POWER-KRIS Opublikowano 23 Września 2015 Opublikowano 23 Września 2015 Ciekawe co tam siedzi ale pewnie Valeo http://e-katalog.intercars.com.pl/#/ekatalog/osobowe/towary/31352/1910030000/
Wandej Opublikowano 23 Września 2015 Opublikowano 23 Września 2015 Ciekawe co tam siedzi ale pewnie Valeo http://e-katalog.intercars.com.pl/#/ekatalog/osobowe/towary/31352/1910030000/ Chyba tak. Można śmiało montować zamienniki tylko aby były dobrze nasmarowane i żeby drzwiami nie napier...
marcin9680 Opublikowano 23 Września 2015 Opublikowano 23 Września 2015 Witam Koledzy pytanie dot. lamp Bi-xenonowych z B8 , czy z idzie dokupic tylko i wylacznie sama przeslone do soczewki w Bixie z B8 ? Jezeli tak to ma ktos z Was sprawdzic ori numer owej przeslony na strone angielska prosze. No chyba , ze sie komus walaja kompletne soczewki z lamp z B8 angola to chetnie odkupie ?!
KoJ@K Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 A nie wystarczy tylko przelozyc samej przeslony?
marcin9680 Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 Nie stety ale przeslona z lampy europejskiej nie pasuje do lampy z angola. Znaczy sie mozna ja zalozyc I bedzie dzialac ale wtedy przeslone trzeba przestawic na ruch angielski a wtedy jest duzo mniejsza wiazka swiatla I mija sie z celem podmiana soczewek w B6 na takie z B8. Juz to przerabialem I znalazlem inny patent ale to jeszcze nie to samo a ze bede plukal lampy od srodka I czyscil soczewki to chcialem to wkoncu uporzadkowac z tymi przeslonami. Bixy mam przerobione przez Gwertego ale sa one z auta na ruch prawostronny.
lukjar7 Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 ja mam przesłony luzem ale EU co do podnosnika szyby to zgłupiałem, valeo w ic niedostepne i cena tez spora, ma moze ktos uzywke ?
Cineksik Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 ja mam przesłony luzem ale EU co do podnosnika szyby to zgłupiałem, valeo w ic niedostepne i cena tez spora, ma moze ktos uzywke ? Odezwij się do Dzika z forum, brałem od niego, z tego co pamiętam coś koło 200zł
miszka Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 :hi:Siema jest jakaś opcja żeby wrócić do starego edytora bo ten jakiś nie bardzo jest Zaznaczam tekst i gdy wchodzę w opcje kolor tekstu to mi go odznacza i przenosi do początku pisania
jedrekx Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 jest jakaś opcja żeby wrócić do starego edytora to raczej pytanie do moderatorów, adminów albo Prezesa
mlodziak22 Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 Pany.. Potrzebuje podnosnika szyby lewy przod od kierowcy, a4 b7, W ori podnosniku plątała się i skrzypiała linka, założyłem jakiś zamiennik, po ok 8 mies szyba wpadła w drzwi, pękł plastk, ach te zamienniki, co poradzicie ? nowy ori to 533 zł, iśc w ori używke ? ma ktoś może ?: Mam taki podnośnik z b6 został mi ze starych drzwi. Nie wiem czy to ori Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
davidlive Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 Pany jakies pomysły na osłony NA silnik 1.8t?? Od czego szukać, jakie pasują i w miarę wyglądają
grzes283 Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 Panowie, powrót tematu odnośnie kiery grzanej. Otóż, zakupiłem VCDSa 11 i 12 z kablem, wchodzę w grupę 16....kanał 81....wpisuje login 00111, test, save....nie wyskakuje BUS not OK, tylko OK.....wychodzę. Przy ponownej wejściu do gr. 16 w błędach mam ponownie 01044 - control module incorrectly codec. Macie jeszcze jakieś pomysły? Kiera jest zakodowana 03042, wsc 63351. Gdzieś słyszałem, że to może zniknąć po kilku kilometrach, ale nie bardzo rozumie co to ma wspólnego. Zrobiłem kilka metrów, zgasło ABS, ESP, ale na to niestety nie pomogło. Nie biorę do bani uszkodzonego modułu, ale innych opcji już nie mam.
Bart_poznan Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 (edytowane) Napisz jaki masz numer modułu kiery i co masz zainstalowane bord i tempomat i czy masz multifunkcje , możliwe ,że coś mu się nie zgadza względem wyposażenia Coding 0?xxx: Steering Wheel 0 = Standard (without Multifunction) 1 = 3-Spoke Steering Wheel (Sport Steering Wheel) 2 = Multifunction Steering Wheel with Radio Control 3 = Multifunction Steering Wheel with Radio/Telephone Control 4 = Multifunction Steering Wheel with Radio/Telephone/Voice Control 5 = Multifunction Steering Wheel with Radio/Voice Control 0x?xx: Options+1 = Tiptronic 0xx?x: Board Computer & Cruise Control 0 = Board Computer & Cruise Control not installed 1 = Board Computer installed 2 = Cruise Control installed 4 = Board Computer & Cruise Control installed 0xxx?: Rear Wiper (Chassis) 1 = Rear Wiper not installed (Sedan/Cabriolet) 2 = Rear Wiper installed (Avant) Adaptation Channel 081: Vehicle Data Learning To start the process for vehicle data (VIN) learning, enter/save 00111 as new value. Edytowane 24 Września 2015 przez Bart_poznan
grzes283 Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 8e0953549 P Mam multifunkcje( rnse z blutkiem), tempomat, manual, avant....
Bart_poznan Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 a jakie miałeś kodowanie w poprzednim module ? zakładam ,że tam nie było błędów ?
grzes283 Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 Nie było, nawet jak zmienię na stary moduł, to nie muszę przeprowadzać adaptacji VINu i błędu nie ma. Stare kodowanie było takie same. Też już sprawdzałem.
kaju Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 A leciałeś podpowiedzi w adaptacjach czy tam nie ma gdzieś buby? ja bym przejrzał jeszcze wszystkie kanały właśbie w adaptacji. miałem kiedyś takie C6. bohatery blutka dokładały, jak pokodowali to blutek chodził, ale zniknęło ambiente w drzwiach, pojawiła się pneumatyka i pdc, gdzie auto było gołe i wesołe. nawalone było właśnie w adaptacji.
grzes283 Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 Tak, nawet sprawdzałem działanie tempomatu i działa. Chociaż nie musiałem go instalować w sterowniku silnika. Na prawdę nie mam już pomysłów. Skoro moduł był by walnięty, to raczej nie dział by.... Z drugiej strony, przyjmuje mi kodowanie mimo braku przyuczenia vinu....dziwne.
Bart_poznan Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 spróbowałbym zmienić kodowanie odnośnie multifunkcji np z 3 na 4 lub 5
Rekomendowane odpowiedzi