Krycha Opublikowano 14 Czerwca 2011 Opublikowano 14 Czerwca 2011 kowi no w życiu bym nie powiedział że popertalasz na takim sprzęcie
Kowi87 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2011 Kowi, sam ogarniales IC ? Jak Ci'sie udalo ominac spryski w zderzaku ? tak sam robiłem(tzn u znajomego na warsztacie), jeden sprysk miał delikatnie mocowanie szurnięte, ale to daltego że obudowa dyszy obcierała o stelaż IC, w tamtym roku po małej przygodzie i wymianie zderzaka poprawiłem samo mocowanie coolera do odboi, dzieki temu wszystko spasowało sie idealnie Fotek niestety mam bardzo mało Wskazówka, jak bedziesz podcinał belke (o ile bedziesz musiał) nie zostawiaj w niej takich ostrych kątów jak u mnie na fotce, w tamtym roku przez to miałem uszkodzony cooler kowi no w życiu bym nie powiedział że popertalasz na takim sprzęcie stare czasy, audi wyparło te sporty [br]Dopisany: 14 Czerwiec 2011, 21:51_________________________________________________Ogólnie spryski zacierały o kawałek stelaża widocznego na fotce 1 i 2. Ich mocowanie było zrobione po złej stronie
Dev Opublikowano 14 Czerwca 2011 Opublikowano 14 Czerwca 2011 kurde strasznie tam jest ciasno na razie zapodałem lewe nadkole od S4-ki, temperatura przy 150km/h spadła o 10 stopni :mysli: jak bedzie za duża bede rzezbił IC-ka
Kowi87 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2011 kurde strasznie tam jest ciasno na razie zapodałem lewe nadkole od S4-ki, temperatura przy 150km/h spadła o 10 stopni :mysli: jak bedzie za duża bede rzezbił IC-ka miałem takie nadkole i w sumie duzej róznicy w jezdzie nie było, po załozeniu FMIC kopcenie zmniejszyło sie, ale w benzynie ten problem nie wystepuje Co do ciasnosci nie jest źle spokojnie zmieścisz, stelaz dla coolera trzeba tylko dobrze przemysleć czyli mocowania przyspawujesz do odboi od strony coolera, nie tak jak ja od strony lamp złapałem, albo mocujesz jakos do pasa przedniego, jeśli to ogarniesz podetniesz belke to zderzak powinien podejsc bez wiekszego problemu Znalazłem jeszcze taka fotke w trakcie składania
miczek.mk Opublikowano 14 Czerwca 2011 Opublikowano 14 Czerwca 2011 kurde strasznie tam jest ciasno na razie zapodałem lewe nadkole od S4-ki, temperatura przy 150km/h spadła o 10 stopni :mysli: jak bedzie za duża bede rzezbił IC-ka To dużo Ci spadła temperatura, u mnie ten mod mam już 4 lata i powiem, że o wiele bardziej brudzi się komora silnikowa. Dlatego sam zastanawiam się jednak nad centralnym ic.
Mario82A4 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Opublikowano 15 Czerwca 2011 No nieźle wygląda ten IC , kto Ci dorabiał te rury z kwasiaka ?
Armi Opublikowano 15 Czerwca 2011 Opublikowano 15 Czerwca 2011 No nieźle wygląda ten IC , kto Ci dorabiał te rury z kwasiaka ? Spawa się kolanka z kwasówki
Mario82A4 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Opublikowano 16 Czerwca 2011 No nieźle wygląda ten IC , kto Ci dorabiał te rury z kwasiaka ? Spawa się kolanka z kwasówki No to wiem , chodziło mi o to czy gdzieś kupiłeś już pospawane orurowanie czy ktoś znajomy ci to spawał , co by nie było sporo zabawy jest z takim pasowaniem żeby wszystko pasowało . Gdzieś na allegro widziałem nowy cały zestaw np do A3 1.8 T pełne orurowanie z IC mocowanie i złączki silikonowe
Kowi87 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2011 No nieźle wygląda ten IC , kto Ci dorabiał te rury z kwasiaka ? Spawa się kolanka z kwasówki No to wiem , chodziło mi o to czy gdzieś kupiłeś już pospawane orurowanie czy ktoś znajomy ci to spawał , co by nie było sporo zabawy jest z takim pasowaniem żeby wszystko pasowało . Gdzieś na allegro widziałem nowy cały zestaw np do A3 1.8 T pełne orurowanie z IC mocowanie i złączki silikonowe U znajomego na garażu robiliśmy przyjechałem z pudełkiem gratów i po 12h wyjechałem z załozonym, wszystko spawane, co do zestawów kupowanych to są fajne latwe w montażu ale swoje kosztują
Mario82A4 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Warto wogule zakładać taki FMIC jeśli nie ma sie programu ? Myślałem żeby troszke podnieś moc ale z tym musze troche poczekać , ciekawi mnie czy daje coś ten IC w serii
pastaldo Opublikowano 17 Czerwca 2011 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Warto wogule zakładać taki FMIC jeśli nie ma sie programu ? Myślałem żeby troszke podnieś moc ale z tym musze troche poczekać , ciekawi mnie czy daje coś ten IC w serii jak bez programu założysz to będzie jeszcze gorzej niż jest bo z dołu będzie ciezko zanim turbina napompuje tego potwora
pete007 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Warto wogule zakładać taki FMIC jeśli nie ma sie programu ? Myślałem żeby troszke podnieś moc ale z tym musze troche poczekać , ciekawi mnie czy daje coś ten IC w serii W serii nawet wiekszy SMIC i nadkole z S4 duzo daja szczegolnie w lecie, mniej czuć wtedy spadek mocy spowodowany wysokimi temperaturami
Kowi87 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2011 Seryjny cooler i nadkole S4 przy mocach 150km znacząco nie wpływaja na poprawe, miałem taki setup 2 lata temu przez cale gorące wakacje spadek mocy odczuwalny dosc bardzo, dymienie zwiększone :gwizdanie:
!Tommy Opublikowano 17 Czerwca 2011 Opublikowano 17 Czerwca 2011 nieźle to wygląda a ile ta impreza? wyszło nieco drożej niz na początku gdzies tam sie chwaliłem, a mianowicie 120zł za te dwa plastiki to sporo. ja miałem oferte wszystkich dekorów z drzwi itp za 150 zł gdzie tak miałes ja pisałem do www.hydrografika.pl www.carbondesign.com.pl to za ten plastik wkoło biegów mieli ceny od 100zł kolega do którego dorzuciłem sie ze swoimi zrobił to w www.hydrotransfer.pl odgrzeje kotleta z 68 strony www.hydrografika.slask.pl www.roscar.pl
Kowi87 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2011 i co zrobiłes te dekory za taka sumke bo jelsi tak to swoje tam wyśle
!Tommy Opublikowano 17 Czerwca 2011 Opublikowano 17 Czerwca 2011 i co zrobiłes te dekory za taka sumke bo jelsi tak to swoje tam wyśle narazie nie bo nie mialem czaasu, potem kasy, inne wydatki itp
pete007 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Seryjny cooler i nadkole S4 przy mocach 150km znacząco nie wpływaja na poprawe, miałem taki setup 2 lata temu przez cale gorące wakacje spadek mocy odczuwalny dosc bardzo, dymienie zwiększone :gwizdanie: Hm nie wiem jak z seryjnym coolerem przy mocy 150KM ja na seryjnych 115KM poczulem mniejszy spadek mocy w lecie odkad mam nadkole S4 i SMICa z Alfy a laga na turbo nie mialem
mrogal Opublikowano 21 Czerwca 2011 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Kowi, to Twoje murzynskie radio nawet daje rade
Kowi87 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2011 Kowi, to Twoje murzynskie radio nawet daje rade Zmieniasz u siebie
Rekomendowane odpowiedzi