Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też już to znalazłem :wink4:

Kamil

• Pomoc techniczna 1
  • Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

panowie jak to na etce online czytać aby dobrać odpowiedni oring niektóre są 2 rodzaje niektóre 5 rodzai już głupieje i każdy oring ma inny rozmiar już zgłupiałem 

paint.png

Opublikowano

No porównując do swojego VINu, jaki masz VIN? 

Opublikowano
23 minuty temu, marky2552 napisał:

panowie jak to na etce online czytać aby dobrać odpowiedni oring niektóre są 2 rodzaje niektóre 5 rodzai już głupieje i każdy oring ma inny rozmiar już zgłupiałem 

paint.png

Masz przecież podane przedziały VIN.

Musisz dopasować swój Vin do któregoś przedziału i będziesz wiedział który oring siedzi u Ciebie.

Opublikowano

powiem ci szczerze że kompletnie nie wiem jak czytać te przedziały :grin:

Opublikowano
35 minut temu, marky2552 napisał:

paint.png

czytanie tego jest bardzo proste...

przyjmijmy że mamy VIN WAUZZZ8E23A455987

interesuje nas tylko fragment 8E23A455987, z niego tak naprawdę interesują nas tylko wybrane znaki (w przedziałach w etce masz "-" w miejscach nie istotnych, czyli mamy tak:

8E-3-455987, mając taki numer porównujemy z tym co jest w ETCE

pierwszy zakres zaczyna się od początku produkcji modelu do numeru 8E-2-350000, nasz VIN jest większy więc nie pasuje do zakresu,

kolejny przedział jest od 8E-2-350001 do 8E-3-385000, w tym przypadku nasz vin też jest większy niż zakres,

został ostatni zakres czyli auta z vinem od 8E-3-385001 do końca produkcji modelu i w tym zakresie znajduje się nasz VIN

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano (edytowane)

czyli ja mam vin xyz  czyli bedzie tak więc oring ze zdjęcia muszę wziąć ten pierwszy dobrze rozkminiłęm to co napisałeś ? 

Edytowane przez marky2552
Opublikowano
Godzinę temu, kamil-vag napisał:

@Langista to są klapki przy wentylatorze:

ba39fc4c-2122-4c4e-9391-1611f623ca3a.jpg

No to jasne, u mnie nie ma ani jednej ?

Opublikowano
1 minutę temu, marky2552 napisał:

czyli ja mam vin wauzzz8ez1a052004 czyli bedzie tak 8E-1-052004 więc oring ze zdjęcia muszę wziąć ten pierwszy dobrze rozkminiłęm to co napisałeś ? 

dokładnie tak

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

no dobra dzięki człowiek uczy się całe życie 

Opublikowano
15 godzin temu, marky2552 napisał:

Ktoś wie czy opona 235 35 nie bedzie obcierać z tyłu na felgach 9J ET33 19" ? gwint w aucie ustawione na be/bv

Są dwie szkoły, ja miałem taki zestaw i mi przycierało to na B6 zarówno z przodu jak i z tyłu, teraz mam oponę 225/35 i nic nie trze , nie musiałem nawet nic robić z tą śrubą w przednim błotniku , a zawieszenie obniżone od serii o jakieś 5 cm .

Widziałem zestawy u chłopaków z oponą 235 i każdy mówił że przy dobijaniu potrafi to skrobnąć po błotniku.tak że ja polecam Ci jednak oponę 225. Jak będziesz chciał jakieś foto jak to siedzi to pisz .

Opublikowano (edytowane)

Panowie, a głównie ci, co mieli kontakt z fotelami S-Line i Recaro, które są bardziej wygodne do trasy? Domyślam się, że Recaro lepiej trzyma na boki, co lepsze do dynamicznych jazd, zaś po zdjęciach widzę S-Line bardziej kanapowce, dobrze mi sie wydaje?

Edytowane przez Langista
Opublikowano
53 minuty temu, Langista napisał:

Panowie, a głównie ci, co mieli kontakt z fotelami S-Line i Recaro, które są bardziej wygodne do trasy? Domyślam się, że Recaro lepiej trzyma na boki, co lepsze do dynamicznych jazd, zaś po zdjęciach widzę S-Line bardziej kanapowce, dobrze mi sie wydaje?

Ogólnie w trasę to nie będzie różnicy,aczkolwiek miałem wrażenie że na recaro niżej się siedzi. S-line to nie kanapowce,są sztywne i dosyć twarde-dzięki temu nie boli ani kolano,ani kręgosłup po długiej trasie. Wysuwana sekcja pod uda jest bardzo przydatna.

Opublikowano

Znowu wyczytałem, że S-Line nie są wszystkie takie same, bo dużo osób w necie pisze, że te w pełnej elektryce są dużo wygodniejsze jak te bez niej, prawda to?

Opublikowano

Podobno od B7 półkubełki są wygodniejsze. Mam wew. S-line i półskóry w manulu - dużo wygodniejsze od stółków. Pełne kubły są bardziej zamkniete - widać to po boczkach siedziska. 

Opublikowano

Miałem s line z b7 i mam teraz recaro. Jak dla mnie wygodniejsze są te s line. Recaro na pewno lepiej trzymają ale na dłuższe trasy jak dla mnie mniej wygodne. Oparcie też jest sporo węższe niż w fotelach s line także dla osoby szerszej się nie nadają :D

Opublikowano

Czyli dobrze myślałem, dzięki wielkie za odpowiedzi :D Przy przekładce ze zwykłych z podgrzewaniem będą jakieś niespodzianki na te z elektryką? Czytałem, że żeby działały lędźwie trzeba plus pociągnąć do czerwonej wtyczki i dodać bezpiecznik 30A. A jak to jest oryginalnie? Aktualnie w czasach kwarantanny czasu dużo, więc mógłbym sie pobawić z wpięciem kabli pod skrzynkę ze wszystkimi bezpiecznikami, aby w razie czego nie szukać tego pod podłogą a w boku deski rozdzielczej..

Opublikowano

Ze sportowymi siedzeniami pamiętam taką zabawną historię.  W 2003 modziłem ostro na 300KM Calibrę turbo i odwiedziłem VTG  w Warszafce. Jak wiadomo stajnia mocy dość znana i robią w niej mocne auta , zauważyłem tam Nissana Silvię konkretnie pomodzonego do driftu , kasa poszła niesamowita.  Auto miało  dziwnie szeroki przedni kubełek kierowcy BRIDE bodajże. Pasy szelkowe TAKATA też miały większy rozstaw , pytam , kto tym jeżdzi , King Kong ? Oni na to tak jakby , wkrótce tu bedzie. I owszem przybył gość 2 metry  , 170kg .. a przednie siedzenie było .... zespawane z dwóch bo gość się nie mieścił. Szyny siedzenia też musieli przerobić  /właściwie mógł kierować z tylnej kanapy jakby tam była/.

Jedno jest pewne osiągi miał słabsze w porónabniu z rywalami ze względu na masę.  :naughty:

Opublikowano

Siema 

Panowie czy te półosie podejdą do avf?  To jest z exeo 2.0i

IMG_20200420_173724.jpg

Opublikowano
W dniu 19.04.2020 o 22:42, Langista napisał:

Czyli dobrze myślałem, dzięki wielkie za odpowiedzi :D Przy przekładce ze zwykłych z podgrzewaniem będą jakieś niespodzianki na te z elektryką? Czytałem, że żeby działały lędźwie trzeba plus pociągnąć do czerwonej wtyczki i dodać bezpiecznik 30A. A jak to jest oryginalnie? Aktualnie w czasach kwarantanny czasu dużo, więc mógłbym sie pobawić z wpięciem kabli pod skrzynkę ze wszystkimi bezpiecznikami, aby w razie czego nie szukać tego pod podłogą a w boku deski rozdzielczej..

Jeśli masz u siebie elektryczne lędźwie i grzanie to wpinasz tylko i tak jak napisałeś trzeba zmienić bezpiecznik przy mce na 30A i elektryka będzie działać :)