Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, marcin_franz napisał:

A prawym pokrętłem licznika nie da się rozjaśnić podświetlenia?

Nie no aż tak nie ogarnięty to nie jestem ?

Jest rozjaśnione na maksa ale samo podświetlenie tarcz i zielona kontrolka świecą ciut słabiej. Nocą jest ok bo wszystko ładnie widać. Tylko moje pytanie czy tak jest specjalnie czy coś pominąłem.

Czy macie tak samo?

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ale to w dzień Ci słabiej świeci? Bo w liczniku jest czujnik światła i jak jest na zewnątrz jasno to licznik świeci słabiej. Przynajmniej tak w teorii [emoji6]

Opublikowano
3 minuty temu, marcin_franz napisał:

Ale to w dzień Ci słabiej świeci? Bo w liczniku jest czujnik światła i jak jest na zewnątrz jasno to licznik świeci słabiej. Przynajmniej tak w teorii emoji6.png

Nie tylko w dzień. Chodzi o to, że w nocy wszystko widać ale różnica pozostaje.

Różnica w jasności jest stała.

Opublikowano

Sprawdziłbym czy czujnik światła nie jest zasłonięty , może brakuje takiego plastikowej soczewki/sopelka

Opublikowano

Zrób może jakieś zdjęcie jak będzie ciemno to porównamy ze swoimi licznikami [emoji846]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam 

Czy pochodzi któryś z kolegów z okolic Sanoka (podkarpackie) co potrafi ogarnąć przełożenie licznika z full fisem do audi A4 b5 z 2001 roku abanty1,9tdi co jest 1/2 FIS. Licznik z full fisem i manetkę do obsługi fisa mam. Nie mogę nikogo znaleźć w okolicy co by to ogarnoł 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie czy tarcza predkosciomierza polift z a6c5 pasuje do licznika z zegarkiem cyfrowym?

Ewentualnie czy ma ma ktoś taka na sprzedaż?

Opublikowano

Tak pod warunkiem, że ten z a6 będzie tej samej firmy co twój 

Opublikowano

No tak jak mam vdo to musi być tarcza z vdo bo Jagger ma inne troche

Opublikowano

Dodam że tarcza C5 polift ma delikatnie inna barwę cyferek (bardziej białe ) mały szczegół ale może być czasem widoczny jak przełożysz tylko tarcze prędkości

Opublikowano

Panowie dziwna sprawa. Zmieniałem kumplowi licznik w lifcie 2000r. Był 1/2fis jaeger, założony vdo full fis angol. Przekodowałem licznik i pokazywał km. Otwarcie drzwi kierowcy dobrze pokazywał. Problem jest z pokazywaniem reszty drzwi w aucie. Wszystko robiłem według poradnika pdf z pierwszej strony tematu. Niestety coś jest nie tak. Które drzwi bym nie otworzył to masa z krańcówki pojawiała się na przewodach z każdych drzwi. Czyli otwieram drzwi PP, a na fisie pokazuje mi otwarty również PT i LT. Analogicznie było otwierając drzwi z tyłu. Może ktoś spotkał się z takim problemem?

Opublikowano

Wypiąłeś/odciałeś kabelki w tej czarnej wtyce ?

Opublikowano

nie odcinałem. Dolutowywałem się kabelkami od licznika. Nawet bez tych kabelków sprawdzając multimetrem na pinach w czarnej kostce przy otwarciu którychkolwiek drzwi na każdym pinie od drzwi pp, pt, lt, pojawiała się masa.

Opublikowano

musisz odciąć i się wlutować albo wypiąc piny i wpiąć swoje - zwróć uwagę w poradniku Soulmaster3m sa one wypięte 

Opublikowano

Wszystko jasne, dzięki :)

Opublikowano

Tak trzeba uciąć ???????

Opublikowano

Wstyd mi :lol:

Opublikowano

Ja też miałem problem z drzwiami, kolega montujący walczył z tym ze dwa dni, ale mimo odcietych kabelków nie zgrywało sie nic z poradnikiem, próbówka i do dzieła. 

Opublikowano

Na 100% działa to w aucie po II lifcie gdzie wymieniamy półFisa , we wcześniejszych rzeczywiście zdarzają się dziwne kłopoty ( np. migające lampki )

Opublikowano
Na 100% działa to w aucie po II lifcie gdzie wymieniamy półFisa , we wcześniejszych rzeczywiście zdarzają się dziwne kłopoty ( np. migające lampki )

W II lifcie również są jaja z migającym oświetleniem w pozycji neutralnej na postoju jak otworzysz drzwi pasażera lub tylne.

Co do pokazywanie mozliwe ze bedziesz musial pierwszy pin z kostki wyciagnac, dopiero to u mnie spowodowalo pokazywanie z osobna kazdych drzwi.