Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Langista akurat opisu tych pinów nie ma ,są tylko pokazane we wtyczce,a jak dalej ten pin 18 idzie to nie wiadomo,jak wzbudza 2 wofer.

Screenshot_20231116-152158_Gallery.jpg

Edytowane przez A4b6quattro
  • Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Pin 25 wzbudzenie, Pin 14(+), 15(-) Subwoofer 

Edytowane przez Langista
Opublikowano (edytowane)

No ale pod te podłączenie, będę miał pod tą samą końcówkę mocy? Miałem już dwa suby podłączone pod jedną końcówkę mocy, na pinach 3,15 a ta końcówka ma jeszcze piny 14,3 i na tych pinach 14,13 miałem podłaczone równolegle,I ja spaliłem.Kupiłem drugi wzmacniacz i podłączyłem szeregowo,gra ciszej.Chciałem podłączyć dwa woffery oddzielnie, tak jak jest w cabrio.Dla tego jeśli pin 11myśle że + i 12- ,to wzbudzanie pin  18🙄 tylko gdzie on idzie😁

20231116_211340.jpg

Opublikowano

Chwila moment, Ty chcesz pod ten aktualny podpiąć sam głośnik? On nie pociągnie więcej, te wzmacniacze są badziewne i moc jest wręcz śmieszna jak na taki zestaw. Jedyna opcja to puścić wzbudzenie na osobny wzmacniacz i sygnały z suba zdublować na drugi sub.

Opublikowano

Tak jest .Mam teraz dwa suby org. oraz z mazdy 5 bose ,podłączone ale szeregowo 😁

Opublikowano
On 11/16/2023 at 9:38 PM, Langista said:

Chwila moment, Ty chcesz pod ten aktualny podpiąć sam głośnik? On nie pociągnie więcej, te wzmacniacze są badziewne i moc jest wręcz śmieszna jak na taki zestaw. Jedyna opcja to puścić wzbudzenie na osobny wzmacniacz i sygnały z suba zdublować na drugi sub.

Jak kolega wyżej napisał- chyba najlepsza opcja. Co prawda wzmaki  będą się pocily trochę bardziej to z 1 sygnału będą musiały zagrać Ale to zawsze lepiej niż podpisać sam głośnik.

Inna opcja to wyciągać nowy sygnał z radia.

Opublikowano
W dniu 16.11.2023 o 21:48, A4b6quattro napisał(a):

Tak jest .Mam teraz dwa suby org. oraz z mazdy 5 bose ,podłączone ale szeregowo 😁

A nie gra to słabiej? Bo impedancja Ci zmalała do 1 Ohm o ile dobrze pamiętam.

Opublikowano

Ma ktoś z Was takie koło,  8W0501025AE? 
Jakieś foto jak to wygląda na aucie

IMG_2527.jpeg

Opublikowano

Kolejne pytanie. Czy stalówka 17 6,5J ET w okolicach 40 wejdzie na zacisk 320 bez problemów ?

Opublikowano

Jak stalówka 16 pasuje na 320mm ,to tym bardziej 17-stka.

Opublikowano

A która to stalówka 16 wejdzie na 320. Moja przy ET 45 nawet z dystansem 20 nie wchodzi

Opublikowano (edytowane)

@jaras99Miałem stalówki 16-stki założone na zacisk 320mm . ET bodajże miały 42,plus dystans 20mm.

20231207_163037.jpg

Opublikowano

Aż poszedłem sprawdzić jakie ET mam😉Jest 42. Z przodu mam jednak dystans 15 i nie weszło. Być może te dodatkowe 5mm zrobiłoby robotę ale wydawało się że duuużo jeszcze brakuje 🙃

Opublikowano
W dniu 7.12.2023 o 17:26, A4b6quattro napisał(a):

@jaras99Miałem stalówki 16-stki założone na zacisk 320mm . ET bodajże miały 42,plus dystans 20mm.

Jak zmieniałem zaciski przednie na 320 to też przymierzałem stalówki 16 które miały ET50 - nie pasowały.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, lucasek napisał(a):

Jak zmieniałem zaciski przednie na 320 to też przymierzałem stalówki 16 które miały ET50 - nie pasowały.

Do et 50 to dystans 25- 30mm ,może by wtedy pasowały

Edytowane przez greg2505
Opublikowano

Jedynie pasują, te starówki co ja miałem nie wyższe Et niż 42, plus dystans 20mm,😉

Opublikowano (edytowane)

Witajcie. Szybkie pytanko. 

Czy halogen z końcówką „C” 8E0941699C będzie pasował do B6? Wg. katalogu powinno być 8E0941699B, ale widuję aukcje z „C” opisane jako pasujące do B6. 

Jesteście w stanie polecić jakieś sensowne halogeny?

Edytowane przez R4xx
Opublikowano
1 godzinę temu, R4xx napisał(a):

Witajcie. Szybkie pytanko. 

Czy halogen z końcówką „C” 8E0941699C będzie pasował do B6? Wg. katalogu powinno być 8E0941699B, ale widuję aukcje z „C” opisane jako pasujące do B6. 

Jesteście w stanie polecić jakieś sensowne halogeny?

Pasują z VOLVO C30 C70 II (tzn są identyczne), osobiście kupiłem nowe leżaki magazynowe jeden z Audi za 100, drugi z VOLVO (prawy nr 31213176) za 90.

• Dzięki 1
Opublikowano

Serwus 

Panowie potrzebuje tulei pewnie plastikowych lub gumowych do drążków wybieraka które siedzą w zaznaczonych miejscach , może poratuje ktoś jakimś numerem tych części lub linkiem.

20231212_175405.jpg