marky2552 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Ale to ta w baku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Tak albo ta pompa w baku albo sterownik pompy paliwa, jeżeli taki w tym modelu jest. Nie pamiętam dokładnie czy w tym silniku jest sterownik pompy J538. Trzeba by w elsie na schematy popatrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marky2552 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Jakiś sterownik chyba tam jest z tego co widzę. Ale pukłem w tą pompe paliwa bo chciałem ją odkręcić i teraz nie odpala w ogóle auto na zapłon jak dam to słychać pompe ale przy próbie odpalenia nic tam nie słychać już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 14 minut temu, marky2552 napisał: Jakiś sterownik chyba tam jest z tego co widzę. Ale pukłem w tą pompe paliwa bo chciałem ją odkręcić i teraz nie odpala w ogóle auto na zapłon jak dam to słychać pompe ale przy próbie odpalenia nic tam nie słychać już. Może to Ci coś pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marky2552 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Ale coś tu jest nie tak chyba ? nue wiem czy jak pukłem w nakrętke do odkręcanua to spadło czy już wcześniej tak było i jakiś oring leży na dnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Awra Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Panowie taka sytuacja że będzie wymiana sprzęgła i dwumasy. Co do dwumasy to nowa luk/sachs ale co zrobić ze sprzęgłem? Obić kevlarem starą tarczę? Skrzynia manualna, 3.0 tdi CDUC. Raczej obijanie kevlarem wyjdzie taniej ale czy lepiej? Doradźcie mi, bo jutro będę z mechanikiem rano decydował. Może ktoś jest w stanie napisać o kosztach bo zupełnie nie wiem na co się szykować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marky2552 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Z opisu z neta powinien być tam jakiś "żelek" na moje oko to nic tam nie ma między czujnimiem a szybą a z tego co wiem to za jakiś żel zapłaciłem i teraz bez sensu bo zapłaciłem za całość a okazuje się że nie działa to jak powinno i w dodatku nie ma tego co powinno być więc sam go sobie tam założe i może ruszy czujnik deszczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolek_ust Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 No nie masz żelu który przylega czujnik do szyby temu może nie działa ci ten czujnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Powinna być tak podkładka żelowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marky2552 Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Myslicie że taki żelek będzie odpowiedni, z opisu wynika że tak ale wolę się upewnić https://allegro.pl/oferta/plytka-zel-do-sensora-czujnika-audi-a4-b8-a5-ii-12277491289 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Zgodnie z opisem tak ale czy zda egzamin trudno powiedzieć. Zawsze montowałem ori. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz36 Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 (edytowane) 19 godzin temu, marky2552 napisał: Myslicie że taki żelek będzie odpowiedni, Ja kiedyś zakładałem taki i działał , tylko dobież dobrze kształtem bo są różne . A miałem Ci wcześniej napisać żebyś sprawdził ten żelek Edytowane 26 Sierpnia 2022 przez mariusz36 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shkf Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Witam, zna ktoś ogarnięty serwis TFSI najlepiej Śląsk lub moje okolice, problem z ciśnieniem oleju, silnik po pełnym serwisie odnośnie wady olejowej. Gwarancja minęła i w dodatku bardzo daleko mi do tej firmy która to robiła. Komunikat pojawia się różnie jak mu się podoba, na wyższych obrotach nie ma tego problemu ale jak spadną lub stoję, zjeżdżam z górki pojawia się błąd niskiego ciśnienia oleju. Słyszałem że może to być łańcuch pompy oleju, że bardzo często dochodzi do wyłamania napinacza który jest w tej pompie z jakiegoś tworzywa czy coś. Słyszalne terkotanie jak w dieslu, jak dodam gazu nie słychać ale jak odpuszczę od razu takie terkotanie jest. Proszę o rady pomoc etc. z góry dziękuję każdemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 rozbierz przód, zdejmij pokrywy i zobacz co sie stało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrr Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Myślę że będziecie bardziej świadomi ode mnie, czy kolory lusterek EP5 i Z62 są takie same? Lub ewentualnie jak bardzo się różnią. Z góry dziękuje za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk330 Opublikowano 12 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 Cześć, udało mi się znaleźć tylne lampy led (zamienniki), które wyglądają praaaawie jak fabryczne ledy, są plug and play w miejsce żarówkowych, nie wywalają błedu, wszystko generalnie działa. Jednak w żarówkowych jedna żarówka (wewnętrzna na klapie w obu lampach) oprócz tego, że pełni rolę pozycyjnej to też przeciwmgielnej. No i po założeniu tych ledowych mocą pozycyjnych świeci mi się też lekko ta przeciwmgielna. Czy poratuje ktoś wskazówką jak wykodować vcdsem świecenie tej wewnętrznej żarówki na klapie jako pozycyjna (oczywiście wtedy nadal powinna mieć funkcję przeciwmgielnej)? Jeśli to cenna wiedza tajemna to oczywiście może być odpłatnie Widać o co chodzi na fotce po prawej stara lampa żarówkowa, po lewej nowa lampa led: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 12 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 2 godziny temu, luk330 napisał: Cześć, udało mi się znaleźć tylne lampy led (zamienniki), które wyglądają praaaawie jak fabryczne ledy, są plug and play w miejsce żarówkowych, nie wywalają błedu, wszystko generalnie działa. Jednak w żarówkowych jedna żarówka (wewnętrzna na klapie w obu lampach) oprócz tego, że pełni rolę pozycyjnej to też przeciwmgielnej. No i po założeniu tych ledowych mocą pozycyjnych świeci mi się też lekko ta przeciwmgielna. Czy poratuje ktoś wskazówką jak wykodować vcdsem świecenie tej wewnętrznej żarówki na klapie jako pozycyjna (oczywiście wtedy nadal powinna mieć funkcję przeciwmgielnej)? Jeśli to cenna wiedza tajemna to oczywiście może być odpłatnie Widać o co chodzi na fotce po prawej stara lampa żarówkowa, po lewej nowa lampa led: Kanały 203 i 204 w module komfortu. 203 z 7754 na 73, 204 z 7786 na 105. Oczywiście po dostępie upoważnionym. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 12 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 Jak nie poradzisz, to dzwoń, machnę Ci zdalnie. 516235858 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolek_ust Opublikowano 12 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 Polecam kolegę mega ogarnia tematy lamp @kaju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marky2552 Opublikowano 12 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 (edytowane) Ktoś może wie coś na temat wskazań oleju na MMI bo nie wiem czy to dobrze pokazuje czy o co chodzi sprawdzałem sobie olej na MMI i pokazuje że silnik skonsumował 375ml oleju więc otwieram maskę sprawdzam bagnetem na bagnecie prawie Max 2mm chyba brakuje do max zamykam maskę i na MMI pokazuje cały stan czasem mmi pokazuje że brakuje 0.5 litra oleju czasem jest ponad pół litra czyli że spalił 375ml oleju a bagnet pokazuje co innego to w co mam wierzyć bo nie rozumiem już silnik 2.0T Edytowane 12 Września 2022 przez marky2552 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi