PARAF Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 panowie ja leje 5w-30 Castrol edge ten nowy z formułą FST + ori filtry, kupuje w niemczech, wymieniam co 10tysi, proszę o opinie czy dobry olej i czy lepiej jak wymieniam taki olej częsciej niz jest to przewidziane? kupujesz filtry w DE a o oliwę się pytasz... Na Twoim miejscu "żlopałbym" LM a nawet MOTULa prosto ze źródełka zle zrozumiałes, albo zle napisałem, olej i filtry kupuje w DE, pytałem tylko czy polecacie Castrol , czy to dobry olej, jesli jest ori i niemiecki? Dzięki za info. Z Castrol'em daj sobie spokój. LM SynthOil HighTech 5W-40. Valvoline, Motul - bazuj na tych markach oleju.
Someonik Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 jak nie ma DPF-a to zapodaj 5W40 spoko dzięki. olej kupiony
sławek78 Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Panowie - Gdzie kupić LM SynthOil High Tech 5W-40 - pewne żródło !- W Obi w DE kosztuje 60 Euro- Jaką płukane LM kupić- występują różne rodzaje tej firmy pzdr Sławek
Away Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Panowie -Gdzie kupić LM SynthOil High Tech 5W-40 - pewne żródło !- W Obi w DE kosztuje 60 Euro- Jaką płukane LM kupić- występują różne rodzaje tej firmy pzdr Sławek sklep-oleje.pl Kupiłem płukankę z linii proline, olej i filtr Knecht'a. Towar raczej ori, na sieci brak negatywnych opinii o sklepie.
yarosyaros Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Koledzy a co powiecie jeśli chodzi o porównanie dwóch LM: Leichtlauf High Tech 5W-40 SynthOil High Tech 5W-40 Ten pierwszy w technologii syntetycznej, ale parametry ma lepsze wg kart charakterystyki od pełnego syntetyka.
gmroz Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Aktualnie jaki olej polecany do 2.0 TFSI ? Mam zalanego Motula Specific 5W30, ale chciałbym sprawdzić coś innego. Edit. jaka płukanka najlepsza ?
Dev Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Zapodaj Liqui Moly 5W40 Synthoil High Tech Plukanka tez LM
endriuu Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Aktualnie jaki olej polecany do 2.0 TFSI ?Mam zalanego Motula Specific 5W30, ale chciałbym sprawdzić coś innego. Edit. jaka płukanka najlepsza ? Do tfsi/tsi najlepsze sa 502.00 0W-40. Zalej x-maxa od Motula a nie zmienisz na nic innego. Sam jezdze w octavii tsi i polecam.
gmroz Opublikowano 9 Maja 2014 Opublikowano 9 Maja 2014 To w końcu jaki będzie lepszy 0W40 czy 5W30/40 ? Konfiguratory motula, millersa polecają 5W40, mobila 0W40 do mojego silnika.
michalm320 Opublikowano 9 Maja 2014 Opublikowano 9 Maja 2014 Zadzwoniłem do gościa ze strony zmienolej.pl Na pytanie co wlać do 1.8T odparł krótko: płukana przede wszystkim i zalać olejem FUCHS TITAN SUPERSYN LL 0W30. I broń borze gęściejszy. Co Wy na to? Jakie macie opinie o olejach Fuchs?
endriuu Opublikowano 9 Maja 2014 Opublikowano 9 Maja 2014 Haha. Oleje Fuchs dobre do agromaszyn. Nie daj sie omamic przedstawicielom handlowym. Do 1.8T 0W40 X-Max.
dracus6662 Opublikowano 9 Maja 2014 Opublikowano 9 Maja 2014 czyli oleje fuhs to agro tjuning:polew: na poważnie?
KubaMpakiet Opublikowano 9 Maja 2014 Opublikowano 9 Maja 2014 Zadzwoniłem do gościa ze strony zmienolej.pl Na pytanie co wlać do 1.8T odparł krótko: płukana przede wszystkim i zalać olejem FUCHS TITAN SUPERSYN LL 0W30. I broń borze gęściejszy. Co Wy na to? Jakie macie opinie o olejach Fuchs? Dodzwoniles sie do Pidziek-a znanego sprzedawcy olejow na innym forum, z reguly poleca Fuchsa Nie znaczy to ze ten akurat co Ci polecil jest zly, dziwne ze nie zaproponowal FUCHS 5W30 RACE PRO S
bulk_1986 Opublikowano 9 Maja 2014 Opublikowano 9 Maja 2014 Zadzwoniłem do gościa ze strony zmienolej.pl Na pytanie co wlać do 1.8T odparł krótko: płukana przede wszystkim i zalać olejem FUCHS TITAN SUPERSYN LL 0W30. I broń borze gęściejszy. Co Wy na to? Jakie macie opinie o olejach Fuchs? Dodzwoniles sie do Pidziek-a znanego sprzedawcy olejow na innym forum, z reguly poleca Fuchsa Nie znaczy to ze ten akurat co Ci polecil jest zly, dziwne ze nie zaproponowal FUCHS 5W30 RACE PRO S Akurat race pro S jest mega olejem tylko ze z Fuchsem ma wspólną tylko nazwę bo to byłe Silkoene. Myślałem nad tym olejem do standardowej eksploatacji ale finalnie wziąłem Valvoline Syn Power 5w30
lukaszek13ns Opublikowano 10 Maja 2014 Opublikowano 10 Maja 2014 Witam Ja polecam do 1.8t Millers Oils XF Longlife 5w40, wcześniej stosowałem xfs ale zastąpili go własnie xf Wcześniej lałem szajstrola przez kilka dobrych lat, którego silnik pożerał mi 2 l na 10 tys. miedzy czasie wymiana turbo bo się rozszczelniło, wymiana uszczelniaczy zaworowych. No i troche syfy było w silniku po szajstrolu Znów zalany szajstrol ubytek na 10 tys. po naprawie spadł do 1,4l Płukanka millers na przemian z płukanka Liqui Moly i olej Millers od 1,5 roku brak ubytku oleju od wymiany do wymiany, a będzie już na dniach trzecia wymiana. Jeśli chodzi o polecanych sprzedających olejów to zawsze zamawiałem u kolegi z forum dzika Pro Choice - części samochodowe, VAG, Motul, Mann A jeśli ktoś jest z Wawy i okolic to polecam sklep PETROSTAR Oleje,filtry,akumulatory - największy wybór i najniższe ceny w Warszawie są również na allegro Przedmioty użytkownika petrostar_wawa - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. cen dobre rabaty no i nie płacimy za przesyłkę bo maja kilka sklepów w Wawie jeśli ktoś jest z okolic.
Fr0styyy. Opublikowano 10 Maja 2014 Opublikowano 10 Maja 2014 Ja teraz zaleje Neste Pro City 0W40 ---------- Post dopisany at 20:24 ---------- Poprzedni post napisany at 20:22 ---------- Witam Ja polecam do 1.8t Millers Oils XF Longlife 5w40, wcześniej stosowałem xfs ale zastąpili go własnie xf Millers nie udostępnia kart charakterystyk oleju więc to takie wróżenie z fusów.
endriuu Opublikowano 10 Maja 2014 Opublikowano 10 Maja 2014 To fakt. Millers zawsze taił pewne cechy.
KubaMpakiet Opublikowano 10 Maja 2014 Opublikowano 10 Maja 2014 Ja teraz zaleje Neste Pro City 0W40 Ja raczej tez zalalem go do tatowego bmw 320d silnik bardzo ladnie chodzi, pod korkiem blysk
Rekomendowane odpowiedzi