Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko Pany ?

Czy jest ktoś na forum, kto sprzedaje katalizatory? 

Dziękuję za info. 

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Siemka :)

Prośba do osób posiadających Etkę o podrzucenie nr dmuchawy do A2-ki, modelowo '02, silnik AUA, klimatyzacja automatyczna (jeśli ma to znaczenie).

Jestem na wyjeździe, bez kompa, a na tel nie jestem w stanie sprawdzić numeru w etce online. 

Pozdr i z góry dziękuję za pomoc. 

Opublikowano

Mam od A4 B7 1,8 T jakbyś chciał, chodził do końca bez cofek zapłonu, tylko w ostatnich dniach na aucie turbo zdechło i wciągnęło z litr oleju przez dosłownie 300 m.

Opublikowano
3 godziny temu, staniek napisał(a):

Siemka :)

Prośba do osób posiadających Etkę o podrzucenie nr dmuchawy do A2-ki, modelowo '02, silnik AUA, klimatyzacja automatyczna (jeśli ma to znaczenie).

Jestem na wyjeździe, bez kompa, a na tel nie jestem w stanie sprawdzić numeru w etce online. 

Pozdr i z góry dziękuję za pomoc. 

6Q1819015G, 6Q2819015G

Opublikowano

Dziękuję uprzejmie :) 

Opublikowano

Serwus,

Panowie już jakiś czas walczę u siebie w aucie ze świecącymi z rana światłami stop - zresztą już tu kiedyś o tym wspominałem , błędy temu towarzyszące wrzucam poniżej .

Sytuacja jest trochę dziwna ponieważ problem występuje  jedynie po dłuższym postoju  auta np po nocy, wymieniłem już kilka włączników świateł stopu, MCE , wszystkie żarówki w lampach tylnych  i bezpieczniki które mają cokolwiek wspólnego z oświetleniem niestety problem nie ustąpił .

Wygląda to tak, że rano wsiadając do auta póki nie przekręcę zapłonu wszystko jest ok światła reagują na naciskanie pedału hamulca prawidłowo  i nic się nie dzieje - dlatego myślę że włącznik jest ok , dopiero gdy przekręcę zapłon światła zapalają się na stałe , na desce wywala błąd ESP , a 3y lampy stop świecą światłem ciągłym.

Dopiero po przejechaniu 2km  zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu wszystko wraca do normy , błąd z deski znika i światła działają jak trzeba , zauważyłem też że jak wyjmę bezpiecznik nr 13 od kolumny kierowniczej to światła STOP  gasną  więc też ciekawa sprawa ... 

Może ma ktoś jakiś pomysł co  tu się mogło sypnąć .

20241122_185737_resized.jpg

20241122_185649_resized.jpg

Opublikowano

Aku.

Opublikowano
Godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Aku.

Hm... siedzi nowy , auto pali od strzała nawet jak postoi sobie dłużej... 

Próbowałem myku żeby go podładować przez noc i potem odpalić auto z dobrze doładowanym akumulatorem , ale to nic nie pomaga . Ten błąd z terminala 30 jest też w ECU.

Opublikowano

Nie dochodzi napięcie do sterowników.

Na przyszłość wrzuć pełny auto-scan a nie wycinki. Da to obraz na całokształt.

Opublikowano

No dobra minęło kilka dni i chyba nieśmiało można odtrąbić sukces,  udało się opanować te światła , wg mnie powodem zaistniałej sytuacji był czujnik kąta skretu . Po jego wymianie nic się nie świeci świata stop działają jak trzeba ?

Edytowane przez MichałA4

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć,  takie nietypowe pytanie,  jako, że nie ma działu b5, może ktoś tu podpowie? Ile może być mniej więcej warta lotka z pakietu caractere? Czy ta z fot to właśnie to?

IMG-20250129-WA0000.jpg

IMG-20250129-WA0002.jpg

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć czy jest tu ktoś kto ma dojścia do aso i mógłby mi zamówić 4 gniazda wtryskiwaczy do 1.8 turbo o numerach 058133555, chyba że ktoś ma na półce, lub ktoś ma używki ale w bardzo dobrym stanie kiedyś coś brałem od użytkownika małytym ale straciłem do niego kontakt.

Opublikowano
1 godzinę temu, morelo napisał(a):

Cześć czy jest tu ktoś kto ma dojścia do aso i mógłby mi zamówić 4 gniazda wtryskiwaczy do 1.8 turbo o numerach 058133555, chyba że ktoś ma na półce, lub ktoś ma używki ale w bardzo dobrym stanie kiedyś coś brałem od użytkownika małytym ale straciłem do niego kontakt.

@_małyTM_

Opublikowano
Godzinę temu, krzysiek_f napisał(a):

Polecam allegrowicza. :thumbup1:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie, zbieram się do przyciemnienia tylnej szyby jak pies do jeża. Na allegro jakakolwiek folia by nie była, w opiniach masa komentarzy, że nie formuje się i na tą tylną szybę w ogóle się nie nadaje. Co Wy dawaliście i co wyszło dobrze, bez pęcherzy itp?

Opublikowano
2 godziny temu, Langista napisał(a):

Panowie, zbieram się do przyciemnienia tylnej szyby jak pies do jeża. Na allegro jakakolwiek folia by nie była, w opiniach masa komentarzy, że nie formuje się i na tą tylną szybę w ogóle się nie nadaje. Co Wy dawaliście i co wyszło dobrze, bez pęcherzy itp?

Spojrzałem w gwarancję od zakładu, gdzie ściemniałem i robili to Pantherze.

Opublikowano

Panowie i Panie gdyby ktoś chciał rozbudować swoje RNSE o moduł multimedialny  wyposażony w wejście na dwie kamery i wejście HDMI aby zrobić ze swojego rnse smart TV to zapraszam. Moduł 700zł 

Opublikowano
16 godzin temu, george napisał(a):

Spojrzałem w gwarancję od zakładu, gdzie ściemniałem i robili to Pantherze.

Z tego co czytałem to przy metalizowanych jest problem z falami radiowymi, nie blokuje sygnału z kluczyka czy z radia?

Opublikowano
7 godzin temu, Langista napisał(a):

Z tego co czytałem to przy metalizowanych jest problem z falami radiowymi, nie blokuje sygnału z kluczyka czy z radia?

Nie mam z tym problemów. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie taka niemiła sytuacja mnie wczoraj w trasie spotkała: turbina pękła na pół. Jest sens to wysyłać  do regeneracji (gdzie?) czy raczej kupić nowy zamiennik tylko z jakiej firmy?

IMG_1734.jpeg

IMG_1733.jpeg