MichałA4 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 No właśnie , ja te 62 cm to mam przy pustym bagażniku i baku z rezerwą, więc te 2 cm to jest minimum które chciałbym uzyskać, poczytałem trochę na temat tych klas wagowych , ale jest to tak pokręcone że ciężko się połapać , zwłaszcza teraz jak nie mam ori zawieszenia tylko coś innego . Dla mnie było by optymalnie gdyby to auto na tyle stało między 64 a 65 cm, w miarę by to jeszcze wyglądało i może nawet nigdzie bym nie przycierał.
greg2505 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Michał ja mam z tyłu 8 kl.wagową niebieski, różowy i na 16 jest 62- 63cm, na 18 64-65cm ,więc moim zdaniem takich powinieneś szukać,dodam że fabrycznie tak mam, a obecnie kupiłem sprężyny z sedana i wysokość była taka sama jak u mnie w avant
MichałA4 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Ja ori miałem zawieszenie BA i na tyle 7 kl wagowa i stalo to na 68 cm . Nie jest tak czasem ze jak zaloze wyzsza klase wagowa to auto pojdzie bardziej do gory niz powinno? Oczywiscie mowa o sprezynach Be/Bv.
KoJ@K Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 2 godziny temu, staniek napisał: Gdybym miał ori biksy to właśnie tak bym zrobił, ale mam ori xenon, a tam podobno już ciężko upchnąć polifty Wolałbym mniejszą niż większą rzeźbę Te podkładki mają około 12 mm chyba, u Kolegi w temacie jest foto tych podkładek, ale pełnych dwóch centymetrów na nich nie uzyskasz Aaaaaaa no to już zmienia postać rzeczy. Do zwykłych lamp zawsze wkładałem te Mini H1 kosztem nie dużych przeróbek, a bardzo dobrego świecenia. Do Intemo czy Hella 3 trzeba rozbebeszać lampy i rzeźbić, do Mini H1 można to ogarnąć od tyłu lampy.
staniek Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) 11 godzin temu, MichałA4 napisał: Ja ori miałem zawieszenie BA i na tyle 7 kl wagowa i stalo to na 68 cm . Nie jest tak czasem ze jak zaloze wyzsza klase wagowa to auto pojdzie bardziej do gory niz powinno? Oczywiscie mowa o sprezynach Be/Bv. Myślę/wydaje mi się, że możesz zaryzykowac te sprężyny, które radzi Kolega wyżej. Przy ori zawiasie czy to 1BA, czy 1BE/BV tył zawsze siada. Przy 1BE/BV przeważnie na okolice 63-64cm. Reasumując ori sprężyny 1BE/BV od avanta FWD mogą dac w sedanie te 64cm. Ale dopóki nie założysz to nie będziesz wiedział, i nie ma żadnej gwarancji, że to siądzie tak jak pisałem :(, choc powinno. 10 godzin temu, KoJ@K napisał: Aaaaaaa no to już zmienia postać rzeczy. Do zwykłych lamp zawsze wkładałem te Mini H1 kosztem nie dużych przeróbek, a bardzo dobrego świecenia. Do Intemo czy Hella 3 trzeba rozbebeszać lampy i rzeźbić, do Mini H1 można to ogarnąć od tyłu lampy. W lewej lampie i tak mam tą chromowaną "łyżwę" do ogarnięcia, i trzeba by rozkleic. Dlatego pytałem o angliki (bo tanio można kupic), żeby to ładnie ogarnąc i z dwóch kompletów zrobic jeden. Wiadomo jak wyglądają obudowy lamp z B6 po rozklejaniu, a mając dwa komplety rozkleiłbym je szlifierką, tak jak to Ty chyba kiedyś robiłeś Pamiętam, że miałeś kiedyś intemo, powiedz mi proszę jak wyglądają mijania w porównaniu do tych z MiniH1? Bo tak naprawdę to na mijania mi zależy najbardziej. Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez staniek
KoJ@K Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Według mnie mijania i w Intemo i B8 są fajne/wystarczające, Intemo swieci bardziej "punktowo" a B8 dają szerzej, więc co kto lubi, Mini H1 też świecą bardzo fajnie no i mają dodatkowo tą ostrą linie odcięcia (ale to trzeba lubić i się przyzwyczaić) . To jak już planujesz rozklejać lampy to od razu może pomyśl o malnięciu na czarno tej ramki chromowanej
kaFFFar Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Witam, Panowie jest ktos moze z radomia i moglby podjechac zobaczyc jedne felgi ?
staniek Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 @KoJ@K dzięki za porady/sugestie tak środki raczej będę malował na ciemno. Jeszcze się pozastanawiam i trza będzie w końcu kupic jakieś soczewki.
bartekzks Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) Mam pytanie czy zestaw naprawczy wybieraka o nr : 8E0798151 składa sie z części : 8D0 711 901A z tego co widziałem to jest jakiś tłumik (plastikowe kółko ) tego trzeba zamówić 2 szt czy już dwie są w zestawie ?? 8D0 711 279 8E0 711 118 I do skrzyni sześcio biegowej jaki zestaw jest potrzebny z końcówką A/B czy C ?? dodam ,że skrzynia z 2.0 TFSI jest Pozdrawiam Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez bartekzks
Fr0styyy. Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 (edytowane) Jaki nr. ma szyba solaryczna/akustyczna do B6? Będę wymieniał szybę już 3ci raz w ciągu 7 lat Edytowane 11 Kwietnia 2018 przez Fr0styyy.
