Siwy Opublikowano 8 Marca 2021 Opublikowano 8 Marca 2021 7 godzin temu, pawloo7 napisał: Auto nie jest z USA? Nie jest
pila24 Opublikowano 9 Marca 2021 Opublikowano 9 Marca 2021 17 godzin temu, tass napisał: Na fis będzie wyświetlało jakieś błędy? Nie 1
Langista Opublikowano 9 Marca 2021 Opublikowano 9 Marca 2021 Panowie, jak funkcjonuje zawór n280? Powinien mieć ciągle napięcie, czy tylko w tedy jak pracuje? Bo teraz dopiero zauważyłem, że po wymianie czujnika g65 na nowy, sprężarka nawet na chwilę nie próbuje podbić ciśnienia a zawór ciągle jest zamknięty bez napięcia na nim, luźna kostka? Do tego przy wymianie g65 nawet nic nie sykło, niby jest tam zawór ale zawsze te trochę powinno ulecieć chyba, nie? Bo wierzyć mi się nie chcę, aby układ po całkowitym wyczyszczeniu puścił cały czynnik w pół roku, zwłaszcza, że klima działała normalnie i z dnia na dzień przestała ?
MaTeo85 Opublikowano 9 Marca 2021 Opublikowano 9 Marca 2021 (edytowane) Zawór jest sterowany sygnałem PWM więc nie ma na nim stałego napięcia. Do tego zależy czy w ogóle sterownik go występuje od temperatury zewnętrznej i temperatury parownika. Masz bloki pomiarowe to masz podane jakie wysterowanie procentowe i ciśnienie masz w układzie. Edytowane 9 Marca 2021 przez MaTeo85
Langista Opublikowano 9 Marca 2021 Opublikowano 9 Marca 2021 No tak, czyli jedyny element, który mógł puścić czynnik to sprężarka, która od początku chodziła głośniej jak oryginał.. Ja to chyba nie powinienem kupować nowych części ?
MaTeo85 Opublikowano 9 Marca 2021 Opublikowano 9 Marca 2021 51 minut temu, Langista napisał: No tak, czyli jedyny element, który mógł puścić czynnik to sprężarka, która od początku chodziła głośniej jak oryginał.. Ja to chyba nie powinienem kupować nowych części ? Może zły montaż sprężarki? Nieodpowiednia ilość oleju, nie umiejętny rozruch po naprawie itp.???
Langista Opublikowano 9 Marca 2021 Opublikowano 9 Marca 2021 (edytowane) Tu akurat nie ma opcji, sprężarka pod korek olejem zalanai po zamontowaniu lekko nią podkręciłem. Do serwisu od nabicia klimy miałem 3km i jechałem na econ z i tak już wyłączoną sprężarką przez g65. Przy nabijaniu maszynka dodała 10 mg oleju, test ciśnieniowy jak i próżni zaliczony wzorowo, no.. próżnia perfekt nie trzymała ale serwisant zapewniał, że to w granicy błędu pomiaru. Skraplacz nowy, filtr nowy, dysza nowa, wszystkie oringi nowe.. samo to, że z dnia na dzień przestała działać. Z początku był błąd g65 że zwarty do masy, to go wymieniłem ale i tak pokazuje 1 bar i duty cycle na 10% Edytowane 9 Marca 2021 przez Langista
MaTeo85 Opublikowano 9 Marca 2021 Opublikowano 9 Marca 2021 1 bar to pusto w układzie chyba że uszkodzony czujnik. Sprężarkę napełnia się konkretną ilością oleju a nie pod korek. Trzeba jechać do klimiarza niech sprawdzi ile czynnika zostało i czy cokolwiek zostało i w jakim stanie masz dyszę rozprężną. Wtedy łatwiej coś powiedzieć.
Langista Opublikowano 9 Marca 2021 Opublikowano 9 Marca 2021 (edytowane) Wiem wiem, jadę właśnie w czwartek do serwisu bo 1 bar to pustka. Czujnik zmieniałem także źle pokazywać nie może. Nie mniej jak cały czynnik uciekł w kilka dni to najprawdopodobniej sprężarka puściła, nie ma szans aby na jakimkolwiek połączeniu tak szybko tyle czynnika uciekło. Dam znać tak czy inaczej co z tego wyjdzie. Edytowane 9 Marca 2021 przez Langista
Langista Opublikowano 13 Marca 2021 Opublikowano 13 Marca 2021 (edytowane) Jakby co, w mojej sprawie z kilmą : trzyma ciśnienie, próżnię też. Klimiarze stwierdzili, że musi być niewielka nieszczelność na sprężarce podczas jej pracy, bo przy wyłączonym kompresorze jest wszystko szczelne. Nie naprawili nic, bo musieli by mieć czynnik z barwnikiem (profi zakład od klimy i go nie mają he he..). Co mnie zaniepokoiło to wymieniali też uszczelniacz wału, nigdzie na fakturze nie mam wymiany oleju w skrzyni, czy chociaż sprawdzenie jego poziomu.. Moje pytanie stąd jest takie : Da się wymienić uszczelniacz wału za torsenem na tyle 'zręcznie' aby nic oleju nie wyciekło? Poza tym jedyny fuckup jaki zrobili to zamiast wymienić świece na NKG, założyli Denso, typowo przeznaczone do BMW.. Program zalecał im NGK PFR6U-11G a założyli DEN_K20TXR. Nie wiem czy to one powodują czasami falowanie obrotów na rozgrzanym silniku, na postoju. Dzisiaj dokładnie auto sobie pologuje na wypadanie zapłonu.. Edytowane 13 Marca 2021 przez Langista
Jack0 Opublikowano 14 Marca 2021 Opublikowano 14 Marca 2021 Panowie, brać? W opisie nic nie ma że to procesor ATMEGA162, jedynie w tytule, a z Chińczykami różnie bywa. Plus że wysyłka krajowa https://www.aliexpress.com/item/1005001782848641.html Byłbym wdzięczny za pomoc, bo już wykręcałem fotel, aby dostać się do modułu komfortu, no ale tam sucho, więc czas na sprawdzenie błędów.
jaras99 Opublikowano 14 Marca 2021 Opublikowano 14 Marca 2021 51 minut temu, Jack0 napisał: Panowie, brać? W opisie nic nie ma że to procesor ATMEGA162, jedynie w tytule, a z Chińczykami różnie bywa. Plus że wysyłka krajowa https://www.aliexpress.com/item/1005001782848641.html Byłbym wdzięczny za pomoc, bo już wykręcałem fotel, aby dostać się do modułu komfortu, no ale tam sucho, więc czas na sprawdzenie błędów. Jakis miesiac kupiłem tożsamy na Ali. Śmiga elegancko. Brać!
jaras99 Opublikowano 14 Marca 2021 Opublikowano 14 Marca 2021 (edytowane) @Jack0 Kupiłem dokładnie ten z linku 2020 popole VCDS HEX V2 interfejs VAGCOM 20.4.2 dla VW dla AUDI siedzenie do skody Vag 20.4.2 polski ATMEGA162 + 16V8 + FT232RQ|Czytniki kodów i skanowania narzędzia| - AliExpress PL.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com Edytowane 14 Marca 2021 przez jaras99 1
marky2552 Opublikowano 14 Marca 2021 Opublikowano 14 Marca 2021 a oprogramowanie jest jakieś do tego ? w sensie vcds czy coś ?
pila24 Opublikowano 14 Marca 2021 Opublikowano 14 Marca 2021 41 minut temu, marky2552 napisał: a oprogramowanie jest jakieś do tego ? w sensie vcds czy coś ? Ze strony adako.pl pobierasz wersje oficjalną. Odpalasz poprzez launchera vcds i śmiga.
kamil-vag Opublikowano 14 Marca 2021 Opublikowano 14 Marca 2021 Dokładnie potrzebujesz VCDS Kolimer Loader 9.2...
pelonek1 Opublikowano 14 Marca 2021 Opublikowano 14 Marca 2021 18 minut temu, pila24 napisał: Odpalasz poprzez launchera vcds i śmiga. Czy przez loadera?
pila24 Opublikowano 14 Marca 2021 Opublikowano 14 Marca 2021 8 minut temu, pelonek1 napisał: Czy przez loadera? Loadera ?
Jack0 Opublikowano 14 Marca 2021 Opublikowano 14 Marca 2021 2 godziny temu, jaras99 napisał: @Jack0 Kupiłem dokładnie ten z linku OK, zamówiłem z twojego linku, bo wychodziło taniej (nowi kupujący mają dodatkowo kod rabatowy). Dzięki za info, bo przeglądałem dzisiaj pół dnia te oferty, czytałem opinie ze zdjęciami i nie wszyscy dostali z prockiem Atmega162. Zobaczymy.
Rekomendowane odpowiedzi