Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już przynajmniej 3 razy Ci napisali co masz zrobić, liczysz na instrukcje z jaką siłą i pod jakim kątem pociągnąć te pokrętło? To nie bomba atomowa gdzie na każdy krok trzeba rozpisać co zrobić. Chcesz to kup sobie łyżki plastikowe do demontażu kokpitu i podważ to kółko z obu stron powoli je wyciągając.

• Odpowiedzi 34.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wrclaguna

2274

• Hohe

1836

• Gibons

1520

• mumen

995

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie ma instrukcji. Owijasz pokrętło szmatką, chwytasz obcęgami i wyciągasz je do góry. Siedzi dosyć mocno dlatego obcęgi bo palcami nie da rady. Tak wygląda od spodu.

Screenshot_20220306-120648_YouTube.jpg

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Langista napisał:

Już przynajmniej 3 razy Ci napisali co masz zrobić, liczysz na instrukcje z jaką siłą i pod jakim kątem pociągnąć te pokrętło? To nie bomba atomowa gdzie na każdy krok trzeba rozpisać co zrobić. Chcesz to kup sobie łyżki plastikowe do demontażu kokpitu i podważ to kółko z obu stron powoli je wyciągając.

Tak się składa że łyżki do demontażu mam najlepszej jakości. Tylko pytam jak to zrobić, by nic nie uszkodzić. Wyczytałem na forach, że podobno jest jakieś zabezpieczenie i bez zdjęcia całego panelu się nie obejdzie.  Pytam by się upewnić by nic nie urwać.

I jeszcze jedno--czy pokrętło (zgłaśniania) to do wersji polift będzie pasować do mojego auta? Takie zamówiłem . Podoba mi sie bo jest całe w chromie. Tylko czy spasuje?Taka sama wielkość itd? W ASO mówił że pasuje. Jak myślicie?

Edytowane przez NelsonPL
Opublikowano
6 godzin temu, NelsonPL napisał:

Tak się składa że łyżki do demontażu mam najlepszej jakości.

Jakby mogło być inaczej:facepalm:

Tylko pytam jak to zrobić, by nic nie uszkodzić. Wyczytałem na forach, że podobno jest jakieś zabezpieczenie i bez zdjęcia całego panelu się nie obejdzie.  Pytam by się upewnić by nic nie urwać.

Nikt Ci nie da gwarancji, robisz na własną odpowiedzialność. 

Opublikowano

Tylko czy spasuje?Taka sama wielkość itd? W ASO mówił że pasuje. Jak myślicie?

Spasuje.

Opublikowano

Ja mam wrażenie, że kolega nas trolluje i ma z tego niezły ubaw. ?

• Pomoc techniczna 2
Opublikowano
13 minut temu, Hohe napisał:

Ja mam wrażenie, że kolega nas trolluje i ma z tego niezły ubaw. ?

Dokładnie. 

Opublikowano
10 godzin temu, NelsonPL napisał:

Tak się składa że łyżki do demontażu mam najlepszej jakości.

Je też kupiłeś w ASO za 500zł?? :grin: Czy badziew z alledrogo :grin:

Opublikowano (edytowane)

Coś mi się zdaje że chyba  w ASO muszę poprosić o wymiane tego pokrętła sterowania do MMI

Nie ma szans je wyciągnąć. Nic to nie daje jak były podane rady powyżej.:cygaro:

Macie jakiś pomysł?

Przy odbieraniu części chyba im każe zamontować. Nie mam zamiaru coś sobie uszkodzić. Wole zapłacić ASO.

Edytowane przez NelsonPL
Opublikowano
11 godzin temu, NelsonPL napisał:

Coś mi się zdaje że chyba  w ASO muszę poprosić o wymiane tego pokrętła sterowania do MMI

Nie ma szans je wyciągnąć. Nic to nie daje jak były podane rady powyżej.:cygaro:

Macie jakiś pomysł?

Przy odbieraniu części chyba im każe zamontować. Nie mam zamiaru coś sobie uszkodzić. Wole zapłacić ASO.

Jak cos uszkodzisz to zamowisz nowy panel skoro juz bedziesz odbierac przyciski w ASO.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano
13 godzin temu, Kooga napisał:

Jak cos uszkodzisz to zamowisz nowy panel skoro juz bedziesz odbierac przyciski w ASO.

Nie nie...wole dać parę groszy i zrobią to w ASO  jak należy. :cygaro:

:kawa:Ja w tym czasie tradycyjnie wypiję kawusie.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Weź no wrzuć tu kiedyś fotę, jak w ASO czekasz na takie zabiegi, dla mnie to będzie jak odkrywanie nowego świata :D

Opublikowano
15 minut temu, Langista napisał:

Weź no wrzuć tu kiedyś fotę, jak w ASO czekasz na takie zabiegi, dla mnie to będzie jak odkrywanie nowego świata :D

Kraina o której nie mamy pojęcia.

• Pomoc techniczna 2
Opublikowano
13 godzin temu, george napisał:

Kraina o której nie mamy pojęcia.

Proszę nie cytować tutaj cytatów Muranów hehehe

Opublikowano
Godzinę temu, karolek_ust napisał:

Proszę nie cytować tutaj cytatów Muranów hehehe

Ten cytat też jest skierowany do nich. :grin:

Opublikowano
1 godzinę temu, george napisał:

Ten cytat też jest skierowany do nich. :grin:

Wiem wiem , bardziej odklejonych nie widziałem 

Opublikowano (edytowane)

Czy zeby wymienić ten przycisk wyciąga się go razem z tym  jak na fotce czy nie?  Nadal mam problem by go wymontować... :mysli:

20220308_174739.jpg

Edytowane przez NelsonPL
Opublikowano

Masz fotkę u góry jak wygląda przycisk od spodu i wyciąga się go w całości jak na fotce

Opublikowano

I tak będziesz go wymieniał, czy pęknie czy nie co za różnica? Złap mocniej kombinerkami lub jakimiś regulowanymi obcęgami i wyciągaj kiwając na boki.

Opublikowano

Pany przedni zawias a dokładniej to gwint ma jakieś różnice między a4 b8.5 2.0 a a5 (2008r) 3.0?