turzol Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 55 minut temu, BeyerBrown napisał: Powiedz, czy wibruje Ci kasta cały czas czy tylko przy określonej prędkości? PS. Brałbym SKF'a Najbardziej przy obciązeniu.
kamil-vag Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Artur a sprawdzałeś flansze ze skrzyni czy nie mają luzu ? ? ?
Rederyk78 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 15 godzin temu, BeyerBrown napisał: Taki to sens jak wymiana felg na modne rotory czy wyłącznika na wersję chrom... Daje też +100pkt. do zaje..istości auta oraz przedłuża przyrodzenie jego właściciela o 10% Cieszy oko i karmi ego kierowcy, ot co Pin 4 przycisku gdzie jest wpięty? W mordę... Interesowałem się tym modem ale nie wiem jak to będzie działało z CLH i składaniem lusterek. A na moje pytanie do tej firmy odpowiedzieli że nie wiedzą. Podejrzewam że w nocy trzeba będzie używać przycisku z kluczyka. Zestaw tem posiada własny immobilajzer.
kaju Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 9 godzin temu, Rederyk78 napisał: Interesowałem się tym modem ale nie wiem jak to będzie działało z CLH i składaniem lusterek. A na moje pytanie do tej firmy odpowiedzieli że nie wiedzą. Podejrzewam że w nocy trzeba będzie używać przycisku z kluczyka. Zestaw tem posiada własny immobilajzer. Kiedy wpadasz?
Wandej Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Dnia 4/26/2017 o 19:49, turzol napisał: Pany co do k...y nędzy jest z tymi przegubami w B6? Mam już 3-ci albo nawet 4-ty komplet półosiek i luzy na wewnętrznych przegubach. Rynce opadają do samej ziemi. Auto jeżdżone normalnie, bez upalania a non stop z tym problem i auto jest nie do jazdy. Wszystko wibruje i czuje jakbym mial kwadratowe koła. Nie mam juz siły szukać kolejnych uzywek i wezme nowe, przynajmniej gwarancje dostane. Ktoś jeździ na poniższych? Po numerach OEM wyszukuje mi takie opcje https://www.wajbex.pl/polos-napedowa-skf/vkjc+5580,50,vkjc5580~1skf,a.aspx http://aktyw.pl/p/138528/GKN304291/Polos-napedowa-audi--l.html Artur jak chcesz SKF czy lobro to wal bo mam obydwie
turzol Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Teraz, Wandej napisał: Artur jak chcesz SKF czy lobro to wal bo mam obydwie Rzucisz mi wycene na PW?
turzol Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 23 godziny temu, kamil-vag napisał: Artur a sprawdzałeś flansze ze skrzyni czy nie mają luzu ? ? ? Nie mają. Skrzynia byla na stole rozebrana i sprawdzona dokladnie, luz jest wzdluzny, ale taki luz ma nawet nowa skrzynia Audi.
greg2505 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 może te rozebranie zrobiło swoje ,ja na starej skrzyni miałem luzy i nie było żadnych wibracji,a półośki i przeguby do tej pory śmigają
Rederyk78 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 (edytowane) 4 godziny temu, kaju napisał: Kiedy wpadasz? Chciałbym pod koniec maja ale oczywiście najpierw będę dzwonił. Edytowane 27 Kwietnia 2017 przez Rederyk78
turzol Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 8 godzin temu, greg2505 napisał: może te rozebranie zrobiło swoje ,ja na starej skrzyni miałem luzy i nie było żadnych wibracji,a półośki i przeguby do tej pory śmigają To nie ma z tym nic wspólnego, skrzynia została tylko rozkręcona i była sprawdzana pod kątem własnie luzow i zużycia łożysk itp. w profesjonalnym zakładzie. Tam stwierdzono, że skrzynia jest 100% sprawna. Zaryzykuje i kupie nowe polosie, w razie f*ck-upu zawsze zostaje gwarancja producenta.
