Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam taki alternator jak na foto,skończyły się szczotki i komutator,  pytanie czy można wymienić na boscha ,jeśli tak to na jaki,wiem że 140A ,tylko nie wiem czy na coś zwracać jeszcze uwagę

20201211_075710.jpg

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
2 godziny temu, greg2505 napisał:

Panowie mam taki alternator jak na foto,skończyły się szczotki i komutator,  pytanie czy można wymienić na boscha ,jeśli tak to na jaki,wiem że 140A ,tylko nie wiem czy na coś zwracać jeszcze uwagę

20201211_075710.jpg

daj VIN, zobaczymy na co sie zamienia

Opublikowano

Wauzzz8e93a250480

Opublikowano
6 minut temu, greg2505 napisał:

Wauzzz8e93a250480

06F 903 023 F

Opublikowano
6 minut temu, Dev napisał:

06F 903 023 F

Wielkie dzięki 

Opublikowano

Jeden ksenon zaczyna mrugać i po chwili gaśnie całkiem. Zmienił też barwę na taką błękitną. Oczywiście pojawia się komunikat. Czy to oznacza wymianę żarników, czy może coś być z przetwornicą? Pytam, zanim zacznę grzebać i robić przekładkę samych żarników, aby mieć 100% pewność czy kupować nowe.

Opublikowano
28 minut temu, Jack0 napisał:

Jeden ksenon zaczyna mrugać i po chwili gaśnie całkiem. Zmienił też barwę na taką błękitną. Oczywiście pojawia się komunikat. Czy to oznacza wymianę żarników, czy może coś być z przetwornicą? Pytam, zanim zacznę grzebać i robić przekładkę samych żarników, aby mieć 100% pewność czy kupować nowe.

Będziesz miał 100% pewność jak zamienisz żarniki. Na 99% taki objaw to kończący się żarnik.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Zamieniłem dzisiaj żarniki i faktycznie są do wymiany. Zamówiłem już Osram Cool Blue Intense.

Opublikowano

Pany takie pytanie - mam do wymiany rozrzad i przy okazji chce zmienic walek bo moj (450k) razem ze szklankami - czy nie lepiej zalozyc drugi silnik - mam AWX-a (180k)?

Czy  bedzie wszystka pasowalo na przekladke pod AVF?

Opublikowano

W sensie przerzucić słupek? To praktycznie te same silniki, różnily się tylko skrzynia, ale jak masz oba to to złożysz do kupy ?

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz - chodzilo mi czy osprzet bedzie pasowal i czy rozrzad zaloze AVF czy musi zostac ten na silowniku 

Opublikowano

To też przełożysz, da się przejść z siłownika na samą rolkę bez problemy, jak będziesz miał wszystko na wierzchu to zobaczysz co i jak :)

Opublikowano
2 godziny temu, Stichy napisał:

Czy  bedzie wszystka pasowalo na przekladke pod AVF?

Od AVF zabierasz sprzęgło z dwumasą i rozrusznik. Rocznik modelowy 03', czyli od 06/02' nie ma już hydrualicznego napinacza.

Opublikowano (edytowane)

Panowie, tak dla pewności, oryginalne czujniki w roku 2002 wszystkie Hella dawała? Padł mi z ciśnienia klimy a do ASO nie podjadę, bo zamknięte przez koronę..

Edytowane przez Langista
Opublikowano

panowie guma stabilizatora tył a4 b6 1.9 awx jaki ma numer bio znalazłem chyba z 4 i każda ma inny rozmiar 

pozycja 6 z obrazka 

249511000.png

Opublikowano

zależy jaki masz zawias:

image.png

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

oryginalnie  był 1BA a tak to Gwint 

Opublikowano

jak stabilizator nie zmieniony to bierzesz pod 1BA

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano