xsebo1 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Jeśli sprężarka klimy ma sprzęgło to nie, a jak sterowanie elektroniczne to zniszczysz Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
GreGoriO Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Jeśli sprężarka klimy ma sprzęgło to nie, a jak sterowanie elektroniczne to zniszczysz Wysłane z mojego E6553 przy użyciu TapatalkaNie prawda. Wrzuciłem kiedyś schemat działania takiej sprężarki, przy okazji moich problemów z Klimąpoczytaj proszę a potem się wypowiedz...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
xsebo1 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Info mam od mojego speca z serwisu klimatyzacjiWysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
Marecki1 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Jak nie ma pewnosci to zdejme pasek wielorowkowy i bede musiał te 5km jakos przejechac bez wspomagania
Wandej Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 3 godziny temu, GreGoriO napisał: Nie prawda. Wrzuciłem kiedyś schemat działania takiej sprężarki, przy okazji moich problemów z Klimą poczytaj proszę a potem się wypowiedz... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Racja. Spręzarka nie włączy się bez odpowiedniego ciśnienia gazu
15lolo Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 w tej tloki cly czas chodzą , wiedziałem o tym a sam na sb sie przejechałem po 3 tys układ już przyłapał i mam mielonke
xsebo1 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 U mnie też, nawet jak wyłączona to pracuje 2-3%Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
GreGoriO Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Właśnie o to chodzi. Żeby cały czas się kręciło, nie tak jak w starym typie, że sprzęgło całkowicie zatrzymywało kompresor. Praca na biegu jałowym pozwala na ciągłe smarowanie, co zapobiega uszkodzeniu w przypadku rozszczelnienia układu, a ponowne załączenie nie zniszczy nam sprężarki bo jej nie fizycznie nie odłączyliśmy. Dlatego, jeśli ktoś ma nie działającą klimatyzację, to w pierwszej kolejności MUSI sprawdzić czy nie ma WYCIEKU na obudowie kompresora. Bo to tutaj jest przyczyna ich awarii. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kaman Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Tylko, ze jak chcesz sie wpiac w pomaranczowa kostke to tam jest sterowanie masą pusc sobie 2 kabelki do tej kostki i: + z leda dajesz do czerwonego kabla w koste - z leda wpinasz w kabel brazowo-bialy w kostce Dokopalem sie do tej kostki. Brązowo-biały mam pod pinem 2. Całego czerwonego nie mam, jedynie czerwono-żółty pod pinem nr 15. Przy pinie 17 mam niebieski kabel. To mam sie wpinać pod pin nr 17 jako + i pod pin nr 2 jako -? [emoji848]Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
MilUl Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Czy kratki halogenów ze zderzaka sline b6 pasują p&p do zwykłego zderzaka ?
greg2505 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 1 minutę temu, MilUl napisał: Czy kratki halogenów ze zderzaka sline b6 pasują p&p do zwykłego zderzaka ? nie pasują , s-line są większe
RicS3 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Panowie czy jest jakiś inny sposób żeby przy żarówkach led nie wywalało błedu na zegarach? Czy tylko rezystor? Założyłem rezystory ale po 15 minutach są tak nagrzane, że aż strach jeździć z czymś takim pod maską...mowa o ledach h7, a wykorzystuję je jako dzienne bo długie mam na bixach.
jacek70 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Szukaj żarówek Led Canbus one mają odpowiedni rezystor w sobie i błędem nie wali.
RicS3 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 tyle to na tą chwilę wiem ale już mam żarówki dlatego pytam czy jest jakiś sposób na to inny
jacek70 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Rezystor dużej mocy z radiatorem . Ale i one są ciepłe. Coś takiego ⤵
RicS3 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Mam właśnie coś takiego ale dosyć duża temperaturę osiąga i boję się, że coś się zapali
greg2505 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Panowie potrzebna mi śrubka mocująca dekiel sprzęgła sprężarki klimy,może ktoś ma albo zna nr.
Rekomendowane odpowiedzi