowy, który spełnia normy Euro 5 i Ci wspawają za pare stówek.

To wszystko przy założeniu, że nie ma żadnych innych błędów.

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
10 minut temu, wampir napisał:

Jak nie masz podniesionej mocy to na Pb95 i nowych świecach nie ma prawa cofać zapłonu na zdrowym silniku, który ma głowicę w dobrym stanie i trzyma równo kompresję powyżej 12.  Jeszcze w zimie.

Jak masz zmienione świece na wlasciwe, wszystko szczelne tzn korekty na kanale 033 nie przekraczają 4-5% to mają być same zera na kanale 020.

Moim zdaniem warto już pomyśleć o zmianie kata. Poszukaj na allegro katalizator sportowy, który spełnia normy Euro 5 i Ci wspawają za pare stówek.

To wszystko przy założeniu, że nie ma żadnych innych błędów.

Auto ma 320kkm więc ;)

Opublikowano

Wiec zapowiada się, że troche trzeba bedzie przy nim porobic :)

Ja bym zmierzył mu kompresję i cisnienie oleju :)

Przy wymianie dolotu była oceniana turbina? W jkaim stanie wirnik? Był luz wzdłużny? Bo zapchany kat nie pomaga turbinie.

Opublikowano

Witam, na forum jestem od dłuższego czasu mając już b5, przesiadłem się jakiś czas temu na b6 w avancie i zaczęły się małymi krokami mody, z racji tego że jeszcze nie witałem się na grupie to najwyższy czas. 

Powitać ???

IMG_20181030_063607.jpg

Opublikowano

Pany, jako, że potrzebuje radio pod kiere MF z B7 :P bo wiadomo z rns-d nie hula, to są jakieś za i przeciw dla concert, symphony, chorus wersje II+

Które najlepsze z tych trzech ? 

Opublikowano

concert i symphony to te same radia, tylko symphony ma wbudowaną zmieniarkę... 

I tak radia czytają mp3, więc posiadanie wbudowanej zmieniary zależy już od upodobania właściciela :D 

chorus nie czyta mp3. 

Miałem concerta 2+ i po przejściu z radia poprzedniej generacji była kolosalna różnica w brzmieniu... w końcu bose zaczęło grać, mogę nawet zaryzykować stwierdzeniem, że concert 2+ gra nieco dynamiczniej niż rns-e. 

Opublikowano
4 minuty temu, koziol992 napisał:

concert i symphony to te same radia, tylko symphony ma wbudowaną zmieniarkę... 

I tak radia czytają mp3, więc posiadanie wbudowanej zmieniary zależy już od upodobania właściciela :D 

chorus nie czyta mp3. 

Miałem concerta 2+ i po przejściu z radia poprzedniej generacji była kolosalna różnica w brzmieniu... w końcu bose zaczęło grać, mogę nawet zaryzykować stwierdzeniem, że concert 2+ gra nieco dynamiczniej niż rns-e. 

napewno czytaja mp3, a nie przypadkiem musowo nagrywac płyty jako audio ?

Opublikowano
2 minuty temu, black_edition napisał:

napewno czytaja mp3, a nie przypadkiem musowo nagrywac płyty jako audio ?

przecież jak nagrasz jako dysk audio to automatycznie rezygnujesz z formatu mp3 

Miałem takie radio i nagrywałem normalnie płyty z plikami mp3, jedynie co nie działało sprawnie wg. mnie to funkcja "shuffle" 

Opublikowano

Mam rns-d w idealnym stanie, jakby ktoś przytulił, to bym chętnie w to miejsce wstawił coś, żeby sterować MF z B7

Tylko nie rnse, bo nie chce za tyle kasy...

Opublikowano

To oczywiscie ze rezygnujesz wtedy z formatu. Az nagram na mp3 bo az szkoda płyt na audio

Opublikowano

Pomyśl też o BNS. MP3 czyta, nawi też ma, współpracuje z multi i podobno jakość grania bardzo dobra. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, kamil-vag napisał:

Mam rns-d w idealnym stanie, jakby ktoś przytulił, to bym chętnie w to miejsce wstawił coś, żeby sterować MF z B7

Tylko nie rnse, bo nie chce za tyle kasy...

to ładuj concerta, kupisz bez problemu w niewielkim hajsie a radio jest bardzo przyjemne :)

... aha, obsługuje również auxa, którego dołożenie ogranicza się do wpięcia trzech pinów :) 

ps. 

BNS'a też miałem okazję słuchać, jest okej, brzmienie trochę bardziej przymulone niż w concercie... może kwestia kodowania

Edytowane przez koziol992
Opublikowano (edytowane)

Siema

Panowie ma ktoś u siebie na aucie felgi 19 9j et33 ? Chciałbym sobie na lato sprawić jakiś fajny set a nie moge sobie jakoś wyobrazic jak to bedzie wygladac.

Auto od ziemi stoi na 63 cm zarowno tył jak i przód, o tył sie nie martwie bo pewnie wejdą koła w nadkole , ale co przodem? Nie bedzie to wystawac poza obryz blotników?

Moze ma ktoś takie fele i podzielil by sie fotką ,,od góry " kola?

Opony dalbym na to 225/35/19 powinny być ok.

Pzdr

Edytowane przez MichałA4
Opublikowano
W dniu 14.11.2018 o 17:22, koziol992 napisał:

to ładuj concerta, kupisz bez problemu w niewielkim hajsie a radio jest bardzo przyjemne :)

... aha, obsługuje również auxa, którego dołożenie ogranicza się do wpięcia trzech pinów :) 

ps. 

BNS'a też miałem okazję słuchać, jest okej, brzmienie trochę bardziej przymulone niż w concercie... może kwestia kodowania

też polecam concerta ,za 300-400zł do kupienia wygląda i gra fajnie,mam wprowadzone aux i podłączasz mp3 ,telefon co tam chcesz ,z navi i tak w większości korzystam z telefonu

Opublikowano

Założyłbym coś z 2+, tylko na chwilę obecną rns-d bardziej mi pasuje do kolorowego fis'a :P a te radia 2+ mają całość czerwoną... Gra też przyzwoicie, zmieniarkę mam cyfrową... Nie wiem czy jest sens zmieniać jedno na drugie, tym bardziej, że za rns-d proponują mi 300 zł ? muszę to jeszcze przemyśleć :P

Opublikowano

Ja tego parcia na rnse czy inne 2din nie bardzo rozumiem. Mam concerta i jest ok, gra ładnie, radio ma, cd ma i to w zupełności wystarczy. Jedyny powód dla ktorego bym zmienił na rnsa to wjzualizacja pdc albo kamerka cofania reszta to zbedny gadżet jak dla mnie.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Ja parcia też nie miałem ale była okazja zamiany ręka w rękę c2 1din na c2+ 2din to skorzystałem, fajna funkcja jest pokazuje prędkość na wyświetlaczu 

Opublikowano

jak się trafia okazja to spoko wtedy trzeba korzystać :) co do prędkości na ekranie radia to concert2 1din też to ma :)

Opublikowano

Siema :hi:

Panowie powiedzcie jak wygląda sprawa z tylnymi lampami do avanta, muszę wymienić i czy warto pchać się w zamienniki Depo, i jak ogólnie wypada ich jakość do ori? Podpowie ktoś? 

Opublikowano

A ten Concert 2DIN, to z jaką końcówka brać? AK?