Wandej Opublikowano 14 Października 2021 Opublikowano 14 Października 2021 8 godzin temu, karolek_ust napisał: Mam na placu cale C7 po strzale w avant i zastanawiam się co mogę zamienić z moja B8. Klamki nie są podświetlane, hamulce małe bo to 2.0 TDI 190 km Nawet 2.0TDI ma tam 320mm gdzie tarcza ma grubości 30mm. Wartość mała ale można przełożyć p&p.
karolek_ust Opublikowano 15 Października 2021 Opublikowano 15 Października 2021 6 godzin temu, Wandej napisał: Nawet 2.0TDI ma tam 320mm gdzie tarcza ma grubości 30mm. Wartość mała ale można przełożyć p&p. Ale ja mam Brembo 4 tłok u siebie
Wandej Opublikowano 16 Października 2021 Opublikowano 16 Października 2021 (edytowane) Podrzuci ktoś link do sprawdzonych modułów do dynamicznych kierunkowskazów z Ali? Na Allegro widziałem najtaniej 260zl kpl. Takie coś znalazłem? 122,17 zł 31% zniżki | Nowy 2 x dynamiczne włączyć wskaźnik sygnału LED Taillight dodatkowy moduł kabel drutu w Harnes dla Audi A4 S4 RS4 b8 2013 ~ 2015 lampa tylna https://a.aliexpress.com/_v5kpOc Edytowane 16 Października 2021 przez Wandej
Muskel1 Opublikowano 16 Października 2021 Opublikowano 16 Października 2021 20 minut temu, Wandej napisał: Podrzuci ktoś link do sprawdzonych modułów do dynamicznych kierunkowskazów z Ali? Na Allegro widziałem najtaniej 260zl kpl. Takie coś znalazłem? 122,17 zł 31% zniżki | Nowy 2 x dynamiczne włączyć wskaźnik sygnału LED Taillight dodatkowy moduł kabel drutu w Harnes dla Audi A4 S4 RS4 b8 2013 ~ 2015 lampa tylna NEW 2 x Dynamic Turn Signal Indicator LED Taillight Add on Module Cable Wire Harnes For Audi A4 S4 RS4 B8 2013~2015 Tail Light|Cables, Adapters & Sockets| - AliExpress A.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com To tzw. semi dynamiczne bo tak prawdę powiedziawszy z dynamicznymi to one nie mają wiele wspólnego. One opóźniają kierunek zewnętrzny w stosunku do kierunku w klapie. Czyli masz 2 segmenty na strone, które z lekkim opóźnieniem migają. Nie wiem czy widziałeś jak to na żywo wygląda ale moim zdaniem kicha.
Wandej Opublikowano 16 Października 2021 Opublikowano 16 Października 2021 40 minut temu, Muskel1 napisał: To tzw. semi dynamiczne bo tak prawdę powiedziawszy z dynamicznymi to one nie mają wiele wspólnego. One opóźniają kierunek zewnętrzny w stosunku do kierunku w klapie. Czyli masz 2 segmenty na strone, które z lekkim opóźnieniem migają. Nie wiem czy widziałeś jak to na żywo wygląda ale moim zdaniem kicha. Dokładnie. B9 z tego nie zrobię?Na żywo nie widziałem ale chociażby na tym filmiku efekt na + jak dla mnie.
Muskel1 Opublikowano 16 Października 2021 Opublikowano 16 Października 2021 6 minut temu, Wandej napisał: Dokładnie. B9 z tego nie zrobię?Na żywo nie widziałem ale chociażby na tym filmiku efekt na + jak dla mnie. Jak wiesz o co chodzi i Tobie się podoba to dobrze. Napisałem na wypadek gdybyś nie znał tematu i był później rozczarowany, że jednak inaczej wygląda.
Rabbi Opublikowano 20 Października 2021 Opublikowano 20 Października 2021 Panowie orientuje się ktoś czy kontrola ciśnienia kół w B8 jest realizowana za pomocą czujników w kołach czy po ABS?
NelsonPL Opublikowano 20 Października 2021 Opublikowano 20 Października 2021 (edytowane) Super sprawa z tymi czujnikami ciśnienia w kołach. Też to mam. Bardzo przydatne.... Edytowane 20 Października 2021 przez NelsonPL
Muskel1 Opublikowano 20 Października 2021 Opublikowano 20 Października 2021 (edytowane) 35 minut temu, NelsonPL napisał: Super sprawa z tymi czujnikami ciśnienia w kołach. Też to mam. Bardzo przydatne.... Seryjnie nie ma czujników tylko sterownik ABS oblicza prędkość obrotową kół i porównuje je ze sobą. Gdy ciśnienie spadnie w którymś kole zmienia się jego obwód i kręci się z inną prędkością niż pozostałe. Jesteś pewny, że masz czujniki? Pokazuje Ci wartość ciśnienia w Barach oraz temperaturę każdego koła osobno? Jeżeli nie to masz system pasywny po ABS. Edytowane 20 Października 2021 przez Muskel1
marcin_o23 Opublikowano 23 Października 2021 Opublikowano 23 Października 2021 panowie, nie mam możliwości przymierzyć na szybko do auta, upychał ktoś 19, szerokie 8 cali, et 26 z oponą 235/40/19 w b8??
KoJ@K Opublikowano 23 Października 2021 Opublikowano 23 Października 2021 Przy jakim zawiasie panie? Ale ogólnie to wejdzie na mięNtko. Będzie troszke bardziej schowana niż te moje co kiedyś miałem na B8 9J et33.
marcin_o23 Opublikowano 24 Października 2021 Opublikowano 24 Października 2021 zawias wygląda na s-line
Hohe Opublikowano 24 Października 2021 Opublikowano 24 Października 2021 Panowie, licznik w moim kamperze VW ma taki ficzer, że przy pierwszych 2/3 zbiornika wskazówka paliwa pokazuje full a dopiero ostatnia 1/3 leci w szybkim tempie. Da się to jakoś przekodować?
george Opublikowano 24 Października 2021 Opublikowano 24 Października 2021 54 minuty temu, Hohe napisał: Panowie, licznik w moim kamperze VW ma taki ficzer, że przy pierwszych 2/3 zbiornika wskazówka paliwa pokazuje full a dopiero ostatnia 1/3 leci w szybkim tempie. Da się to jakoś przekodować? Zawsze tak było? Może płytka pływaka odmawia współpracy.
Hohe Opublikowano 24 Października 2021 Opublikowano 24 Października 2021 Odkąd go mam, to zawsze. To jest taki minibus zrobiony z Transportera, więc możliwe że zbiornik nie jest ori. Może to ma znaczenie?
Hohe Opublikowano 24 Października 2021 Opublikowano 24 Października 2021 (edytowane) . Edytowane 24 Października 2021 przez Hohe
george Opublikowano 24 Października 2021 Opublikowano 24 Października 2021 2 godziny temu, Hohe napisał: To jest taki minibus zrobiony z Transportera, więc możliwe że zbiornik nie jest ori. Może to ma znaczenie? Musiałbyś mieć zakodowany zbiornik tak jak to było w dawcy.
Dibo Opublikowano 24 Października 2021 Opublikowano 24 Października 2021 (edytowane) w B8 Jako że stałem się też posiadaczem to mam kilka pytań: - czy kolor graphite w Rotorach i Pompeyach to ten sam kolor - L8AU ? - potrzebowałbym numery OEM do polifta dla aluminiowej podstopnicy i grilla SLINE z czarną ramką - któryś z użytkowników przerabiał temat Rotorów o różnych parametrach w B8 - potrzebowałbym namiar na temat/osobę Z góry dzięki za odpowiedzi Edytowane 24 Października 2021 przez Dibo
Rekomendowane odpowiedzi