Kshyhu87 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Panowie poratuje ktos numerem osłony podwozia od strony pasazera zaczyna się ona od nadkola i laczy sie z tą podłużną osłoną
grzes283 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 mordeczki, ile może kosztować plastik - wykończenie tunelu nad przyciskiem ESP, wizytownikiem, awaryjką i kubkiem? Mój jest trochę porysowany i zastanawiam się nad wymiana. Kolor czarny, tj SOUL
grzes283 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Nówka w ASO coś około 100 zł bez zniżek chodzi. Bardziej mnie ciekawi jakaś używka w uczciwym stanie. Sprawdzałem na allegro i są od 20 zł, ale stan nieciekawy.
Zieluu Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Jeśli dobrze pamiętam, to biggman miał ostatnimi czasy do sprzedania taki
dariuszqw Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Pany orientuje się ktoś ile może być warte turbo z AFN'a w dobrym szczęściu? I czy zamieniając turbo z AFN na AVF i robiąc program polepszą się znacznie osiągi?
Wandej Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Panowie czy amortyzatory przód z B7 o takiej samej klasie wagowej jak B6 mimo innych nr na końcu różnią się czymkolwiek od tych z B6? Jestem na kupnie nowy 1BE i pytam bo cenowo jest to samo ale może cos w b7 poprawili? jeżeli masz na myśli zamienniki jak np sachs to nie ma rozgraniczeń b6/7
turzol Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Panowie czy amortyzatory przód z B7 o takiej samej klasie wagowej jak B6 mimo innych nr na końcu różnią się czymkolwiek od tych z B6? Jestem na kupnie nowy 1BE i pytam bo cenowo jest to samo ale może cos w b7 poprawili? jeżeli masz na myśli zamienniki jak np sachs to nie ma rozgraniczeń b6/7 Chodzi mi o ori bo takie zamawiam w ASO.
greg2505 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 coś takiego odpadło od sprężarki klimy stąd jej brak,teraz trzeba sprawdzić czy sprężarka zatarta czy tylko się sprzęgło zerwało
turzol Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 coś takiego odpadło od sprężarki klimy stąd jej brak,teraz trzeba sprawdzić czy sprężarka zatarta czy tylko się sprzęgło zerwało Miałem to samo i walczyłem z tym cholerstwem przez prawie 3 lata, za każdym razem jak założyłem nowe to zrywało tarczkę. Okazało się, że łożyska na wałku sprężarki powiedziały dość i niemal doprowadziły do zatarcia samego kompresora. Nie robiłem tego tylko kupiłem inną sprężarkę i teraz jest malina.
marcin9680 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) coś takiego odpadło od sprężarki klimy stąd jej brak,teraz trzeba sprawdzić czy sprężarka zatarta czy tylko się sprzęgło zerwało Sprezarka bedzie ok podejrzewam. Albo skonczylo sie sprzeglo , ktore jest pod ta metalowa czescia ze zdjecia albo poprostu wykrecila sie sruba od tego i odpadlo.Mi jak wymienili sprzegielko w kompresorze to ta czesc co pokazujesz na zdjeciu stara dali na zapas gdyz gosciu mi mowil , ze lubi sie sruba luzowac i wtedy ta czesc odpada i sie gubi po drodze. Lezy na zas na polce i sie kurzy ale jesc nie wola to moze lezec. Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez marcin9680
greg2505 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 zaglądałem w sprężarkę ,seger siedzi na miejscu,wygląda to tak jakby się śruba wykręciła,jakiś czas temu słychać było metaliczny dźwięk ,być może już to było luźne Marcin wymieniałeś całość z kołem pasowym ,pytałem się w inter cars ,mają komplet za 190zł
marcin9680 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) zaglądałem w sprężarkę ,seger siedzi na miejscu,wygląda to tak jakby się śruba wykręciła,jakiś czas temu słychać było metaliczny dźwięk ,być może już to było luźne Marcin wymieniałeś całość z kołem pasowym ,pytałem się w inter cars ,mają komplet za 190zł Kolego nie , kolo pasowe zostalo to samo.Ja placilem za nowe kompletne sprzegielko DENSO + wyjecie i uszczelnienie kompresora (na kompresorze znajduje sie takie wieczko z pod , ktorego saczyl sie olej) + montarz kompresora + nabicie ukladu i ozonowanie 550zl. Z jakich okolic jestes kolego ? Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez marcin9680
marcin9680 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 okolice Makowa MazowieckiegoAha to daleko od Poznania.Tam wlasnie jest ten warsztat gdzie ja robilem swoja klime i tez jechalem do nich z Gorzowa Wlkp. bo u mnie w miescie i okolicy to same glaby łase na kase. Ale jak cos to ten warsztat handluje ori DENSO czesciami z wysylka rowniez jak i mozna do nich wyslac kompresor i tez zrobia gdybys nie znalazl jakiegos madrego u siebie szpeca. To jest Autoklima.pl w Poznaniu rowniez polecany warsztat na forum.
dawid7737 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Witajcie Panowie ma ktoś wymiary oryginalnej plecionki (łącznika elastycznego) z 1.8t avj seria wydech a przedziurawiła mi się i bym sobie zamówił na all i to zrobił do tego też opaska ta na skręcanie mi potrzebna
greg2505 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 wkręciłem śrubę w wałek sprężarki i obracałem palcami ,więc chyba się nie zatarła,co do wymiany zamierzam zrobić to sam ,opuszczę kompresor i wymienie sprzęgło ,chyba że gumki będą ok to przykręcę tą pokrywę co spadła i zobaczę co się będzie działo,co do fachowców to w corsie chcieli mi wymieniać kompresor ,poczytałem trochę w necie ,wymieniłem cewkę i klima 4 rok śmiga ,koszt 100zł cewka(częsta przypadłość opla)
KewsonND Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Pany byłby ktoś chętny na opony Firmy: Haida, Rok produkcji 2014, 225/45/r17 mam na zbyciu - bieżnik 7/8mm 120zł za sztukę bym sobie życzył hmm? <jak coś priv>
bjoern Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Witajcie Panowie ma ktoś wymiary oryginalnej plecionki (łącznika elastycznego) z 1.8t avj seria wydech a przedziurawiła mi się i bym sobie zamówił na all i to zrobił do tego też opaska ta na skręcanie mi potrzebna 55x120
kaFFFar Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Ktos moze potrzebuje d2s osram cool blue 5500k za 250 ?
Rekomendowane odpowiedzi