Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam w moim B6 wnętrze ori sline czarne połskóry z materiałem speed ale rusza mi się fotel góra/doł od kierowcy co mnie juz powoli irytuje dlatego tez szukam foteli z B7 (bo są mniej zmęczone życiem, ładniejsze tzn . oparcie + logo sline - tego nie ma w B6), w sumie to najlepiej byloby mi full elektryke wsadzić bo teraz mam tylko ele. lędźwie. 

Wyczytałem na forum że fotele przód z A6 C6 podchodzą p&p, a ich jest sporo na allegro w kolorze czarnym półskóry speed. Reszte tzn boczki i tylną kanape bym zostawił z B6 (chyba sie niczym nie różni w stosunku do B7). 

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
6 minut temu, JeJu napisał:

mam w moim B6 wnętrze ori sline czarne połskóry z materiałem speed ale rusza mi się fotel góra/doł od kierowcy co mnie juz powoli irytuje dlatego tez szukam foteli z B7 (bo są mniej zmęczone życiem, ładniejsze tzn . oparcie + logo sline - tego nie ma w B6), w sumie to najlepiej byloby mi full elektryke wsadzić bo teraz mam tylko ele. lędźwie. 

Wyczytałem na forum że fotele przód z A6 C6 podchodzą p&p, a ich jest sporo na allegro w kolorze czarnym półskóry speed. Reszte tzn boczki i tylną kanape bym zostawił z B6 (chyba sie niczym nie różni w stosunku do B7). 

Zastanów się z elektryką i najpierw ogarnij sobie kable, bo z tym jest najwięcej roboty. Przeszczepić fotele to dosłownie 30 minut roboty. Ja kable do lędźwi męczyłem 6 godzin żeby było jak w oryginale.. Byłoby krócej gdyby sprzedawca od foteli wysłał odpowiednie wiązki, a nie dosłownie całą wiązkę z wnętrza pomieszaną jak słuchawki w kieszeni..

Opublikowano

Pany pytanie za 100 punktów . Czy dokładka tylnego zderzaka sline  na dwie  rury pasuje zarówno do sedana i avanta ? 

Opublikowano

Nie, z avanta do sedana i na odwrót nie pasuje, avanta masz to szukasz od avanta. 

Opublikowano
5 minut temu, kamil-vag napisał:

Nie, z avanta do sedana i na odwrót nie pasuje, avanta masz to szukasz od avanta. 

:hi:

Opublikowano

siemka , szukam dla siostry audiczki - czy ktoś chciałby sprzedać dobrze zadbanego AVF-a ?  Tylko diesel i tylko Avant 

pozdro

Opublikowano (edytowane)

Witam:hi:

Mam pytanko...

Wiecie może jakis numer łożyska razem z piastą przód do B6? 

Na alledrogo wszystko wyświetla się piasta jako samo łożysko:facepalm: może coś źle szukam.. niewiem

Znalazłem taką do passata B6 ale pisze, że do a3 pasuje a nie do A4. 

Chyba, że ktoś z forumowiczów ma dostęp do części, to chętnie kupię 2 szt łożyska razem z piastą:cool1:

PIASTA-KOLA-PRZOD-PASSAT-B6-B7-TOURAN-TI
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 220,30 zł - PIASTA KOŁA PRZÓD PASSAT...

Edytowane przez Adam87
Opublikowano

sama piasta ma numer 4B0 407 613 B który zamienia się na 4A0 407 615 G

a łożysko: 8E0 498 625 B

można trafić zestawy jak np MEYLE 100 653 0034

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano (edytowane)

Mati wolałbym zestaw, bo niemam prasy, żeby to złączyć a tak to szybka wymiana:wink4:

Dzięki wielkie za pomoc:hi:

Edytowane przez Adam87
Opublikowano
18 godzin temu, Adam87 napisał:

Witam:hi:

Mam pytanko...

Wiecie może jakis numer łożyska razem z piastą przód do B6? 

Na alledrogo wszystko wyświetla się piasta jako samo łożysko:facepalm: może coś źle szukam.. niewiem

Znalazłem taką do passata B6 ale pisze, że do a3 pasuje a nie do A4. 

Chyba, że ktoś z forumowiczów ma dostęp do części, to chętnie kupię 2 szt łożyska razem z piastą:cool1:

PIASTA-KOLA-PRZOD-PASSAT-B6-B7-TOURAN-TI
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 220,30 zł - PIASTA KOŁA...

Moge Ci to ogarnac, kupie osobno i wrzuce na prase

Opublikowano
19 minut temu, Dev napisał:

Moge Ci to ogarnac, kupie osobno i wrzuce na prase

Już je zamówiłem. Dzięki :wink4:

Opublikowano

Hej
Padła mi pompa paliwa w 1.8t Q 
Jaką najlepiej kupić? 

Opublikowano

Podczas którejś z wizyt u lakiernika pojawiła się farba na uszczelce drzwi. Czy ktoś z Was usuwał takie zanieczyszczenie w nieinwazyjny sposób dla tej gumy?

Opublikowano

Zobacz czy wd40 jak psikniesz czy farba zacznie schodzić od mikrofibry. Czasami się udaje zetrzeć takie ślady.

Opublikowano

Witam może ktoś potwierdzić, że wkłady lusterek zewnętrznych fotochrom z a6 c6 przed lift i a3 8p pasują do b6/7?

Lub może ktoś ma lewy wkład? 

Pozdrawiam 

Opublikowano (edytowane)

Wóz mi nie odpala :( Stało się to dzisiaj, gdy podmieniałem pęknięty wtyk cewki zapłonowej. Podłączyłem kabelki, sprawdziłem kilka razy i tylko rozrusznik kręci. Aku prawie nowy, mierzyłem dzisiaj ma 12,4. 

Próbowałem sprawdzić czujnik położenia wału multimetrem, ale słabo się na tym znam. Po prostu podłączyłem go pod 2 z 3 pinów, ustawiłem 200k ohm i coś tam pokazywało. Pomocy

Auto stoi za zadupiu. Może nikt mu nic nie zrobi przez weekend. Zamówiłem już gotowe wtyki https://allegro.pl/oferta/1j0973724-kostka-zlacze-wtyk-2-8-kabel-38cm-k1080-7116088551

Edytowane przez Jack0
Opublikowano

Bledy jakies sa ?

Opublikowano

Nie mam komputera.

Opublikowano

No to czarna d...a