Langista Opublikowano 6 Marca 2022 Opublikowano 6 Marca 2022 Już przynajmniej 3 razy Ci napisali co masz zrobić, liczysz na instrukcje z jaką siłą i pod jakim kątem pociągnąć te pokrętło? To nie bomba atomowa gdzie na każdy krok trzeba rozpisać co zrobić. Chcesz to kup sobie łyżki plastikowe do demontażu kokpitu i podważ to kółko z obu stron powoli je wyciągając.
Muskel1 Opublikowano 6 Marca 2022 Opublikowano 6 Marca 2022 Nie ma instrukcji. Owijasz pokrętło szmatką, chwytasz obcęgami i wyciągasz je do góry. Siedzi dosyć mocno dlatego obcęgi bo palcami nie da rady. Tak wygląda od spodu.
NelsonPL Opublikowano 6 Marca 2022 Opublikowano 6 Marca 2022 (edytowane) 20 minut temu, Langista napisał: Już przynajmniej 3 razy Ci napisali co masz zrobić, liczysz na instrukcje z jaką siłą i pod jakim kątem pociągnąć te pokrętło? To nie bomba atomowa gdzie na każdy krok trzeba rozpisać co zrobić. Chcesz to kup sobie łyżki plastikowe do demontażu kokpitu i podważ to kółko z obu stron powoli je wyciągając. Tak się składa że łyżki do demontażu mam najlepszej jakości. Tylko pytam jak to zrobić, by nic nie uszkodzić. Wyczytałem na forach, że podobno jest jakieś zabezpieczenie i bez zdjęcia całego panelu się nie obejdzie. Pytam by się upewnić by nic nie urwać. I jeszcze jedno--czy pokrętło (zgłaśniania) to do wersji polift będzie pasować do mojego auta? Takie zamówiłem . Podoba mi sie bo jest całe w chromie. Tylko czy spasuje?Taka sama wielkość itd? W ASO mówił że pasuje. Jak myślicie? Edytowane 6 Marca 2022 przez NelsonPL
Góral65 Opublikowano 6 Marca 2022 Opublikowano 6 Marca 2022 6 godzin temu, NelsonPL napisał: Tak się składa że łyżki do demontażu mam najlepszej jakości. Jakby mogło być inaczej 6 godzin temu, NelsonPL napisał: Tylko pytam jak to zrobić, by nic nie uszkodzić. Wyczytałem na forach, że podobno jest jakieś zabezpieczenie i bez zdjęcia całego panelu się nie obejdzie. Pytam by się upewnić by nic nie urwać. Nikt Ci nie da gwarancji, robisz na własną odpowiedzialność.
Muskel1 Opublikowano 6 Marca 2022 Opublikowano 6 Marca 2022 6 godzin temu, NelsonPL napisał: Tylko czy spasuje?Taka sama wielkość itd? W ASO mówił że pasuje. Jak myślicie? Spasuje.
Hohe Opublikowano 6 Marca 2022 Opublikowano 6 Marca 2022 Ja mam wrażenie, że kolega nas trolluje i ma z tego niezły ubaw. ? 2
george Opublikowano 6 Marca 2022 Opublikowano 6 Marca 2022 13 minut temu, Hohe napisał: Ja mam wrażenie, że kolega nas trolluje i ma z tego niezły ubaw. ? Dokładnie.
Tomek_091019 Opublikowano 6 Marca 2022 Opublikowano 6 Marca 2022 10 godzin temu, NelsonPL napisał: Tak się składa że łyżki do demontażu mam najlepszej jakości. Je też kupiłeś w ASO za 500zł?? Czy badziew z alledrogo
NelsonPL Opublikowano 6 Marca 2022 Opublikowano 6 Marca 2022 (edytowane) Coś mi się zdaje że chyba w ASO muszę poprosić o wymiane tego pokrętła sterowania do MMI Nie ma szans je wyciągnąć. Nic to nie daje jak były podane rady powyżej. Macie jakiś pomysł? Przy odbieraniu części chyba im każe zamontować. Nie mam zamiaru coś sobie uszkodzić. Wole zapłacić ASO. Edytowane 6 Marca 2022 przez NelsonPL
Kooga Opublikowano 7 Marca 2022 Opublikowano 7 Marca 2022 11 godzin temu, NelsonPL napisał: Coś mi się zdaje że chyba w ASO muszę poprosić o wymiane tego pokrętła sterowania do MMI Nie ma szans je wyciągnąć. Nic to nie daje jak były podane rady powyżej. Macie jakiś pomysł? Przy odbieraniu części chyba im każe zamontować. Nie mam zamiaru coś sobie uszkodzić. Wole zapłacić ASO. Jak cos uszkodzisz to zamowisz nowy panel skoro juz bedziesz odbierac przyciski w ASO. 1
NelsonPL Opublikowano 7 Marca 2022 Opublikowano 7 Marca 2022 13 godzin temu, Kooga napisał: Jak cos uszkodzisz to zamowisz nowy panel skoro juz bedziesz odbierac przyciski w ASO. Nie nie...wole dać parę groszy i zrobią to w ASO jak należy. Ja w tym czasie tradycyjnie wypiję kawusie. 1
Langista Opublikowano 7 Marca 2022 Opublikowano 7 Marca 2022 Weź no wrzuć tu kiedyś fotę, jak w ASO czekasz na takie zabiegi, dla mnie to będzie jak odkrywanie nowego świata
george Opublikowano 7 Marca 2022 Opublikowano 7 Marca 2022 15 minut temu, Langista napisał: Weź no wrzuć tu kiedyś fotę, jak w ASO czekasz na takie zabiegi, dla mnie to będzie jak odkrywanie nowego świata Kraina o której nie mamy pojęcia. 2
karolek_ust Opublikowano 8 Marca 2022 Opublikowano 8 Marca 2022 13 godzin temu, george napisał: Kraina o której nie mamy pojęcia. Proszę nie cytować tutaj cytatów Muranów hehehe
george Opublikowano 8 Marca 2022 Opublikowano 8 Marca 2022 Godzinę temu, karolek_ust napisał: Proszę nie cytować tutaj cytatów Muranów hehehe Ten cytat też jest skierowany do nich.
karolek_ust Opublikowano 8 Marca 2022 Opublikowano 8 Marca 2022 1 godzinę temu, george napisał: Ten cytat też jest skierowany do nich. Wiem wiem , bardziej odklejonych nie widziałem
NelsonPL Opublikowano 8 Marca 2022 Opublikowano 8 Marca 2022 (edytowane) Czy zeby wymienić ten przycisk wyciąga się go razem z tym jak na fotce czy nie? Nadal mam problem by go wymontować... Edytowane 8 Marca 2022 przez NelsonPL
Muskel1 Opublikowano 8 Marca 2022 Opublikowano 8 Marca 2022 Masz fotkę u góry jak wygląda przycisk od spodu i wyciąga się go w całości jak na fotce
Langista Opublikowano 8 Marca 2022 Opublikowano 8 Marca 2022 I tak będziesz go wymieniał, czy pęknie czy nie co za różnica? Złap mocniej kombinerkami lub jakimiś regulowanymi obcęgami i wyciągaj kiwając na boki.
dawid7737 Opublikowano 8 Marca 2022 Opublikowano 8 Marca 2022 Pany przedni zawias a dokładniej to gwint ma jakieś różnice między a4 b8.5 2.0 a a5 (2008r) 3.0?
Rekomendowane odpowiedzi