Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany, pytanie bo nie jestem troszke na czasie z turbinami - regenerowac, kupic regenerowana czy cosik w zamian - chodzi mi tylko aby nie bylo jakis tam przerobek - P&P mnie interesuje bo to co mam to moczy sie na moj widok :decayed: - ok 210kkm dmuchala

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
59 minut temu, Stichy napisał:

Pany, pytanie bo nie jestem troszke na czasie z turbinami - regenerowac, kupic regenerowana czy cosik w zamian - chodzi mi tylko aby nie bylo jakis tam przerobek - P&P mnie interesuje bo to co mam to moczy sie na moj widok :decayed: - ok 210kkm dmuchala

BRD podchodzi bez rzeźby.

Opublikowano

Ale ja juz mam BRD i nie wiem czy wymienic na taka sama czy cosik z lepszym dolem z naciskiem na lepszy dol

Opublikowano

Coś z serii GTB, ale tutaj nie obędzie bez rezania.

Opublikowano

Witam. Mam pytanie, jak sprawdzić na krótko nie podpinając fotela w aucie grzanie mat ?

Wiem, że matę oparcia  wystarczy dać + i - ale w siedzisku jest już czujnik temperatury i tam już są 4 przewody. Może ktoś podpowie ?

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Wczoraj chcąc zamknąć samochód kluczyk odmówił posłuszeństwa. Musiałem zamknąć przekręcając klucz w drzwiach. Pomyślałem że padła bateria, ale żeby się upewnić sprawdziłem zapasowy i też nie działał. Myślę i szukam w necie... nagle wpadł pomysł żeby zrobić procedurę przyuczenia i bingo. Zrobiłem tak dla obu kluczy i działa. 

(Otworz auto, wsiądź, wsadź kluczyk do stacyjki, załącz zapłon, naciśnij na kluczyku przycisk zamknij, nastepnie nacisnij przycisk otworz, wylacz zaplon.)

Opublikowano

Witam.

Panowie nie sprzedaje ktoś jakiejś B6 ? Potrzebuje auta na dojazdy ~około 30-40km dziennie. Wymagania to 1.9 tdi, najlepiej 130KM, reszta mniej waźna, w miare sprawne , budźet powiedzmy ~6-7K - ma ktoś coś ciekawego ? Jak coś to prosze podsyłać oferty ze zdjeciami w wiadomosci.

Opublikowano

Wczoraj pisałem o niedziałającym kluczu, dzisiaj sytuacja się powtórzyła i nie wiem o co tu chodzi.

Opublikowano

Podłącz kompa i sprawdź.

Opublikowano

Pany, irytuje strasznie check na desce, który wraca co odpalenie silnika przez uszkodzoną grzałkę w sondzie za katem. Chcę ją wymienić i powiedzcie mi, ona jest o oznaczeniu 1K0998262? Spokojnie jedną można wymienić, czy parami?

Opublikowano
2 godziny temu, Langista napisał:

Pany, irytuje strasznie check na desce, który wraca co odpalenie silnika przez uszkodzoną grzałkę w sondzie za katem. Chcę ją wymienić i powiedzcie mi, ona jest o oznaczeniu 1K0998262? Spokojnie jedną można wymienić, czy parami?

Możesz spokojnie wymienić 1 sztukę,ta druga może pociągnąć jeszcze z kilka lat.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Siemanko 

Panowie regenerować maglownice czy szukać używki z exeo?

Jak regeneracja to gdzie najlepiej?

Opublikowano
1 minutę temu, MichałA4 napisał:

Siemanko 

Panowie regenerować maglownice czy szukać używki z exeo?

Jak regeneracja to gdzie najlepiej?

Masz servotronic ?

Opublikowano (edytowane)

Musiał bym sprawdzić w kodach , ale raczej nie, to zwykły avf z zawieszeniem bv.

Wg naklejki mam 1n1 czyli zwykły magiel.

Edytowane przez MichałA4
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, MichałA4 napisał:

Musiał bym sprawdzić w kodach , ale raczej nie, to zwykły avf z zawieszeniem bv.

Wg naklejki mam 1n1 czyli zwykły magiel.

Szukaj używki ,te regeneracje to jak się uda,kumpel 3 razy wywalał magiel ,albo stukał albo po kilku dniach zaczął cieknąć,oczywiście wszystko w ramach gwarancji ,ale ile nerwów i straconego czasu,ja założyłem używkę i śmiga,możesz przy okazji modzić na servotronik

Edytowane przez greg2505
  • Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Ja robiłem przejście na servotronica i polecam, tez naczytalem się różnych opini o regeneracjach i ich żywotności i wolałem kupić nówkę z aso od Exeo. Może nie najtaniej ale bez zmartwień.

A jak już masz zmieniać czy regenerować to chyba najlepiej szukać używkę z exeo z młodych roczników.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

@MaTeo85 a weź napisz, jak możesz, co potrzeba do zmiany na servotronic?

Opublikowano
8 minut temu, Adam87 napisał:

@MaTeo85 a weź napisz, jak możesz, co potrzeba do zmiany na servotronic?

Przekładnie, sterownik (wygląda jak przekaźnik) i 5 kabli, masa, 12v, sygnał prędkości i dwa idące do zaworu na maglu.

Magiel wiadomo, ceny różne, a same graty elektryczne da sie juz od 50zl wyszarpać. Mam gdzieś nawet jeden sterownik na handel.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano
W dniu 20.01.2021 o 08:46, MaTeo85 napisał:

Ja robiłem przejście na servotronica i polecam, tez naczytalem się różnych opini o regeneracjach i ich żywotności i wolałem kupić nówkę z aso od Exeo. Może nie najtaniej ale bez zmartwień.

A jak już masz zmieniać czy regenerować to chyba najlepiej szukać używkę z exeo z młodych roczników.

Tak z ciekawości to dużo kosztowała ta maglownica w aso? 

Opublikowano
41 minut temu, MichałA4 napisał:

Tak z ciekawości to dużo kosztowała ta maglownica w aso? 

Z numersmi audi to jakies 6k, z seata około 3k za servotronic, wiadomo ceny bez zniżek, mnie wyszła lekko ponad 2k.