Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie gdzie zrobię dobra hydrografike dekorów w carbon? Przy okazji szukam też daszku, słonecznika s line homelink wersje europa

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Maciek powinienem mieć gdzieś kpl daszków s-line z homelink, poszukam wieczorem i dam Ci znaka . 

Opublikowano
2 godziny temu, MichałA4 napisał:

Maciek powinienem mieć gdzieś kpl daszków s-line z homelink, poszukam wieczorem i dam Ci znaka . 

Michał jakby Maciek od Ciebie nie wziął - byłbym zainteresowan

Opublikowano

Panowie braciaka B6 1.9 130 na zawiasie 1BE. Strasznie nią buja, komplet nowych amorów pomoże czy sprężyny też mogą być zmęczone? 80% lata po autostradzie. 

Opublikowano

Przyjrzyj się potencjalnym luzom w zawieszeniu. Jeżeli jest jeszcze oryginalne, to może prosi się o wymianę.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano
2 minuty temu, george napisał:

Przyjrzyj się potencjalnym luzom w zawieszeniu. Jeżeli jest jeszcze oryginalne, to może prosi się o wymianę.

Był na stacji diagnostycznej i wszystko trzyma się kupy, luzów brak, jedzie prosto tylko buja góra/dół i przyciera nawet w dwie osoby ze średnim bagażem 

Opublikowano

Na stacji nic nie wyszło bo to taki typ zawieszenia, że ciężko jest je zdiagnozować bez naginania breszką, same szarpali często nic nie wykryją, ale tam na bank wszystko prosi się już o wymianę. Amory, łączniki stabilizatorów, sprężyny też mogą być umęczone.

Zrób pomiar wysokości od nadkola do ziemi dla każdego koła i porównaj jak auto siedzi. Z tym że na równej płaskiej powierzchni mierz.

Dla 1BE powinno być ok. 64cm

Opublikowano
3 minuty temu, MaTeo85 napisał:

Na stacji nic nie wyszło bo to taki typ zawieszenia, że ciężko jest je zdiagnozować bez naginania breszką, same szarpali często nic nie wykryją, ale tam na bank wszystko prosi się już o wymianę. Amory, łączniki stabilizatorów, sprężyny też mogą być umęczone.

Zrób pomiar wysokości od nadkola do ziemi dla każdego koła i porównaj jak auto siedzi. Z tym że na równej płaskiej powierzchni mierz.

Dla 1BE powinno być ok. 64cm

W weekend będzie mierzone,  dzięki  

Opublikowano
Godzinę temu, Udała30 napisał:

Był na stacji diagnostycznej i wszystko trzyma się kupy, luzów brak, jedzie prosto tylko buja góra/dół i przyciera nawet w dwie osoby ze średnim bagażem 

jak lata góra dół to amory już mają dosyć

Opublikowano
7 godzin temu, bjoern napisał:

jak lata góra dół to amory już mają dosyć

Jaki zamiennik amorów pod 1BE będzie ok? 

Opublikowano

Ja mam od niedawna takie w 1BE:

monroe oespectrum. Są dosyć twarde.

Opublikowano

Panowie, powiedzcie czy jak się wrzuci klimatronik z B7 to nie działa tylko grzanie szyby czy coś jeszcze?

Opublikowano

Jeszcze musisz wymienić czujnik nasłonecznienia. 

Opublikowano

Kamil, chodzi mi o to, że teraz nie działa mi pogrzewanie szyby i grzane siedzenia. Dlatego pomyślałem, że jest moze panel od b7.

Opublikowano

Podłącz VAGa i sprawdź numer sterownika i będzie wiadomo ?

Opublikowano
Godzinę temu, kamil-vag napisał:

Jeszcze musisz wymienić czujnik nasłonecznienia. 

Kamil na co on ma wpływ ?  bo nie wymieniałem go u siebie i wydaje mi się ze wszystko działa oki

Opublikowano
33 minuty temu, Robero321 napisał:

Kamil na co on ma wpływ ?

Raczej na pracę w trybie Auto

Opublikowano
Godzinę temu, kamil-vag napisał:

Podłącz VAGa i sprawdź numer sterownika i będzie wiadomo ?

Dam znać po podpięciu:hi:

Opublikowano
11 godzin temu, Robero321 napisał:

Kamil na co on ma wpływ ?  bo nie wymieniałem go u siebie i wydaje mi się ze wszystko działa oki

Czujnik nasłonecznienia trzeba wymienić żeby klimatronika nie głupiał bo na podstawie sygnału z czujnika też dokonuje regulacji do temperatury zadanej. Nie tylko w trybie auto.

Możesz sprawdzić jak działa w blokach pomiarowych.

Dla paneli do indexu AJ był czujnik 8E0... a od indexu AH 8P0... Jak zmieniałeś panel to warto zmienić i czujnik żeby wszystko działało jak trzeba.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Robero321 napisał:

Wymieniłem u siebie wraz z panelem z b7,odczyty w blokach z nowego czujnika są zupełnie inne.

Odczyt z czujnika b7

20200229_144748.jpg

Odczyt z czujnika b6

20200229_133755.jpg

Edytowane przez pila24