Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Na jakim oleju silnikowym jeździcie ?

Jakiej marki Waszym zdaniem olej najlepszy ?  

179 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej marki Waszym zdaniem olej najlepszy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zależy od ASO jedni Mobil inni Castrol..

moja :audi: była zalana Castrolem Edge Slx (czy jakoś tak)

leje go dalej i wydaje mi się że jest OK

chociaż w moim ASO (Kielce) używają Mobila..

Opublikowano

Mobil 1 full syntetic 5w/40 do pompowtryskiwaczy , jest ok :th:

Opublikowano

Orlen Oil wprowadził do oferty nowy olej silnikowy Platinum Synthetic V 5W/40 spełniający wymagania VW 505.01. Jest to w pełni syntetyczny olej...

Jestes w wielkim bledzie:

Prawdziwe w pelni syntetyczne oliwy produkuja tylko 3 firmy:

A) Motul - mamy bardzo duze znizki klubowe

B) Mobil

C) Liqui Moly

Liqui Moly też już mamy zniżki :)

Opublikowano

Śmigam na Motulu który u mnie jest najtańszy w kraju. :)

Opublikowano

W tej chwili mam zalany Mobil pólsyntetyk 10 W 40 . Przebieg 230 tys.

Ostatnio słyszałem b. dobre opinie o Castrol GTX .

Co o im sadzicie? Czy pozostać przy Mobilu?

Opublikowano

W tej chwili mam zalany Mobil pólsyntetyk 10 W 40 . Przebieg 230 tys.

Ostatnio słyszałem b. dobre opinie o Castrol GTX .

Co o im sadzicie? Czy pozostać przy Mobilu?

No co ty? GTX to minerał, masz dobry olej, jeśli zmiana to w górę na Mobil1 full syntetyk, już tyle razy było pisane ...

Opublikowano

To tej pory w innych markach samochodów lałem LOTOS 5W15 półsyntetyk i zawsze było ok. W A4 używam Castrol-a.

Opublikowano

Magnatec Castrola 10 W 40 - olej na jakim obecnie jeżdze panowie. 2tys. prawie po zalaniu przy nie małym przebiegu bez najmniejszego ubytku. Dodam że przywieziony od niemieckich sąsiadów, tutaj chyba jest ta znacząca róznica w jakości :th:

Opublikowano

Witam wrzystkich ja mam zalany magnatec castrol 10w-40 myślałem o motulu bo tak bardzo go chwalą

ale jak dowiedziałem sie że jest to olej produkowany we Francji to dziękuje oni mają tylko dobrą reklame reszta to badziew .

Bylem chwile we Francji byłem w laboratorium w którym opacowuj nowe leki w Polsce w szaletach miejskich jest czyściej

w firmie motul też jest pewnie podobnie jak w takim syfie można coś dobrego zrobić.

poprawiona nazwa oleju - warto przeczytac uwaznie swoja wypowiedz, przed jej wyslaniem [Musashi] :th:

Opublikowano

Bylem chwile we Francji byłem w laboratorium w którym opacowuj nowe leki w Polsce w szaletach miejskich jest czyściej

w firmie motul też jest pewnie podobnie jak w takim syfie można coś dobrego zrobić.

A co ma piernik do wiatraka? Generalnie np. makaroniarze to leniuchy i cwaniaki, a widziałeś jak przebiega produkcja Ferrari? :gwizdanie:

Motul produkuje oleje bardziej z przeznaczeniem dla sportu wyczynowego, niż dla przeciętnych Kowalskich.

Jeżdże na Mobilu 5W50 i jest OK. Jak zrobię na 190KM, to chyba zmienię na Motula. Kiedyś do Coupe lałem Lotos półsyntetyk, ale nie dawał rady, więc nie polecam nawet do wolnossaka, a tym bardziej do turbo. :thumbdown:

Wszystko zależy od stylu jazdy. Im wyższe obroty tym lepszy olej.

poprawiony cytat [Musashi]

Opublikowano

adams78

skoro nie ufasz czystosci laboratorium i procesu technologicznego Motula, dlaczego chcesz go uzywac? :mysli:

Opublikowano

Musashi

Pierwszy człon mojeo posta to cytat z hajdera, a dalsze to odpowiedź na ten cytat.

Trudno się zorientować, bo nie zaznaczyłem że cytuję :wallbash:

Opublikowano

Witam wrzystkich ja mam zalany magnatec castrol 10w-40 myślałem o motulu bo tak bardzo go chwalą

ale jak dowiedziałem sie że jest to olej produkowany we Francji to dziękuje oni mają tylko dobrą reklame reszta to badziew .

pomimo że zaznaczyłeś - "pewnie" - zapytam przewrotnie: byłes zakładach Motula?

NIe wiem co to było za laboratorium, ale podejrzewam, że nie Servier :gwizdanie: :wink4::)

osobiscie widziałem parę francuskich firm i mam o nich dobre zdanie.

nawet jezeli miales takie doswiadczenie, nie można na jego podstawie, wszystkim francuskim firmom, przyszywac tej samej łatki.

Opublikowano

ja podlewam mojego skarba mobilem 0W40 i tez nie psiocze a mam juz 170 tysiaczkow

:>

Opublikowano

Ja mysle ze kazdy dobry ( choc mam swoje preferencje) byle nie podrabiany.

Niestety przy dwóch pierwszych z ankiety bardzo łatwo o podróbki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...