Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy czy jest gdzies blisko kostek fotela wiazka od swiatla zeby sie podlaczyc?

A co chcesz podpinac?
Swiatlo fotela.
to z czerwonej kostki idzie
To wiem, ale wlasnie z kostki chce sie gdzies podlaczyc.
  • Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Siema :hi: demontował ktoś tapicerke bagaznika w avancie ? Chodzi mi głownie o plastik kryjący pasy tylne, i boczek od subwoofera po prawej stronie, musze cale to wywalic bo od kilku tygodni cos mi hałasuje przy nierównosciach jak trzesie lekko budą, wywalilem caly bagaznik ale nie pomaga :decayed: Przypuszczam zę cos tam może sie ukrywa.

U mnie boczki zdemontowane, a dalej skrzypi na nierównościach...

Pierwsze co wymieniam, to gumy na amorkach...

No własnie u mnie nie skrzypi tylko dziwnie stuka, tak jakby cos latało i obijało sie, w jednym miejscu po prawej stronie. A dzwiek sie niesie po całej budzie, wystepuje tylko przy takich nierównosciach jak "kocie łby" :D..

PS. Dzieki panowie za instruktaż, raz do tego podchodziłem tylko wlasnie nie wiedzialem gdzie byly zatrzaski i bałem sie ciągnąć zeby nie połamać , osłona tylnego pasa stwarzała opór :D

Opublikowano

A czy z anglikow pasuja, w sensie czy te mechanizmy sa jednakowe po obu stronach?

to samo, jak będziesz wymieniał, patrz czy czasem nie masz blaszki dystansującej przy którejś śrubie ramki. Pół godziny straciłem na dojście gdzie była, wg etosu może być za głośnikiem, u mnie była u góry pod diodą przy śrubie.

Opublikowano

:hi:

jaki dobry szampon do auta kupic?

Opublikowano (edytowane)

Gdzies kiedys na filmiku chyba jak widzialem to ta blaszka byla gdzies pod sruba w okolicach lusterka, ale nie wiem czy dobrze pamietam i kojarze. Tak w ogole do do czego konkretniejszego ta blaszka sluzy?

andr3i - shiny garage, chemical guys lub angelwax moge smialo polecic, ten pierwszy jak dla mnie super sie pieni przy nie wielkich proporcjach z woda. :)

Edytowane przez KoJ@K
Opublikowano

:hi::kawa:

Opublikowano

Jaki silnik?

A4 b6 avant 2.7 biturbo quattro, wiec waga 3.0 2.5
Opublikowano

KoJ@K blaszka u mnie przyciska na zewnątrz drzwi, szybę do uszczelki zew (bez niej była szpara ~4mm)

Opublikowano

jaki dobry szampon do auta kupic?

Ja używam z Auto Glym-a...
Opublikowano

Dodo Juice Born To Be Mild albo tańsza opcja Presta Sudzz

Opublikowano

Dodo Juice Born To Be Mild

+1

Dodo jest dość mocno skoncentrowany więc nie trzeba używać ekstremalnie dużych ilości. Pozornie mała buteleczka starcza na długo :wink: Do tego jest przyjazny dla wosku

Opublikowano

Dodo Juice Born To Be Mild

+1

Dodo jest dość mocno skoncentrowany więc nie trzeba używać ekstremalnie dużych ilości. Pozornie mała buteleczka starcza na długo :wink: Do tego jest przyjazny dla wosku

I to zdecydowanie jego dwie największe przewagi nad pozostałymi. Jak dla mnie warty swojej ceny.

Opublikowano

Panowie czy zmiana samego subwoofera z serii na Bose coś da, kostka jest taka sama czy trzeba rezać, będzie w ogóle zauważalna różnica ?

Opublikowano

Panowie czy zmiana samego subwoofera z serii na Bose coś da, kostka jest taka sama czy trzeba rezać, będzie w ogóle zauważalna różnica ?

Rezaj całe bose, nie baw sie w polsrodki.
Opublikowano

brakuje mi tylko basu trochę reszta ok więc dlatego pytam

Opublikowano

Wg mnie da sporo w stosunku do seryjnego suba i wzmaka. Kostka jest inna i najlepiej wyhaczyć sub+wzmak razem z kostką i kawałkiem wiązki. Trzeba przelutować kilka kabli i będzie grało. W przyszłości możesz podmienic głośniki w drzwiach , tylko pamiętaj że seryjnie aktywnie (prez wzmacniacz) zasilany jest tylko tył, a przy pełnym BOSE przód oraz tył są pędzone ze wzmaka.

Opublikowano

Mysle ze sam sub nic ci nie da, musial byc wymienic razem ze wzmacnaiaczem i moze bedzie cos tam lepiej gralo.
Opublikowano

Mysle ze sam sub nic ci nie da, musial byc wymienic razem ze wzmacnaiaczem i moze bedzie cos tam lepiej gralo.

no nie dopisałem - chodzi mi o sub+wzmak -czy coś da

Opublikowano (edytowane)

no nie dopisałem - chodzi mi o sub+wzmak -czy coś da

Miszka kup sobie tubę i wzmak z bose będziesz miał niedosyt :wink:

jak chcesz to zadzwonię po kumpla ma ori bose a dołożył tubę :D

Edytowane przez ucho.77