Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, grzes283 napisał:

Pytanie techniczne, bo już zgłupiałem:facepalm:

Felga 18" 8J i teraz na to dwie możliwe opony:

225/45 lub 245/40 - niemalże identyczne obwody, ale przy oponie 225 robi się delikatny naciąg i koło wygląda na małe. Przy rozmiarze 245 koło wpasowuje się idealnie w błotnik.

Czy jest to możliwe, aby przy węższej oponie i tym delikatnym naciągu zmniejszał się obwód koła??? Tak na ludzki rozum jeśli profile opony rozciągają się do zewnątrz to stają się niższe i tym samym obwód jest mniejszy......czy żle rozumuję?

Wizualnie tylko się zmniejsza, obwód zostaje taki sam :)

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Też mi tak się wydaje. O ile same koło nie rzuca się w czy, o tyle na aucie wygląda jakoś dziwnie.  Gdybym nie widział swoich kół w innym A6, to może bym i brał pod uwagę wzór felgi, że być może pomniejsza. Ale kiedyś widziałem te same felgi z oponą 245/40 i wyglądało ok......chyba trzeba bedzie kupić szerszy kapeć:facepalm:.....

Opublikowano
13 godzin temu, Marecki1 napisał:

Witam

Nie ma ktos w czesciach a4 b6?? bo kupił bym mocowanie jak na zdjeciu... do a4 b6 1.8t Fwd..... nie wiem jak to sie fachowo nazywa ale nie moge tego nigdzie namierzyć

Jak ktos ma to pisac

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/aef6a076f1fe3b71

To chyba jest wieszak tłumika, było ze 4 wersje z tego co widzę:

4D0253295J lub starszy numer 4D0253295C VIN do: F >> 8E-3-500 000 Skrzynia manual 5 biegów

Najnowszy 4B0253295J    VIN od: F 8E-4-000 001>> Skrzynia manual 5 lub 6 biegów

W ASO około 80zł według http://czesci.benepol.pl/

Opublikowano
5 godzin temu, MariuszKK napisał:

To chyba jest wieszak tłumika, było ze 4 wersje z tego co widzę:

4D0253295J lub starszy numer 4D0253295C VIN do: F >> 8E-3-500 000 Skrzynia manual 5 biegów

Najnowszy 4B0253295J    VIN od: F 8E-4-000 001>> Skrzynia manual 5 lub 6 biegów

W ASO około 80zł według http://czesci.benepol.pl/

O własnie o to mi chodziło...

Sprawa jest taka ze miałem multi i przekładałem na manual 6b z Bexa FWD i pytanie ktory ten wieszak bedzie pasował?

Opublikowano
23 godziny temu, rafi10612 napisał:

Siedzisko się przerabia. Reszta pasuje

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

dzięki :hi:

Opublikowano

Panowie, miałem robiona przekładke z multi na manual i wstawili mi zwykla gałkę biegów i chciałbym zmienić ta od s-line . 

Znalazłem na allegro gałkę zmiany biegów s-line ale są do wyboru dwie średnicę gałki - 12mm i 20mm . 

Która galke wybrać ? Ta 12mm czy 20mm? 

Opublikowano

Chłopaki mam pytanko, korzysta ktoś z takich stron z plikami jak np. exsite.pl. Macie jakąś alternatywę bo exsite niestety zamknęli...

Opublikowano
1 godzinę temu, RicS3 napisał:

Chłopaki mam pytanko, korzysta ktoś z takich stron z plikami jak np. exsite.pl. Macie jakąś alternatywę bo exsite niestety zamknęli...

ja tylko używam z torrentow na prywatnych serwerach bo niestety na publicznych duzo zamykaja 

Opublikowano

PEB.pl sobie zobacz ;)

Opublikowano

Ja wszystko biorę z darkwarez.pl [emoji3]

Opublikowano
Dnia 24.06.2017 o 07:35, Dominik93 napisał:

Panowie, miałem robiona przekładke z multi na manual i wstawili mi zwykla gałkę biegów i chciałbym zmienić ta od s-line . 

Znalazłem na allegro gałkę zmiany biegów s-line ale są do wyboru dwie średnicę gałki - 12mm i 20mm . 

Która galke wybrać ? Ta 12mm czy 20mm? 

Up ? ?

Opublikowano

Zdejmij i zmierz.

Opublikowano
18 godzin temu, bjoern napisał:

Zdejmij i zmierz.

To gałki zmiany biegów szły w produkcji o dwóch różnych średnicach ? 

Opublikowano

Pany w tym tyg wkładam nowa suszare do AVF. Chciałem sobie zamówić uszczelkę między sprężarką a kolektor, wchodzę w ETKE, szukam AVF dostaje na wjazd taki komunikat.

TGzJmEm.png

Rozumiem że tam żadnej uszczelki nie ma?

Opublikowano
Pany w tym tyg wkładam nowa suszare do AVF. Chciałem sobie zamówić uszczelkę między sprężarką a kolektor, wchodzę w ETKE, szukam AVF dostaje na wjazd taki komunikat.

TGzJmEm.png
Rozumiem że tam żadnej uszczelki nie ma?

To Ty sprzedajesz to auto czy jak? :grin::decayed:

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Chłopaki sprawa jest, może macie jakiś pomysł. Cały czas temat z drganiami budy i kierownicy. Powyżej prędkości 110 zaczyna się problem przy przyspieszeniu, hamowaniu silnikiem, czasami przy jednostajnej jeździe a nawet przy hamowaniu. Pojawiają się drgania na całej budzie, po podłodze się niesie najbardziej i w dodatku bicie na kierownicy. Wymieniłem już dwumas ze sprzęgłem, nic się nie zmieniło. Czy mogą to być poduszki silnika? Felgi wyważane przed wyjazdem.

Opublikowano
półosie?

wymieniałem jedną półoś już, były sprawdzane też jak zaczęły się problemy i niby są ok.
Opublikowano

opony misiek.

Opublikowano

Panowie pytanko mam,klęknął magiel u żonki i trzeba to szybko ogarnąć i nie ma czasu na zabawę z kabelkami  ;)

Czy ten z exeo podchodzi P&P bez zezby?

http://allegro.pl/seat-exeo-1-i-3r1-maglownica-przekladnia-gwaramcja-i6841394171.html