karolek_ust Opublikowano 10 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2022 7 godzin temu, Elhape napisał: Robiłeś tylko zbieżność czy całą geometrie przodu ?? Bo kąt pochylenia koła ma tu spore znaczenie. Ewentualnie kończące się dolne sworznie. Geo zrobiona całą przód tył kompletnie , sworznie nowe górne wahacze też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george Opublikowano 10 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2022 @marky2552, z jakich modeli kierownica jest kompatybilna z B8 FL? Pójdź tym tropem, może C7 lub coś z A8 będzie miało w tym kolorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas Opublikowano 11 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 W dniu 10.05.2022 o 10:59, karolek_ust napisał: Panowie pytanie kierownica nie wraca do pozycji 0 podczas jazdy chodzi ciężko , jak skręcam i puszczę kierowcę to zostaje w tej samej pozycji . Zbieżność była robiona więc albo magiel albo pompa miał ktoś doczynienia . Pompy nie słychać by jęczała . Może @Dev coś powie on zna się na zawieszeniach itp w B8 Po zbieżności masz problem czy wcześniej już był ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas Opublikowano 11 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 W dniu 10.05.2022 o 19:31, marky2552 napisał: Panowie co powiecie, bo mam wnętrze w kolorze moor braun wiadomo kierownica jest w kolorze brązowym a potrzebuję poduchy kierownicy, znalazłem jedną jedyną poduchę do tej kiery ale jest to kierownica 4 ramienna czyli dziadkowa, fajnie było by kupić trójramienną w kolorze brąz ale można sobie tylko pomarzyć , mogę też kupić czarną trójramienną ale nie chce zepsuć wyglądu wnętrza. Jak myślicie ? Zmieniaj na czarna jaki masz kolor osłony manetek ? Jak czarny to tymbradziej czarna kiera nic nie zepsuje. Jak masz brąz to do wymiany osłona i będzie lux ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marky2552 Opublikowano 11 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 Osłona manetek jest brązowa ale za to same manetki są czarne ? znalazłem kierownicę trójramienną w kolorze brąz z A6 C7 tylko nie ma do niej poduszki ?♂️ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas Opublikowano 11 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 Zmieniaj osłonę i kiere i będziesz zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolek_ust Opublikowano 11 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 37 minut temu, Norbas napisał: Po zbieżności masz problem czy wcześniej już był ? Wcześniej też chodziło ciężko ale teraz czuć bardziej ale od zbieżności już trochę jeździłem , problem zaczął się zawieszeniem prędzej już pisałem że auto tańczyło rzucało zmieniłem gwint , wahacze , łożyska , hamulce i było dużo lepiej ale teraz męczy mnie to że auto nie wraca i strasznie dziwnie się jeździ bo znów jest takie tańczące i nie wiem czy to nie wina właśnie przekładni że rzuca itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas Opublikowano 11 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 Podnieś sobie na kobylkach auto i sprawdź luzy na kołach... nie wracanie może brać się z zardzewiałego krzyżaka przed maglownicą... Otworzysz maskę i jest praktycznie na widoku do sprawdzenia... potem zostaje pompa a na końcu magie. Jak ktoś ogarnia zawieszenia to dość szybko znajdzie winnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolek_ust Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 9 godzin temu, Norbas napisał: Podnieś sobie na kobylkach auto i sprawdź luzy na kołach... nie wracanie może brać się z zardzewiałego krzyżaka przed maglownicą... Otworzysz maskę i jest praktycznie na widoku do sprawdzenia... potem zostaje pompa a na końcu magie. Jak ktoś ogarnia zawieszenia to dość szybko znajdzie winnego Luzów nie ma , muszę poszukać ten krzyżak . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 W dniu 10.05.2022 o 10:59, karolek_ust napisał: Panowie pytanie kierownica nie wraca do pozycji 0 podczas jazdy chodzi ciężko , jak skręcam i puszczę kierowcę to zostaje w tej samej pozycji . Zbieżność była robiona więc albo magiel albo pompa miał ktoś doczynienia . Pompy nie słychać by jęczała . Może @Dev coś powie on zna się na zawieszeniach itp w B8 Może chłopaki co ustawiali zbieżność, zablokowali w tym celu magiel i zapomnieli odkręcić jak należy. W maglownicy od dołu samochodu jest śruba do kasowania luzu, spróbuj ją trochę odkręcić i sprawdź czy się poprawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolek_ust Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 11 minut temu, Langista napisał: Może chłopaki co ustawiali zbieżność, zablokowali w tym celu magiel i zapomnieli odkręcić jak należy. W maglownicy od dołu samochodu jest śruba do kasowania luzu, spróbuj ją trochę odkręcić i sprawdź czy się poprawia. Blokują tylko kierownicę nie blokują magla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Masz wydruk z ustawiania geometrii? Opon nie zdziera? Bo źle ustawiona geometria to też skutkuje tańczącym autem po drodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Pany duża rzeźba żeby przejść z led na neon z tylu w b8 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolek_ust Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 15 minut temu, Norbas napisał: Pany duża rzeźba żeby przejść z led na neon z tylu w b8 ? musisz dodać dwa kable dodatkowe w klape i do BCM2 podpiac i zmienic kodowania , a lampy juz wychaczyles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Jeszcze nie... mam ochotę moje zmienić bo maja pajączki na kloszach... nie wiem czy od chemi czy lata robią swoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Myślałem ze przekładka I po robocie skoro mam ori zamontowane ledy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolek_ust Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 1 minutę temu, Norbas napisał: Jeszcze nie... mam ochotę moje zmienić bo maja pajączki na kloszach... nie wiem czy od chemi czy lata robią swoje No ja zmienialem ze zwyklych na LED musiłem po jednym kablu do lampy w blotnik dodc , to @kaju pomogł w kodowniu wartości bo była choinka i nie palily jak należy to mowił że jak będe chciał Neon to po jednym kablu do klapy dodać . ale cena lamp w szwecji na szrotch masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Kurczę muszę znaleźć temat ale za bardzo nie widze. Wsio jest pod przejście z żarówkę na led. Co do cen lamp No to jak to w Skandynawii ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolek_ust Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 1 minutę temu, Norbas napisał: Kurczę muszę znaleźć temat ale za bardzo nie widze. Wsio jest pod przejście z żarówkę na led. Co do cen lamp No to jak to w Skandynawii ? LED_NEON.pdf WWW.DROPBOX.COM Dropbox is a free service that lets you bring your photos, docs, and videos anywhere and share them easily. Never email yourself a file again! DIY - zmiana lamp tylnych na neon led WWW.A5KLUB.PL Audi A5 Klub Polska - Wszystko o Audi A5 S5 RS5. forum dyskusyjne zrzeszające użytkowników modelu A5, S5 lub RS5 w nadwoziu Coupe i Sportback. Tutaj uzyskasz porady i informacje na temat napraw... tu masz z audi A5 i teraz nie wiem wlasnie czy jak masz LED to czy wystarczy tylko zmienic miejsami piny w wtyczce , otwórz klape i sprawdz ile masz pinow w lampach w klapie i porownaj z lamp neon allegro.pl ALLEGRO.PL a tu masz gotowca 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 O lektura na wieczór ? dzięki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi