NelsonPL Opublikowano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 47 minut temu, marky2552 napisał(a): Ja miałem pompe paliwa z 2.0 tfsi na stole i żadnego filtra tam nie widziałem a tymbardziej takiego jak kupiłeś w aso Mogłeś nie widzieć, jest on zintegrowany z pompą paliwa. Przy pomocy dodanych narzędzi należy go wyciągnąć.(3-wyjmaki widoczne na zdjęciu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolek_ust Opublikowano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 8 godzin temu, NelsonPL napisał(a): Mogłeś nie widzieć, jest on zintegrowany z pompą paliwa. Przy pomocy dodanych narzędzi należy go wyciągnąć.(3-wyjmaki widoczne na zdjęciu) Trochę wyżej pytasz się gdzie on jest i czy też masz taki i napewno . Dwie osoby napisały że jest zintegrowany i w koszyku pompy paliwa . To już cwaniak innym tłumaczy gdzie co i jak . Masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marky2552 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 (edytowane) Mam pompe wtsokiego ciśnienia o numerze 06J127025J ona zamienia się na 06J127025K i na 06J127025L . Mam możliwość kupienia pompy wysokiego ciśnienia ale o numerze 06L127025M z silnika CNCD i pytanie mogę założyć o tyvh numerach czy szukać o tych co wyżej napisałem. Może ktoś wymieniał ewrntualnie zamiennik hitachi wg etki hitachi szedł na pierwszy montaż ale cena ok 1200 zł za nową a za ori z aso krzyczą ponad 2 tyś Ja mam 2.0 tfsi CPMB Edytowane 9 Czerwca 2023 przez marky2552 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reikeb Opublikowano 14 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2023 Panowie mam pewne pytanie. Montował ktoś u siebie zawieszenie Kw ? Ostatnio wrzuciłem do siebie Kw V2. Twardość amortyzatorów ustawiłem na połowę i w sumie jest ok, przód wyregulowałem optymalnie, tył podniosłem z tego co doczytałem w instrukcji na full ale teraz po trasie gdy miałem trochę załadowany bagażnik jednak lekko tył dobija i przyciera o nadkole, zastanawiam się czy skręcenie twardości amorka na full spowoduje że na dołkach amortyzator nie będzie tak bardzo dobijał? Bo już nie mam opcji podniesienia tyłu wyżej, tam jest bardzo mały zakres regulacji. Może ktoś miał jakieś doświadczenia z tym zawieszeniem i doradzi coś. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NelsonPL Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 (edytowane) Po wymianie filtra paliwa w serwisie (filtr zintegrowany z pompa paliwa) spory wyciek pod autem (foto) Co poszło nie tak? Jaka przyczyna może być wycieku? Auto po wymianie zatankowałem do pelna...Nawet nie mysle co by było jakby się coś zapaliło. Auto zostawiłem im w serwisie.... Edytowane 15 Czerwca 2023 przez NelsonPL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hohe Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 W dniu 14.06.2023 o 13:44, reikeb napisał(a): Panowie mam pewne pytanie. Montował ktoś u siebie zawieszenie Kw ? Ostatnio wrzuciłem do siebie Kw V2. Twardość amortyzatorów ustawiłem na połowę i w sumie jest ok, przód wyregulowałem optymalnie, tył podniosłem z tego co doczytałem w instrukcji na full ale teraz po trasie gdy miałem trochę załadowany bagażnik jednak lekko tył dobija i przyciera o nadkole, zastanawiam się czy skręcenie twardości amorka na full spowoduje że na dołkach amortyzator nie będzie tak bardzo dobijał? Bo już nie mam opcji podniesienia tyłu wyżej, tam jest bardzo mały zakres regulacji. Może ktoś miał jakieś doświadczenia z tym zawieszeniem i doradzi coś. W kwestii zawiechy niestety nie pomogę, ale jeśli na foto to Twoje auto - to wygląda za***iście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marky2552 Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 Godzinę temu, NelsonPL napisał(a): Po wymianie filtra paliwa w serwisie (filtr zintegrowany z pompa paliwa) spory wyciek pod autem (foto) Co poszło nie tak? Jaka przyczyna może być wycieku? Auto po wymianie zatankowałem do pelna...Nawet nie mysle co by było jakby się coś zapaliło. Auto zostawiłem im w serwisie.... Może źle nakrętkę pompy paliwa zakręcili albo za słabo i wycieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NelsonPL Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 (edytowane) 51 minut temu, marky2552 napisał(a): Może źle nakrętkę pompy paliwa zakręcili albo za słabo i wycieka Nie mam pojęcia... Auto zostawione z reklamacją w serwisie gdzie wymieniali filtr paliwa. W środku mocno czuć paliwem. Zaznaczam, że filtr montowany był oryginalny który kupiłem w ASO.. Jakby się to zapaliło gdzieś na postoju lub w garażu albo gorzej podczas długiej trasy, mogło by być nie ciekawie. Mam rację? Edytowane 15 Czerwca 2023 przez NelsonPL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 2 godziny temu, NelsonPL napisał(a): Co poszło nie tak? Trudno powiedzieć co. Trzeba wyciągnąć kanapę i sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NelsonPL Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 1 minutę temu, Muskel1 napisał(a): Trudno powiedzieć co. Trzeba wyciągnąć kanapę i sprawdzić. Ciekawi mnie kwestia czy skoro spore ślady są pod autem paliwa to jak ono wyciekało ? Czy podłoga w aucie jest już tym zasyfiona? Czy są tam jakieś kanaliki które odprowadzały wyciek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 Do wnętrza auta nic się nie dostanie. Zbiornik paliwa przymocowany jest pod karoserią i w karoserii jest otwór i dekiel z dostępem do pompy. Nieszczelności, czy to pod nakrętką pompy paliwa, czy to z wężyków do pompy, wydostają się na zbiornik paliwa i spływają pod auto. Nie do wnętrza pojazdu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NelsonPL Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 (edytowane) 30 minut temu, Muskel1 napisał(a): Do wnętrza auta nic się nie dostanie. Zbiornik paliwa przymocowany jest pod karoserią i w karoserii jest otwór i dekiel z dostępem do pompy. Nieszczelności, czy to pod nakrętką pompy paliwa, czy to z wężyków do pompy, wydostają się na zbiornik paliwa i spływają pod auto. Nie do wnętrza pojazdu. Rozumiem... Bałem się, że taki wyciek mógł prządnie zabrudzić wnętrze auta. (czuć paliwem) Podczas jazdy mogło dojść przez to do zapalenia samochodu? Jechałem trase z pełnym bakiem. Wyciek zauważyłem dopiero na drugi dzień rano w garażu. Czy jechałem na bombie? ?? Edytowane 15 Czerwca 2023 przez NelsonPL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 32 minuty temu, NelsonPL napisał(a): Czy jechałem na bombie? W niekorzystnych scenariuszach mogło dojść do zapłonu, w końcu to paliwo. Byłoby kłamstwem stwierdzić, że nic nie mogło się stać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 16 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2023 (edytowane) Wkładając pompę, pewnie nie natłuścili uszczelki od dekla zbiornika, przez co przy dokręcaniu się przecięła, stąd wyciek. W tamtym miejscu nie było szans na pożar, diesel nie jest tak szybki do zapłonu jak benzyna. Edytowane 16 Czerwca 2023 przez Langista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NelsonPL Opublikowano 16 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2023 (edytowane) 5 godzin temu, Langista napisał(a): Wkładając pompę, pewnie nie natłuścili uszczelki od dekla zbiornika, przez co przy dokręcaniu się przecięła, stąd wyciek. W tamtym miejscu nie było szans na pożar, diesel nie jest tak szybki do zapłonu jak benzyna. Tylko nie wiem czy zauważyłeś ale ja mam benzynę.? Już wszystko jasne, jaka przyczyna wycieku paliwa. Wiadomość z serwisu: Została lekko uszkodzona nakrętka dociskowa. Zamówili nową. Edytowane 16 Czerwca 2023 przez NelsonPL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 16 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2023 Zawsze miałem wrażenie, że masz diesla ? ogólnie jak nie kupią nowej uszczelki i nie założą jej jak należy, to żaden pierścień nie pomoże. Swoją drogą pogratulować im uszkodzenia go, pewnie młotek z dłutem ostro szły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NelsonPL Opublikowano 16 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2023 3 minuty temu, Langista napisał(a): Zawsze miałem wrażenie, że masz diesla ? ogólnie jak nie kupią nowej uszczelki i nie założą jej jak należy, to żaden pierścień nie pomoże. Swoją drogą pogratulować im uszkodzenia go, pewnie młotek z dłutem ostro szły. Nie wiem jak to odkręcali ale oczywiście za to nie zapłacę i dokładnie sprawdzę czy nie ma wycieku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 16 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2023 6 godzin temu, NelsonPL napisał(a): Tylko nie wiem czy zauważyłeś ale ja mam benzynę.? Już wszystko jasne, jaka przyczyna wycieku paliwa. Wiadomość z serwisu: Została lekko uszkodzona nakrętka dociskowa. Zamówili nową. W jakim warsztacie? W ASO? W ASO mają narzędzie do odkręcania nakrętki (T40068A) więc nie powinni jej uszkodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucasek Opublikowano 16 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2023 6 godzin temu, NelsonPL napisał(a): Tylko nie wiem czy zauważyłeś ale ja mam benzynę.? Już wszystko jasne, jaka przyczyna wycieku paliwa. Wiadomość z serwisu: Została lekko uszkodzona nakrętka dociskowa. Zamówili nową. ASO…Lellek k-ce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NelsonPL Opublikowano 16 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2023 12 minut temu, lucasek napisał(a): ASO…Lellek k-ce? Filtr paliwa zakupiony był w ASO Jednak wymiana nie w ASO a w dużym servisie w którym robiłem już (zawieszenie, hamulce itd) i do tej pory wszystko robili OK To spory serwis bo naprawiają tam też ciężarówki. Więc raczej ogarniają.? Taka ich wpadka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi