vblpl Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada Siemanko Pany 🫡 Czy jest ktoś na forum, kto sprzedaje katalizatory? Dziękuję za info.
staniek Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada Siemka Prośba do osób posiadających Etkę o podrzucenie nr dmuchawy do A2-ki, modelowo '02, silnik AUA, klimatyzacja automatyczna (jeśli ma to znaczenie). Jestem na wyjeździe, bez kompa, a na tel nie jestem w stanie sprawdzić numeru w etce online. Pozdr i z góry dziękuję za pomoc.
pelonek1 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada Mam od A4 B7 1,8 T jakbyś chciał, chodził do końca bez cofek zapłonu, tylko w ostatnich dniach na aucie turbo zdechło i wciągnęło z litr oleju przez dosłownie 300 m.
P.Wiśnia Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada 3 godziny temu, staniek napisał(a): Siemka Prośba do osób posiadających Etkę o podrzucenie nr dmuchawy do A2-ki, modelowo '02, silnik AUA, klimatyzacja automatyczna (jeśli ma to znaczenie). Jestem na wyjeździe, bez kompa, a na tel nie jestem w stanie sprawdzić numeru w etce online. Pozdr i z góry dziękuję za pomoc. 6Q1819015G, 6Q2819015G 1
MichałA4 Opublikowano 26 Listopada Opublikowano 26 Listopada Serwus, Panowie już jakiś czas walczę u siebie w aucie ze świecącymi z rana światłami stop - zresztą już tu kiedyś o tym wspominałem , błędy temu towarzyszące wrzucam poniżej . Sytuacja jest trochę dziwna ponieważ problem występuje jedynie po dłuższym postoju auta np po nocy, wymieniłem już kilka włączników świateł stopu, MCE , wszystkie żarówki w lampach tylnych i bezpieczniki które mają cokolwiek wspólnego z oświetleniem niestety problem nie ustąpił . Wygląda to tak, że rano wsiadając do auta póki nie przekręcę zapłonu wszystko jest ok światła reagują na naciskanie pedału hamulca prawidłowo i nic się nie dzieje - dlatego myślę że włącznik jest ok , dopiero gdy przekręcę zapłon światła zapalają się na stałe , na desce wywala błąd ESP , a 3y lampy stop świecą światłem ciągłym. Dopiero po przejechaniu 2km zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu wszystko wraca do normy , błąd z deski znika i światła działają jak trzeba , zauważyłem też że jak wyjmę bezpiecznik nr 13 od kolumny kierowniczej to światła STOP gasną więc też ciekawa sprawa ... Może ma ktoś jakiś pomysł co tu się mogło sypnąć .
MichałA4 Opublikowano 26 Listopada Opublikowano 26 Listopada Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Aku. Hm... siedzi nowy , auto pali od strzała nawet jak postoi sobie dłużej... Próbowałem myku żeby go podładować przez noc i potem odpalić auto z dobrze doładowanym akumulatorem , ale to nic nie pomaga . Ten błąd z terminala 30 jest też w ECU.
Muskel1 Opublikowano 26 Listopada Opublikowano 26 Listopada Nie dochodzi napięcie do sterowników. Na przyszłość wrzuć pełny auto-scan a nie wycinki. Da to obraz na całokształt.
MichałA4 Opublikowano 4 Grudnia Opublikowano 4 Grudnia (edytowane) No dobra minęło kilka dni i chyba nieśmiało można odtrąbić sukces, udało się opanować te światła , wg mnie powodem zaistniałej sytuacji był czujnik kąta skretu . Po jego wymianie nic się nie świeci świata stop działają jak trzeba 😉 Edytowane 4 Grudnia przez MichałA4
Rekomendowane odpowiedzi