WydRos Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 5 minut temu, Fr0styyy. napisał: Jaki nr. ma szyba solaryczna/akustyczna do B6? Będę wymieniał szybę już 3ci raz w ciągu 7 lat 8E0845099PNVB pod czujnik deszczu z większym mocowaniem 8E0845099AGNVB 1
Fr0styyy. Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 (edytowane) 2 minuty temu, WydRos napisał: 8E0845099PNVB pod czujnik deszczu z większym mocowaniem 8E0845099AGNVB Dzięki, a akustyczna? Obecnie mam pod duży uchwyt (B7), ale moduł MCE leży już rok w szafie i nie widzi mi się go montować tylko dla czujnika deszczu edit: solaryczna chyba występuje tylko i wyłącznie w oryginale? Edytowane 11 Kwietnia 2018 przez Fr0styyy.
WydRos Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Teraz, Fr0styyy. napisał: Dzięki, a akustyczna? Obecnie mam pod duży uchwyt (B7), ale moduł MCE leży już rok w szafie i nie widzi mi się go montować tylko dla czujnika deszczu To są akustyczne, czyli tłumiące a podgrzewana ma taki gdybys chciał gdzieś wygrzebałem szyba przednia podgrzewana 8E0 845 099 L zamienia sie na AK czujnik deszczu i świateł to super sprawa, dziwie się ze nie wyrezales jeszcze a przy wymianie szyby to już masz miejsca w c.... żeby kabelki powkladac w podsufitke
Fr0styyy. Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Teraz, WydRos napisał: To są akustyczne, czyli tłumiące a podgrzewana ma taki gdybys chciał gdzieś wygrzebałem szyba przednia podgrzewana 8E0 845 099 L zamienia sie na AK czujnik deszczu i świateł to super sprawa, dziwie się ze nie wyrezales jeszcze a przy wymianie szyby to już masz miejsca w c.... żeby kabelki powkladac w podsufitke Ja mam MCE F, miałem wstawiać N, szybę wymieniłem na tą z B7 no i tak jeżdżę ponad rok bez czujnika zmierzchu i fotochromu (bo oczywiście lusterko z B7 nie gra z MCE z B6 ).. Nie mam po prostu czasu i miejsca, żeby to zrobić. Czyli 8E0845099PNVB to szyba akustyczna pod fotochrom do B6? Dzięki wielkie.
WydRos Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 (edytowane) 25 minut temu, Fr0styyy. napisał: Ja mam MCE F, miałem wstawiać N, szybę wymieniłem na tą z B7 no i tak jeżdżę ponad rok bez czujnika zmierzchu i fotochromu (bo oczywiście lusterko z B7 nie gra z MCE z B6 ).. Nie mam po prostu czasu i miejsca, żeby to zrobić. Czyli 8E0845099PNVB to szyba akustyczna pod fotochrom do B6? Dzięki wielkie. Chcesz ori kupić ? https://www.parts.com/index.cfm?fuseaction=store.keywordsearch tak wychodzi ze akustyczna PNV to właśnie chyba ten kod który to potwierdza z tego co pamietam niech mnie ktoś poprawi szyba z większym mocowaniem na czujnik deszczu z b7 to ta 8E0845099AGNVB tu masz link i jest pod mocowanie większe i na ostatnim zdjęciu zaznaczone ze acustic na szybie https://www.ecstuning.com/b-genuine-volkswagen-audi-parts/windshield-no-longer-available/8e0845099agnvb/ Czy do b6 to dopytaj już kogoś jeszcze bo nie wiem niestety co do MCE to już nie siedzę w b6/7 bo mam b8, musiałbym poczytać coś Edytowane 11 Kwietnia 2018 przez WydRos
grzes283 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Siema, orientujecie się, jak wymontować fotel elektryczny gdy nie działa sterowanie w żadnym kierunku? Dostęp do śrub z tyłu jest zablokowany przez opuszczony i cofnięty fotel. Jest opcja jakiegoś awaryjnego przesunięcia fotela do przodu, do góry...lub coś podobnego? Spoiler
Karol89 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Siema, orientujecie się, jak wymontować fotel elektryczny gdy nie działa sterowanie w żadnym kierunku? Dostęp do śrub z tyłu jest zablokowany przez opuszczony i cofnięty fotel. Jest opcja jakiegoś awaryjnego przesunięcia fotela do przodu, do góry...lub coś podobnego? Spoiler Grześ z jakiego pory nie działa silnik padł czy sterowani nie ma ? Czy poprostu barak zasilania do kostki ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Karol89 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Grześ z jakiego pory nie działa silnik padł czy sterowani nie ma ? Czy poprostu barak zasilania do kostki ? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkWejdź na PwWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
bjoern Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Pany nie wala się komuś znaczek OOOO na przedni grill? Może być porysowany ale ze wszystkimi zaczepami
badboy Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Panowie ktoś orientuje się ile kosztują w ASO wizytownik oraz kubek z podświetleniem ?
Rekomendowane odpowiedzi