KoJ@K Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 No tak, tylko w razie gdy nic sie nie zmieni pozostaje portfel lżejszy o półtora klocka ... Dziwne kurde troche, zeby na tyle sztuk co zakladales kazda byla tak samo ujowa ?!
turzol Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 24 minuty temu, KoJ@K napisał: No tak, tylko w razie gdy nic sie nie zmieni pozostaje portfel lżejszy o półtora klocka ... Dziwne kurde troche, zeby na tyle sztuk co zakladales kazda byla tak samo ujowa ?! Jak masz inne pomysły to słucham, bo ja nie mam juz sily z tym walczyć. Torsen ok, wał wyważony z nowa podporą, poduchy silnika z ASO nowe. Chyba że to poduszka skrzyni - jak sie wolno tocze i wciskam gaz to czuć takie uskoki. Lewarek lata jak szmata.
BeyerBrown Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Dnia 24.04.2017 o 16:01, BeyerBrown napisał: Ktoś-coś...? Komunikat "Coding rejected" wyskakuje nawet przy próbie zapisania tego samego kodowania co fabryczne. d*pa blada, na niebieskim kablu Viakena sterownik też nie przyjmuje kodowania Próbowałem VCDS Lite oraz Polskim VAG. Jakieś pomysły?
KoJ@K Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 No to nie lepiej najpierw poduche zrobic ?
RicS3 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Sam mam podobny problem co turzol, poszedłem za namowami mechanika i wymieniłem dwumas ze sprzęgłem...niestety nic to nie dało. Półosie też niedawno wymieniałem, zostają jeszcze poduszki pod silnikiem i poducha skrzyni ale nie wiem czy to one...silnik na jałowym wpada w wibracje bardziej niż zwykle i przy dodawaniu gazu na wysokości 1800 obrotów przenosi te wibracje na budę a w trakcie jazdy już mam tych drgań dosyć...
turzol Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 3 godziny temu, RicS3 napisał: Sam mam podobny problem co turzol, poszedłem za namowami mechanika i wymieniłem dwumas ze sprzęgłem...niestety nic to nie dało. Półosie też niedawno wymieniałem, zostają jeszcze poduszki pod silnikiem i poducha skrzyni ale nie wiem czy to one...silnik na jałowym wpada w wibracje bardziej niż zwykle i przy dodawaniu gazu na wysokości 1800 obrotów przenosi te wibracje na budę a w trakcie jazdy już mam tych drgań dosyć... To zmartwię Cie bo to nie poduszki Chociaz czort tak naprawde wie, w tych autach mnie juz nic nie zaskoczy.
RicS3 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 To zmartwię Cie bo to nie poduszki [emoji4] Chociaz czort tak naprawde wie, w tych autach mnie juz nic nie zaskoczy. Masz jakiś pomysł? U mnie to na 100% nie przeguby bo problem też jest na postoju
turzol Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 (edytowane) 4 minuty temu, RicS3 napisał: Masz jakiś pomysł? U mnie to na 100% nie przeguby bo problem też jest na postoju Heh...2 lata sie z tym bujam po mechanikach i nikt nic nie potrafi znaleźć. Jestem już bliski kupna innego silnika bo wszystko inne jest nowe (oprócz turbo). U mnie na postoju aktualnie jest tak mocne drżenie że plastikowa rynna podszybia wpada w wibracje. Na głowe można dostac Edytowane 28 Kwietnia 2017 przez turzol
MAJKI Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 A jak wygląda u Was złącze elastyczne wydechu ja tak miałem w b7 że dziurawe nie było ale zewnetrznie zerwana siatka w jednym miejscu i przenosiło drgania Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka
dydek1 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Panowie macie moze nr popiołki 2 din w wersji usa z dodatkowym gniazdem 12 v lub wiecie kto ma taka na pogonienie?
Rekomendowane odpowiedzi