Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, karolek_ust napisał:

Mam na placu cale C7 po strzale w avant i zastanawiam się co mogę zamienić z moja B8. 

Klamki nie są podświetlane, hamulce małe bo to 2.0 TDI 190 km 

Nawet 2.0TDI ma tam 320mm gdzie tarcza ma grubości 30mm. Wartość mała ale można przełożyć p&p.

• Odpowiedzi 34.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wrclaguna

2274

• Hohe

1836

• Gibons

1520

• mumen

995

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
6 godzin temu, Wandej napisał:

Nawet 2.0TDI ma tam 320mm gdzie tarcza ma grubości 30mm. Wartość mała ale można przełożyć p&p.

Ale ja mam Brembo 4 tłok u siebie

Opublikowano (edytowane)

Podrzuci ktoś link do sprawdzonych modułów do dynamicznych kierunkowskazów z Ali? Na Allegro widziałem najtaniej 260zl kpl.

Takie coś znalazłem?

122,17 zł  31% zniżki | Nowy 2 x dynamiczne włączyć wskaźnik sygnału LED Taillight dodatkowy moduł kabel drutu w Harnes dla Audi A4 S4 RS4 b8 2013 ~ 2015 lampa tylna
https://a.aliexpress.com/_v5kpOc

Edytowane przez Wandej
Opublikowano
20 minut temu, Wandej napisał:

Podrzuci ktoś link do sprawdzonych modułów do dynamicznych kierunkowskazów z Ali? Na Allegro widziałem najtaniej 260zl kpl.

Takie coś znalazłem?

122,17 zł  31% zniżki | Nowy 2 x dynamiczne włączyć wskaźnik sygnału LED Taillight dodatkowy moduł kabel drutu w Harnes dla Audi A4 S4 RS4 b8 2013 ~ 2015 lampa tylna

To tzw. semi dynamiczne bo tak prawdę powiedziawszy z dynamicznymi to one nie mają wiele wspólnego. One opóźniają kierunek zewnętrzny  w stosunku do kierunku w klapie. Czyli masz 2 segmenty na strone, które z lekkim opóźnieniem migają. Nie wiem czy widziałeś jak to na żywo wygląda ale moim zdaniem kicha. 

Opublikowano
40 minut temu, Muskel1 napisał:

To tzw. semi dynamiczne bo tak prawdę powiedziawszy z dynamicznymi to one nie mają wiele wspólnego. One opóźniają kierunek zewnętrzny  w stosunku do kierunku w klapie. Czyli masz 2 segmenty na strone, które z lekkim opóźnieniem migają. Nie wiem czy widziałeś jak to na żywo wygląda ale moim zdaniem kicha. 

Dokładnie. B9 z tego nie zrobię?Na żywo nie widziałem ale chociażby na tym filmiku efekt na + jak dla mnie.

Opublikowano
6 minut temu, Wandej napisał:

Dokładnie. B9 z tego nie zrobię?Na żywo nie widziałem ale chociażby na tym filmiku efekt na + jak dla mnie.

Jak wiesz o co chodzi i Tobie się podoba to dobrze. Napisałem na wypadek gdybyś nie znał tematu i był później rozczarowany, że jednak inaczej wygląda. 

Opublikowano

Panowie orientuje się ktoś czy kontrola ciśnienia kół w B8 jest realizowana za pomocą czujników w kołach czy po ABS?

Opublikowano (edytowane)

Super sprawa z tymi czujnikami ciśnienia w kołach.

Też to mam. Bardzo przydatne....:cygaro:

Edytowane przez NelsonPL
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, NelsonPL napisał:

Super sprawa z tymi czujnikami ciśnienia w kołach.

Też to mam. Bardzo przydatne....:cygaro:

Seryjnie nie ma czujników tylko sterownik ABS oblicza prędkość obrotową kół i porównuje je ze sobą. Gdy ciśnienie spadnie w którymś kole zmienia się jego obwód i kręci się z inną prędkością niż pozostałe. Jesteś pewny, że masz czujniki? Pokazuje Ci wartość ciśnienia w Barach oraz temperaturę każdego koła osobno? Jeżeli nie to masz system pasywny po ABS. 

Edytowane przez Muskel1
Opublikowano

panowie, nie mam możliwości przymierzyć na szybko do auta, upychał ktoś 19, szerokie 8 cali, et 26 z oponą 235/40/19 w b8??

Opublikowano

Przy jakim zawiasie panie?  Ale ogólnie to wejdzie na mięNtko. Będzie troszke bardziej schowana niż te moje co kiedyś miałem na B8 9J et33. :cool1:

Opublikowano

zawias wygląda na s-line

Opublikowano

Panowie, licznik w moim kamperze VW ma taki ficzer, że przy pierwszych 2/3 zbiornika wskazówka paliwa pokazuje full a dopiero ostatnia 1/3 leci w szybkim tempie. Da się to jakoś przekodować?

Opublikowano
54 minuty temu, Hohe napisał:

Panowie, licznik w moim kamperze VW ma taki ficzer, że przy pierwszych 2/3 zbiornika wskazówka paliwa pokazuje full a dopiero ostatnia 1/3 leci w szybkim tempie. Da się to jakoś przekodować?

Zawsze tak było? Może płytka pływaka odmawia współpracy.

Opublikowano

Odkąd go mam, to zawsze. To jest taki minibus zrobiony z Transportera, więc możliwe że zbiornik nie jest ori. Może to ma znaczenie? 

Opublikowano (edytowane)

.

Edytowane przez Hohe
Opublikowano
2 godziny temu, Hohe napisał:

To jest taki minibus zrobiony z Transportera, więc możliwe że zbiornik nie jest ori. Może to ma znaczenie? 

Musiałbyś mieć zakodowany zbiornik tak jak to było w dawcy.

Opublikowano (edytowane)

:hi: w B8

Jako że stałem się też posiadaczem to mam kilka pytań:

- czy kolor graphite w Rotorach i Pompeyach to ten sam kolor - L8AU ?

- potrzebowałbym numery OEM do polifta dla aluminiowej podstopnicy i grilla SLINE z czarną ramką

- któryś z użytkowników przerabiał temat Rotorów o różnych parametrach w B8 - potrzebowałbym namiar na temat/osobę

Z góry dzięki za odpowiedzi :wink:

Edytowane przez Dibo