Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Nosb

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim. Byłby ktoś w stanie podać mi numer męskiej wtyczki, która wchodzi do 8k0973702? Ewentualnie czy 8J0973702 to jest to samo co 8k0973702 bo wtedy wiem, że szukałbym 8J0973802. Dzięki za pomoc. 

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

9 godzin temu, R4xx napisał(a):

Cześć wszystkim. Byłby ktoś w stanie podać mi numer męskiej wtyczki, która wchodzi do 8k0973702? Ewentualnie czy 8J0973702 to jest to samo co 8k0973702 bo wtedy wiem, że szukałbym 8J0973802. Dzięki za pomoc. 

1J0 973 802

• Dzięki 1

Połamał mi się wizytownik, czy mogę kupić wersję bez podświetlenie i przełożyć je ze swojego czy nie ma miejsca? 

Siemanko dawno mnie nie było 😉

Tym razem sprawa dotyczy klimy działa u mnie ona jak chce , czasem się włączy,  czasem nie , na początku myślałem że problem jest w braku czynnika ,ale po sprawdzeniu jego stanu w zakładzie okazało się że wszystko jest z nim ok i nie tu leży problem.

Ogólnie klimę da się włączyć za każdym razem , econ gasnie obroty silnika spadają słychać cięższa pracę sprężarki, ale chłodek nie leci.

Zauważyłem że klima pracuje prawidłowo jak ciśnienie w układzie wzrośnie do wartości większej niż 10bar , i dzieje się to losowo niestety .

Poniżej zamieszczam screeny z vcda może kros coś mądrego podpowie zanim zacznę rwać wszystko.

Klima na postoju z wyłączonym  silnikiem: 

20240622_211603.jpg

Klima na jalowym

20240622_211854.jpg

Klima jak wszystko jest ok:

20240622_212333.jpg

Edytowane przez MichałA4

Cześć mamy tu jakiegoś speca od softów w 1.9 TDI mam zmienione pompki na Al, niby tuner to wszystko podopisał ale między 2000 a 2400 obrotów samochód wpada w jakieś dziwne wibracje. Mechanicznie już zostało wymienione przeguby, cały kompletny dwumas, wszystkie poduszki silnika komplet kół i dalej to samo. Zaczęło się tak dziać po wymianie pompowtryskiwaczy na Al sądziliśmy że jest dosyć spory przyrost mocy bo faktycznie samochód jedzie bardzo dobrze i że już dwumas nie wyrabia. Ale po wymianie dwumasa nadal jest to samo.

Siemka, takie pytanie, czy znajdę w ofercie Galfer'a/STD klocek hamulcowy FDHP1050 na tył pod hebel 300mm od S4 B6/7? Coś tam szukałem i nic nie widzę niestety :(

Na przód pod Brembo od Q5/Macan'a coś tam widzę, że mają w ofercie. 

Pozdr i z góry dzięki za info jeśli ktoś coś wie. 

Cześć, czy przednie sanki od 2.0tfsi z b7 różnią się czymś od tych w b6 1.9tdi, czy wszystkie są takie same dla obu wersji silnikowych?

Witam. Brat skasował sarnę i szukamy części do ratowania jego B6 1.9 AVF

Potrzebujemy pas przedni kompletny na dwa wentylatory

Ale wiele jest na jeden. Od czego jeszcze będą pasować?

Edytowane przez Bambr97

13 godzin temu, Bambr97 napisał(a):

Witam. Brat skasował sarnę i szukamy części do ratowania jego B6 1.9 AVF

Potrzebujemy pas przedni kompletny na dwa wentylatory

Ale wiele jest na jeden. Od czego jeszcze będą pasować?

Pas z 1.8T jest taki sam jak w 1.9TDI

7 godzin temu, turzol napisał(a):

Pas z 1.8T jest taki sam jak w 1.9TDI

Jeszcze jest taki temat. Mój pas ma dwa wentylatory przy pasie. Sa też wersję z jednym a drugi mniejszy jest zasłonięty klapkami. Czy można je stosować zamiennie?

Panowie, wiecie może jakie pompy wspomagania są zamienne z tą, którą idzie do 3.0 ASN? Dostępna jest z Borsehung za 600 zł ale opinie o tej firmie są różne i mam mieszane odczucia, wolałbym kupić Ori używkę, z w miarę świeżego wozu ale co podpasuje?

Siema Panowie montował ktoś z was soczewki bixenon Evox-R z allegro za 389zł? Jak z trwałością tego? Można to zakładać śmiało czy lepiej szukać biza z b8? 

3 godziny temu, dzejo napisał(a):

Siema Panowie montował ktoś z was soczewki bixenon Evox-R z allegro za 389zł? Jak z trwałością tego? Można to zakładać śmiało czy lepiej szukać biza z b8? 

Nie wiem jak evox ale mam soczewki bix z b8 parę lat i cały czas świecą super

10 godzin temu, greg2505 napisał(a):

Nie wiem jak evox ale mam soczewki bix z b8 parę lat i cały czas świecą super

Mam evoxy i dają sobie świetnie radę. Jestem z nich zadowolony.

Należy pamiętać że w evoxach odcięcie wiązki światła jest dosyć drastyczne znaczy świecą super ale góra nie jest oświetlana zbyt mocno, w b8 trochę więcej światła idzie do góry. Więc warto zastanowić się co kto woli bardziej.

Aha ja swoje evoxy mam z alliexpress nie wiem co tam na allegro sprzedają ale pewnie jakość będzie porownywalna