Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tyle ,że ta metoda taka średnia jest.. bo ja tu fakt sprawdzam wydajność pompy ale to też nie da mi w 100% pewności czy jest sprawna, bo tutaj sprawdzam ją na wydajność bez ciśnienia roboczego. W zamkniętym układzie jest dużo wyższe ciśnienie i no. Pompa przy wysokich obrotach może nie mieć na tyle siły aby podać więcej paliwa pod ciśnieniem.

Coś mi się wydaje że jedyny sposób to podjechać do jakiegoś tunera i on będzie w stanie na bazie mapy odczytać, jakie ma zadane dawki paliwa, a jakie faktycznie wtryski podają.

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No ale ciśnienie jakie pompuje możesz zmierzyć wpinając trójnik z manometrem i już masz jakie ciśnienie produkuje. 

Opublikowano (edytowane)

Tuner nie ma możliwości odczytania na mapie czy wysterowania pompy w baku. 

Pompa w baku albo pracuje albo nie pracuje. Nie ma możliwości dozowania. To nie jest pompa wtryskowa VP na której możesz zwiększyć lzb zmniejszyć dawkę. Ona podaje tylko paliwo na przód do pompy wysokiego ciśnienia. 

Edytowane przez Muskel1
Opublikowano

Faktycznie o tym jednym zapomniałem, że po drodze jest jeszcze pompa wysokiego ciśnienia..

Opublikowano

Najłatwiej podpiąć czujnik ciśnienia z elektronicznym wskazaniem tak żeby w trakcie jazdy było widać, wyskoczyć na autostradę, dać ognia i zobaczyć jak rzeczywiscie zachowuje się ciśnienie pod obciążeniem

Opublikowano

Jeżeli sprawny jest przepływomierz auta i układ dolotowy jest szczelny to wydajność pompy paliwa można odczytać z korekt paliwowych. Jeżeli są bliskie zeru to pompa jest ok ? warunek: sprawna całą resztą osprzętu silnika 

Opublikowano
8 godzin temu, soul87 napisał:

Jeżeli sprawny jest przepływomierz auta i układ dolotowy jest szczelny to wydajność pompy paliwa można odczytać z korekt paliwowych. Jeżeli są bliskie zeru to pompa jest ok ? warunek: sprawna całą resztą osprzętu silnika 

Na którym kanale są?

Opublikowano

Ktoś zakładał taką zaślepeczkę spryskiwacza reflektora z allegro fakt 8 zł jest to coś warte bo w aso chcą 7 dych trochę przeginka za kawałek plastiku 

ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 8,49 zł - ZAŚLEPKA SPRYSKIWACZ LAMP DO AUDI...

Opublikowano

Do b7 montowałem coś podobnego,normalnie siadła na swoje miejsce. Po malowaniu nie widać różnicy między ori a tą tanizną. 

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano (edytowane)

Ktoś się orientuje może czy tutaj oprócz tej nakrętki ma być coś jeszcze ? ? Bo kupiłem w aso nakrętki  bo nie było ich ale się zastanawiam czy tam ma coś być jeszcze Sedan B6

20200918_133119.jpg

Edytowane przez marky2552
Opublikowano
5 godzin temu, marky2552 napisał:

Ktoś się orientuje może czy tutaj oprócz tej nakrętki ma być coś jeszcze ? ? Bo kupiłem w aso nakrętki  bo nie było ich ale się zastanawiam czy tam ma coś być jeszcze Sedan B6

Nie ma nic. Tylko nakrętki.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Pytanie czy będzie taka pompka do spryskiwaczy lamp w B6 pasować z tej aukcji ?

ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 47 zł - POMPKA SPRYSKIWACZA AUDI SEAT SKODA VW...

Opublikowano (edytowane)

Siemanko

Panowie kogo polecacie do ogarniecia GTD w AVF ? 

Edytowane przez MichałA4
Opublikowano

Zapytaj w Moto Remo. Nie korzystałem, ale w Iławie jest kilka firm zajmujących się turbosprężarkami.

Opublikowano

Takie pytanko, fotel , poszycie fotela w b6 jest takie samo jak w b7 czy się czymś różnią? Widzę że sline w b7 ma napis w b6 brak. Ale czy kształt foteli itd. Jest taki sam ?

Opublikowano
1 minutę temu, MaciekPL napisał:

Takie pytanko, fotel , poszycie fotela w b6 jest takie samo jak w b7 czy się czymś różnią? Widzę że sline w b7 ma napis w b6 brak. Ale czy kształt foteli itd. Jest taki sam ?

Trochę inaczej zrobiony na górze jest fotel z s-line b7,ma tam skórę i właśnie wytłoczone s-line. W b6 tego nie ma. Aczkolwiek pasują p&p

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano
9 minut temu, pila24 napisał:

Trochę inaczej zrobiony na górze jest fotel z s-line b7,ma tam skórę i właśnie wytłoczone s-line. W b6 tego nie ma. Aczkolwiek pasują p&p

Dzieki wielkie o to mi chodziło, mam poszycia nowe sline z b7. Jak nie wrzucę na b6ke to pójdą w świat:)

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, MaciekPL napisał:

Dzieki wielkie o to mi chodziło, mam poszycia nowe sline z b7. Jak nie wrzucę na b6ke to pójdą w świat:)

Bzdury piszą. B7 ma całkiem inne oparcie. Inny kształt. Nie ma szans żeby poszycie oparcia podeszło. B7 ma takie same oparcie A6 C6

Edytowane przez kamelus_
  • Pomoc techniczna 2
Opublikowano
27 minut temu, kamelus_ napisał:

Bzdury piszą. B7 ma całkiem inne oparcie. Inny kształt. Nie ma szans żeby poszycie oparcia podeszło. B7 ma takie same oparcie A6 C6

Tu Ci przyznaje racje,mimo iż kolega nie napisał czy chodzi o siedzisko czy o oparcie czy oba elementy poszycia. Dół pasuje,góra tak jak piszesz

Opublikowano
Godzinę temu, kamelus_ napisał:

Dzięki :buziak: