biggman Opublikowano 16 Października 2018 Opublikowano 16 Października 2018 13 godzin temu, greg2505 napisał: Już jest ok zrobiłem głośniej i zaczeły grać Do sprawdzenia wiazki z gumach pomiedzy drzwiami a buda
greg2505 Opublikowano 16 Października 2018 Opublikowano 16 Października 2018 Sprawdzałem wszystko ok , ale nieraz tak jest że muszę głośniej radio zrobić i gwizdki ożywają, mam kilka sztuk, podmienię i zobaczę czy będzie się działo to samo
MichałA4 Opublikowano 16 Października 2018 Opublikowano 16 Października 2018 (edytowane) Siemanko, Panowie podpowie ktoś jak rozebrać lusterko wsteczne w a4 b6/7? Mysle o zrobieniu jednego lustra z dwóch ponieważ mam obecnie założone od B7 i jest ono nie kompatybilne z MCE F , stąd pomysł na wlozenie bebechow lustra B6 do obudowy B7. Edytowane 17 Października 2018 przez MichałA4
grzes283 Opublikowano 18 Października 2018 Opublikowano 18 Października 2018 (edytowane) Siemano. Panowie pytanie.....dzieje mi się tak już w drugim aucie. Mam na mysli funkcję clh. Po powrocie do domu, gdy wysiądę z auta odprowadzanie i doprowadzanie do auta działa bez zarzutu. Jednak po kilku godzinach, gdy podchodzę do auta, otwieram pilotem, to po ułamku sekundy gaśnie oświetlenie wokół auta, zanim otworze drzwi. Żadnych błędów na vcds, czas świecenia 30sek., światła na auto. Być może to słaby aku? Ale odpala idealnie, pozostałe funkcję działają bez zarzutu, załącza webasto - chyba, ze minimalny spadek V odłącza clh??? Miał ktoś z Was podobny problem? Edytowane 18 Października 2018 przez grzes283
luki19862121 Opublikowano 18 Października 2018 Opublikowano 18 Października 2018 16 godzin temu, grzes283 napisał: Siemano. Panowie pytanie.....dzieje mi się tak już w drugim aucie. Mam na mysli funkcję clh. Po powrocie do domu, gdy wysiądę z auta odprowadzanie i doprowadzanie do auta działa bez zarzutu. Jednak po kilku godzinach, gdy podchodzę do auta, otwieram pilotem, to po ułamku sekundy gaśnie oświetlenie wokół auta, zanim otworze drzwi. Żadnych błędów na vcds, czas świecenia 30sek., światła na auto. Być może to słaby aku? Ale odpala idealnie, pozostałe funkcję działają bez zarzutu, załącza webasto - chyba, ze minimalny spadek V odłącza clh??? Miał ktoś z Was podobny problem?o Ori clh czy dokładne? Przełącz włącznik na pozycję 0 nie auto i zobacz czy wtedy będą się wyłączać halogeny
grzes283 Opublikowano 19 Października 2018 Opublikowano 19 Października 2018 11 godzin temu, luki19862121 napisał: Ori clh czy dokładne? Przełącz włącznik na pozycję 0 nie auto i zobacz czy wtedy będą się wyłączać halogeny Ori fabryczne. Przełącznik mam na auto i po jakiejś jeździe zawsze działa. Dopiero jak auto stoi dłużej....np kilka godzi, czy po nocy, to wówczas od razu rozłącza oświetlenie po otwarciu auta z pilota. Powinno wyłączyć oświetlenie dopiero po otwarciu drzwi kierowcy. Aku w spoczynku po dłuższym postoju pokazuje 12.25V a po jeździe sprawdzając po kilku minutach od zamknięcia pokazuje 12.45V . Czy te 0.20V ma aż takie znaczenie, aby rozłączać clh?
