Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@MaTeo85

WWW.VERKLINE.COM

Set of front subframe polyurethane bushings for Audi B5 B6 B7 (A4 Quattro, S4, RS4) chassis. Polyurethane bushings work ideally in performance suspensions. Rubber suspension bushings are a proven...

mówisz masz

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
19 minut temu, _małyTM_ napisał:

@MaTeo85

WWW.VERKLINE.COM

Set of front subframe polyurethane bushings for Audi B5 B6 B7 (A4 Quattro, S4, RS4) chassis. Polyurethane bushings work ideally in performance suspensions. Rubber suspension bushings are a proven...

mówisz masz

Poliuretany to nie jest przerost formy już do jazdy na codzień?

Nigdy nie stosowałem stąd też pytanie.

Na stronie poliuretany Olkusz widziałem też set za jakieś 640zl

POLIURETANY.OLKUSZ.PL

Indeks: KPLP1540Tuleje przednich sanek - AUDI A4 / A6 - 4szt. 

Opublikowano

Wspólnym mianownikiem jednych i drugich będzie większa sztywność niż gumowych, bo 85 ShA, gumowe mają 70-75 ShA. Myślę, że elementów, które przenoszą obciążenia z układu napędowego poliuretan to niegłupi pomysł. 

Opublikowano

To mit, poliuretany zużywają się tak samo, jak i nie szybciej od zwykłych tulei. Mają sens przy motosporcie, gdzie liczy się sztywność zawieszenia i bezpośrednie odczucia z jazdy. Montując je w zwykłym aucie do jazdy na co dzień odbierzesz sobie tylko komfort jazdy, przy czym reszta podzespołów dostanie mocniej w kość.

Jedynie gdzie mają 'sens' to tuleje mocowań dyfra przy napędzie na 4, ale w tedy napęd dyfra, podpora wału i torsen większe manto dostaje.

Opublikowano

Panowie, podpowie ktoś na który pin w lampce podsufitki podawane jest podświetlenie przycisków? Lub poratuje ktoś schematem? z góry dzięki wielkie :)

Opublikowano
6 minut temu, takexlife napisał:

Panowie, podpowie ktoś na który pin w lampce podsufitki podawane jest podświetlenie przycisków? Lub poratuje ktoś schematem? z góry dzięki wielkie :)

Przewód czarno/niebieski?

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, kosik25 napisał:

Przewód czarno/niebieski?

Dzięki kolego za szybka odpowiedz:hi:

Edytowane przez takexlife
  • Lubię to 1
Opublikowano

Pin 2 szaro/niebieski

Opublikowano

Panowie, wam też tak rdzewieją malowane proszkowo zaciski. Myślałem że to dłużej wytrzymuje jednak.....3-4 lata u mnie i tak wyglądają :(

IMG_20220722_125347.jpg

Opublikowano

Jak były piaskowane i malowane dopiero po kilku dniach to tak się dzieje. @Dev gdzieś chyba pisał, że zaciski od razu po piaskowaniu trzeba malować bo surowy metal bardzo szybko rdzy dostaje.

Opublikowano

Kupowane u jednego z kolegów z forum. Nie będę teraz mu anty reklamy robił ale coś słabo to wygląda...

Opublikowano
Godzinę temu, Langista napisał:

Jak były piaskowane i malowane dopiero po kilku dniach to tak się dzieje. @Dev gdzieś chyba pisał, że zaciski od razu po piaskowaniu trzeba malować bo surowy metal bardzo szybko rdzy dostaje.

Zgadza się. 

Opublikowano
Godzinę temu, mr.mark1 napisał:

Kupowane u jednego z kolegów z forum. Nie będę teraz mu anty reklamy robił ale coś słabo to wygląda...

jak było robione u mnie to Ci to na gwarancji ogarnę

choc jeden szczegół ze zdjecia temu przeczy

Opublikowano

Ciekawe czy moje też tak ruda złapie:eusathink: chyba kupiłem tam gdzie Ty na razie rok ok.

Opublikowano

Ciężko powiedzieć, może zmienił proces piaskowania/malowania.

Zgłosze się do kolegi który je robił, może je ogarnie na nowo. 

Opublikowano

one sa pomalowane bez podkładu cynkowego, dlatego ruda wyłazi

Opublikowano

Macie jakiś namiar na sprawdzenie pompowtryskiwaczy? Mam komplet AL ale przed założeniem chciałem  sprawdzić na maszynie.

Opublikowano
3 godziny temu, jaras99 napisał:

Macie jakiś namiar na sprawdzenie pompowtryskiwaczy? Mam komplet AL ale przed założeniem chciałem  sprawdzić na maszynie.

Diesel System Podkowiński Bogdan

Pruszkowska 32G, 05-830 Nadarzyn

666 363 181

• Lubię to 1
Opublikowano
2 godziny temu, Dev napisał:

Diesel System Podkowiński Bogdan

Pruszkowska 32G, 05-830 Nadarzyn

666 363 181

Dzięki @Dev

Opublikowano

Panowie ktoś z Rzeszowa lub okolic?