Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jakby ktoś widział zderzak przód s-line w dobrej kasie dajcie cynka na PW

Opublikowano

:hi:

Opublikowano

Koledzy jak przepiąć pin 11 we wtyczce włącznika świateł? Pewnie jest to błahostka, ale Nie chcę nic popsuć :decayed:

Odginasz od gory delikatnie plastikowe zabezpieczenie i podwazasz zeby zabki nie blokowaly. Od przodu z dolu i gory wsuwasz jednoczesnie po jakiejs grubszej igle i ciagniesz za pin.

Chyba się poddaję :facepalm: To nie na moje nerwy :decayed:

Opublikowano

Troche ze strachem zadaje to pytanie po przeczytaniu paru postów do tyłu ale zaryzykuje :) chłopaki czy w każdej b6(poza s4) była taka sama pompa wspomagania?chodzi mi o lekkość skręcania.. że tak to ujmę

były o różnej wydajności - ale chyba więcej jak 120bar nie szło do b6/b7. Z resztą najlepiej zamontować servotronic i mańką kręcisz małym palcem przy felgach 19'' :)

Byly tez wieksze. Sam mam od B7 chyba 131 bar

Tyle ze nic to nie daje praktycznie. Mam od B7 3.0 tdi i nie widze zadnej roznicy oprocz tego ze jest mlodsza

Otóż to, ja mam 120bar w avf a wiem, że były też 110bar.

Opublikowano

siema z rana :hi:

a ty gdzie włóczysz sie po SZCZECINIE :decayed:

Opublikowano

siema z rana :hi:

a ty gdzie włóczysz sie po SZCZECINIE :decayed:

w Szczecinie tylko na jeden dzień , a praktycznie na pół dnia :facepalm: szkoda że nie było więcej czasu bo wpadłbym do dzika na kawe :whistling:

Opublikowano

Panowie, czy heble z B8 3.0Tdi pasują do B6 P&P?

Opublikowano

Koledzy jak przepiąć pin 11 we wtyczce włącznika świateł? Pewnie jest to błahostka, ale Nie chcę nic popsuć :decayed:

Odginasz od gory delikatnie plastikowe zabezpieczenie i podwazasz zeby zabki nie blokowaly. Od przodu z dolu i gory wsuwasz jednoczesnie po jakiejs grubszej igle i ciagniesz za pin.

Chyba się poddaję :facepalm: To nie na moje nerwy :decayed:

Masz tu male DIY

Potrzebne narzedzia, mozna zabrac babie lub uzyc swoich :wink:

bts42jvt.jpg

Podwazasz zabezpieczenie od strony wejscia pinu

fr85zds5.jpg

Wciskasz od przodu pinu szpilki w miare mocno

x9hfir3y.jpg

Ciagniesz za kabelek, musi wyjsc. Jesli nie wcisnij mocniej szpilki, one odblokowuja bezposrednie zapezpieczenie pinu.

bxlgeinh.jpg

Ju łelkom :green:

Opublikowano

Siema :hi:

Turzol, nie mogę napisać do Ciebie pw, bo masz pełną skrzynkę... Masz może silniczek klimy V113?

Opublikowano

Dzięki matibati2 :hi: :hi: Korzystałem z grubszych igieł, ale spróbuję z tymi spinkami :wink:

Opublikowano

:siema:

I od piątku nie mam przedniego znaczka S-line.. wywaliłem :decayed:

Opublikowano (edytowane)

Panowie jest ktoś z Jedrzychowic/Zgorzelca/Krzywej?

Przymusowy postój mam, mozna na kawę i bajerke się celnać

Edytowane przez ucho.77
Opublikowano

Tylko ciekawe jak z trwałością :kox:

Wszystko zależy od tego jakie są łączenia. Do wyboru jest twardość gumy w tulejach albo street density albo race.

Tutaj na przykład: http://store.034motorsport.com/034motorsport-density-line-adjustable-upper-control-arm-kit-b5-b6-b7-c5-audi-a4-s4-rs4-a6-s6-rs6.html

są łożyska typu uniball, które jeszcze bardziej wpływają na "bezpośredniość" układu i "responsywność".

Oczywiście z czasem i one się wyrabiają i trzeba je wymieniać. Im cięższy samochód tym szybciej to pada. Plus na jakiej oponie się jeździ.

Pamiętam jak w rajdówce powymieniałem gumy w wahaczach na uniballe. Minimalny ruch kierownicy i od razu czuć jak całe auto idzie w stronę, w która skręcasz.

Temat rzeka.

Do samochodów do jazdy na codzień kupiłbym ten pierwszy zestaw, który wrzucałem Suliemu. Negatyw -1,5 wcale tak szybko opony nie zje.

tyś widział rajdówkę :grin:

Panowie ostrzegam przed kupowaniem rur-przewodów z ZAMIENNIKA do turbo :facepalm: jeden sylikonowy rozpadł sie po pół roku a drugi po tygodniu -DRAMAT :kwasny:

Waski, masz na mysli taki waz?

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4949025941

Opublikowano

Panowie jest ktoś z Jedrzychowic/Zgorzelca/Krzywej?

Przymusowy postój mam, mozna na kawę i bajerke się celnać

Już tam nie mieszkam :P

Opublikowano

Panowie, czy heble z B8 3.0Tdi pasują do B6 P&P?

Nie

Opublikowano

elo :hi: potrzebuje na szybko numer przewodu metalowego od zacisku pod 320 pod przód. Kto poratuje?

lewa strona 4F0611721C

prawa strona 4F0611722C

Podziękował! ;-)