Onyks Opublikowano 19 Października 2018 Opublikowano 19 Października 2018 Nie wiem gdzie u Ciebie jest problem ale u mnie CLH działa bez zarzutu nawet w ustawieniu świateł na "0".
grzes283 Opublikowano 19 Października 2018 Opublikowano 19 Października 2018 3 godziny temu, Onyks napisał: Nie wiem gdzie u Ciebie jest problem ale u mnie CLH działa bez zarzutu nawet w ustawieniu świateł na "0". Wyobraź sobie, że ja też nie wiem gdzie jest problem. Raczej ustawienie przełącznika świateł nie ma nic z tym wspólnego....... Coś w stronę aku......??? Pewnie na tym się skończy.
greg2505 Opublikowano 21 Października 2018 Opublikowano 21 Października 2018 Podpowie ktoś z jakiego tworzywa jest schowek pasażera , chodzi dokładnie o zawias , bo nie wiem jakiej elektrody użyć do zespawania
rs dziadek Opublikowano 23 Października 2018 Opublikowano 23 Października 2018 Pany niech mi ktoś przypomni, kto u nas na forum robił przekaźniki z wiązką do klimatroników z b7, żeby działało ogrzewanie tylnej szyby?
luki19862121 Opublikowano 23 Października 2018 Opublikowano 23 Października 2018 1 minutę temu, rs dziadek napisał: Pany niech mi ktoś przypomni, kto u nas na forum robił przekaźniki z wiązką do klimatroników z b7, żeby działało ogrzewanie tylnej szyby? Wiązki wiem że @kajurobi ale czy pod klimatronik. Zapytaj go.
rs dziadek Opublikowano 23 Października 2018 Opublikowano 23 Października 2018 1 minutę temu, luki19862121 napisał: Wiązki wiem że @kajurobi ale czy pod klimatronik. Zapytaj go. Podziękował.
KoJ@K Opublikowano 23 Października 2018 Opublikowano 23 Października 2018 @kaju kaju ma to i to - brałem od Niego ten pakiet, podpowiedział co i jak i grzanie hula ?
kaju Opublikowano 24 Października 2018 Opublikowano 24 Października 2018 14 godzin temu, KoJ@K napisał: @kaju kaju ma to i to - brałem od Niego ten pakiet, podpowiedział co i jak i grzanie hula ? Kłaniam się nisko, po same kolana 1
LukeCabrio Opublikowano 25 Października 2018 Opublikowano 25 Października 2018 Robię swap skrzyni z 5 bieg na 6 bieg według poradnika napisanego przez kolegę @buulee: Mam problem z doborem kasety lewarka z cięgłami - wszystkie które są w znośnym stanie pochodzą od silnika 3.2 fsi+ quattro. Czy będą pasować do skrzyni bez Q? Z wyglądu wyglądają identycznie, jedynie zamiast oznaczenia 8E0711055 P mają AJ AK AL i tak dalej...
JeJu Opublikowano 27 Października 2018 Opublikowano 27 Października 2018 Witam czy ktoś się orientuje gdzie można i czy w ogóle da się kupić środek redukujący tarcie Sturaco FM 1992 KS ? zgłębiał ktoś temat?
kamil-vag Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 Panowie potrzebuje info, czy kiera w komplecie z poduchą od Audi A5 podejdzie do B6/7 ? ? ?
luki19862121 Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 33 minuty temu, kamil-vag napisał: Panowie potrzebuje info, czy kiera w komplecie z poduchą od Audi A5 podejdzie do B6/7 ? ? ? Podobno wkładają ale tam gdzie w taśmie jest blokada w kierownicy jest wycięcie i lipa trochę trzeba albo stuningowac taśmę albo zaslepic otwór w kierownicy ale czy wszystkie kiery mają ten otwór nie wiem z A3 tak samo jest.
KoJ@K Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 Ale w jakim celu to zaślepiać? To kiera w A5 jest insza niż w B8?
Rekomendowane odpowiedzi