trepek Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Montował ktoś z Was dokładkę Sline do zwykłego zderzaka z przodu?
trepek Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 1 minutę temu, kamil-vag napisał: W sensie dokładka? Tak. Zastanawiam się czy idzie to dobrze spasować oraz szukać dokładki ori czy może być zamiennik.
kamil-vag Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zobacz sobie u mnie zdjęcia w temacie, jest spasowane naprawdę dobrze, sporo osób tak robiło i naprawdę to dobrze wychodzi, ja miałem ori, bo wyrwałem tanio, ale te zamienniki też są ok, do tego kratka z A6 C5 FL i nie jest źle, a już ze zmodzoną z plastrami miodu naprawdę spoko. https://a4-klub.pl/uploads/monthly_2020_04/IMG_20200425_192727.jpg.6879ea7e8b71cff38a8e701a38ece9cd.jpg
bjoern Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 montowałem u kumpla zamiennik do zwykłego, nie widać różnicy od ori
kamil-vag Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Jakby ktoś szukał dobrej bazy pod mod lamp to mam bardzo ładnie rozklejone:
Adam87 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Znalazłem taki temat.. może coś da...
Adam87 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 2 godziny temu, trepek napisał: Tak. Zastanawiam się czy idzie to dobrze spasować oraz szukać dokładki ori czy może być zamiennik. Grzesiu, fajna sprawa by wyszła z tym jakby pasowało. I taniej napewno..
bjoern Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Już odpisałem wyżej, zamiennik pasuje idealnie i da się go wsadzić do zwykłego zderzaka, że się porządnie trzyma i wygląda jak ori kamil-vag ile za te lampy? Pany orientuje się ktoś czy lotka ze sedana podejdzie do cabrio? A jeśli nie to jakaś inna lotka do cabrio?
george Opublikowano 1 Maja 2020 Opublikowano 1 Maja 2020 Z racji epidemii wróciłem na swoją parafię i dałem do zrobienia kilka tematów i przy okazji poprosiłem o sprawdzenie stanu zawieszenia. Wychodzi na to, że ori wahacze nie mają luzów (~204 kkm), wcześniej inny majster stwierdził, że przód nadaje się do wymiany. Czy na SKP mogę zweryfikować zdanie obydwóch? Zastanawiam się czy jeden chce mnie naciągnąć na robotę czy drugi zlekceważył? Pytanie z innej beczki, zgnił mi tłumik środkowy i wleci zamiennik z Allegro, jakieś spostrzeżenia?
Langista Opublikowano 1 Maja 2020 Opublikowano 1 Maja 2020 Na stacji jedynie możesz wejść do kanału z diagnostą i o ile ten się zna, zobaczyć luzy na tulejach, na sworzniach jak będą luzy to na podniesionym kole wczujesz poruszając lewo-prawo.
KarolH Opublikowano 3 Maja 2020 Opublikowano 3 Maja 2020 W dniu 28.04.2020 o 15:06, kamil-vag napisał: Łukasz no i jaka przyczyna takiego stanu rzeczy ?? Oszczędzałeś hamulce? Już tłumaczę . Czy lekko przed światłami hamowałeś już z np 600m, czy lekko dojeżdżałeś na hamulcu do "przeszkody", nie hamowałeś gwałtownie czy może ostro, zwyczajnie, wiedząc, że wystarczy jak zaczniesz hamować 150m mocniej (czyt. normalnie)to się zatrzymasz. Układu hamulcowego nie należy traktować jak jajko(chyba, że jesteś świeżo po wymianie). To musi pracować tak na 70% zawsze by było wszystko ok.
pila24 Opublikowano 3 Maja 2020 Opublikowano 3 Maja 2020 6 minut temu, KarolH napisał: Czy lekko przed światłami hamowałeś już z np 600m, czy lekko dojeżdżałeś na hamulcu do "przeszkody", Jak widzę kogoś kto hamuje muskając hamulec to od razu myślę że to jakaś Jolka lub inną Bożena musi prowadzić ☺ Hamowanie silnikiem + krótkie użycie hamulców by zatrzymać pojazd to moim zdaniem najlepsza metoda.
Langista Opublikowano 3 Maja 2020 Opublikowano 3 Maja 2020 A najlepsi są ludzie, co jadą 90, przychodzi z górki zjechać i na hamulcu jadą żeby 90 nie przekroczyć
pila24 Opublikowano 3 Maja 2020 Opublikowano 3 Maja 2020 Myślę że niektórzy "lekko hamujący" zginęli by podczas jazdy w górach. Zeszklili by klocki w kilkanaście minut i siup przez barierkę w przepaść.
Langista Opublikowano 4 Maja 2020 Opublikowano 4 Maja 2020 Mieszkam właśnie w górzystym terenie i jest dramat z takimi ludźmi, jest to mniejszość, ale też nie mało, bo jakieś 40% kierowców. Często widać kogoś na barierkach lub jadącego 60-tką gdzie spokojnie 100 można lecieć..
GreGoriO Opublikowano 4 Maja 2020 Opublikowano 4 Maja 2020 24 minuty temu, Langista napisał: Mieszkam właśnie w górzystym terenie ..... gdzie spokojnie 100 można lecieć.. A ile mówią przepisy w tym miejscu?
Langista Opublikowano 4 Maja 2020 Opublikowano 4 Maja 2020 (edytowane) 2 godziny temu, GreGoriO napisał: A ile mówią przepisy w tym miejscu? 100 (Niemcy) Edytowane 4 Maja 2020 przez Langista
Rekomendowane odpowiedzi